Jump to content

Nesanica

Featured Replies

Posted

Pet sati ujutru. Ne spavam.

Ovo nije klasična nesanica jer po tvrdnji jedne apotekarke svako ko može da odspava preko dana nekoliko sati a nema obaveze ujutru i tokom dana- nema nesanicu, već poremećen bioritam.   

Verovatno je večernja kafa uzrok nesanice. Problemi nisu, o problemima razmišljam preko dana. 

Kako vi spavate? Da li imate problem sa nesanicom i kako ga rešavate?

O nesanici bih mogla još da pišem, ali volela bih prvo da čujem vas..

Ja sam najgori spavač u istoriji :( velikim delom i sopstvenom krivicom. 

Uvece tesko zaspim i mnogo gledam u telefon (debil #1), cesto se budim preko noci, a ujutro se najcesce probudim oko 6-7 da bih pogledao rezultate (debil #2) i neretko ne mogu ponovo da zaspim.

Dodatno sta me ubija zimi je centralno grejanje, vazduh bude presuv i prevruce je, u odredjenim intervalima kad greju. Kad ne greju onda je ok.

Probao melatonin tabletice i one panciceve kapi za spavanje, onako, pomognu mozda 10-15%.

• Author

Nisam spavala celu noć. Možda odspavam sat-dva popodne ali večeras na spavanje idem u normalno vreme...eto tako ponekad lečim svoj poremećeni bioritam.

Lego u 2 zbog serije. 

Ustao u 7 zbog dece. 

Ali bilo je to 5 sati čvrstog neprekinutog sna. 

Melatonin tableta i spavam.Inace jako los san od kada zivim u Norge.

Patio sam od nesanice 2014 ( maj- sept) i bilo je baš ono, strašno. Tako je delovalo u početku. Kasnije se taj strah razložio na to da ću da poludim i na strah od toga da za naredni dan neću biti ni za šta, u operativnom smislu. Inače pocelo je iznenada, zaspim najnormalnije i probudim se u 3 i ništa dalje. Onda mozak počne da vergla, i tu je kraj čak i pokušaju spavanja. Imao sam tada nekoliko dana odmora pa sam to iskoristio, pokušavao da vratim stvari u normalu, malo i uz pomoć nekih zepama. Delimično je pomoglo, bilo je bolje ali je trajalo i dalje. Iz danasnje perspektive mogu da kažem da sam naučio da isključim mozak (da, moguće je), a to sam postigao tako sto sebi dao “slobodu” da ne ustajem kad kaže budilnik nego kad se naspavam. U fazonu, ok ako nećeš da spavaš u 3 spavaćeš u 9. U stvari to je na mene samog više psihološki delovalo i uglavnom sam se sam budio u vreme kad bih i inače ustao. Ali budilnik na telefonu sam definitvno isključivao. Imam i danas povremene retke epizode ali to me ne uznemirava previše, pa kapiram da sam se unormalio

• Author

Spirit, to je bilo baš ozbiljno, kada je trajalo toliko meseci.  Ja povremeno imam problem sa nesanicom- tj ne mogu da zaspem pre 3, 4, 5 ali onda ustanem oko 12.

Ne radim i ne moram da ustajem u 6-7, mogu da spavam. Ali svejedno je mnogo glupo, bezveze što se poremeti bioritam. 

Pijem samo +1 Lorazepam ( dodatni ) ne mogu ništa drugo jer već pijem lekove. 

Melatonin nisam probala, ali mislim da ne može da se pije uz AD i uz ansilolitik. 

Auto oglasi na telefonu..

Ne stignem da pogledam ni pet razlicitih modela..i zaspao sam. 

A ovo je poseban delight..ali greota spavati uz ovo