Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)

E a nije mi jasna ova mapa. Kad saberes sve okruge u hrvatskoj to je dosta vise nego srbija ukupno?

edit: jasno mi je, na sabira se tako :lolol:

Edited by Tsai
Posted

Ne sabiraju se, to su nedeljne stope zaražavanja na 100.000 stanovnika, ne apsolutni brojevi.

Posted

Kakva je to Slovenačka crna rupa na moru?

vać kad sam tu, zašto je UK promašila? Mladi ljudi, fudbaleri...?

Posted
27 minutes ago, Ros said:

istocni blok je u kompletnom autu.

sta ti je 50 godina komunjarstva...

Komunjarstvo bi ovo sredilo za dve nedelje, sve bi se pevalo. Problem je mnogo veci jer su te sve zemlje ostavljene populistickim desnicarskim politikama, koje idu kao podmazane u kombinaciji sa squating slavs machizmom i new age prodavcima magle po pitanju zdravlja.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

U Rusiji svega 37% prvom dozom, jbt :isuse:

A imaju sopstvenu vakcinu

Posted
U Rusiji svega 37% prvom dozom, jbt :isuse:
A imaju sopstvenu vakcinu
nece da ih chipuje putin, da ih slusha shta prichaju i govori im shta da rade [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted
Just now, gospa buba said:

nece da ih chipuje putin, da ih slusha shta prichaju i govori im shta da rade emoji38.pngol:

Da da , a onda dobije 70% glasova

Posted (edited)
14 minutes ago, Mos said:

Komunjarstvo bi ovo sredilo za dve nedelje, sve bi se pevalo. Problem je mnogo veci jer su te sve zemlje ostavljene populistickim desnicarskim politikama, koje idu kao podmazane u kombinaciji sa squating slavs machizmom i new age prodavcima magle po pitanju zdravlja.

Ima i ovoga sto @Ros pominje, ostalo im je nepoverenje u drzavu kao partnera. Prinuda bi resila, ali ne pomaze preporuka jer sumnjaju da im drzava radi o glavi. To je sekspirovska tragedija.  

Edited by Moonwalker
Posted

Ne znam na sta je Ros mislio, verovatno opet neko udaranje mrtvog konja vec 30+ godina, samo znam da je komunjarstvo™ vakcinisalo i da danas vakcinise. Ako bracu Kineze smatramo nekim vajnim komunistima. 

Posted (edited)
2 minutes ago, Mos said:

Ne znam na sta je Ros mislio, verovatno opet neko udaranje mrtvog konja vec 30+ godina, samo znam da je komunjarstvo™ vakcinisalo i da danas vakcinise. Ako bracu Kineze smatramo nekim vajnim komunistima. 

Nije to samo komunjarstvo, to je potpuno drugacija civilizacija od par hiljada godina. Nije uporedivo sa istorijom evropskog dela Varsavskog pakta. Potpuno drugaciji mentalni sklop ljudi.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted

Ima i ovoga sto [mention=111]Ros[/mention] pominje, ostalo im je nepoverenje u drzavu kao partnera. Prinuda bi resila, ali ne pomaze preporuka jer sumnjaju da im drzava radi o glavi. To je sekspirovska tragedija.  
pa i jeste problem, po ceo dan im i radi drzava o glavi (navikli tako i oni i drzava), samo npr od 10-11h svakog dana prestaje, nego deluje na dobrobit pojedinca i zajednice [emoji38]ol:

shto nas vazda vraca na to dosadno teoretisanje, kako i zashto nastade drzava. pa chak ni ne uopshte, nego u postkomunizmu, kako to da ispade bash svaka bash tako skrnava shtetochinska i pljachkashka ustanova. a ne neki raj na zemlji, posle samo 30 godina koprcanja i bacakanja :s_w:

Posted

Zemlje u kojima se virus najviše širi trenutno: zemlje s crvenim vrhom trenutno obaraju rekorde, a s narandžastim su blizu pika iz prethodnog talasa ili se spuštaju posle novog pika.

zL5XnJl.png

https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/regions/europe/

Udeli potpuno vakcinisanih u celoj populaciji po Evropi:

w96X2yQ.png

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&region=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=People+fully+vaccinated&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

Posted (edited)
19 minutes ago, gospa buba said:

shto nas vazda vraca na to dosadno teoretisanje, kako i zashto nastade drzava. pa chak ni ne uopshte, nego u postkomunizmu, kako to da ispade bash svaka bash tako skrnava shtetochinska i pljachkashka ustanova. a ne neki raj na zemlji, posle samo 30 godina koprcanja i bacakanja :s_w:

Ma nije to samo drzava kao takva, vec koliko covek (ne) veruje coveku od svoje sorte da ga nece preci. S razlogom i iz iskustva. Rusi (drzava) meni nisu jasni od pocetka pandemije imajuci u vidu ostru klimu dusu dala za koje kakva plucna oboljenja.

21 minutes ago, Mos said:

Kad je u pitanju srednja Evropa sa sovojm tradicijom od pre gde ima racionalnog i pragmaticnog u pravu si. Mislim da se svima kao bumerang vraca proxy petljanje sa istoka po podrumima weba.

Jbg pandemija zarazne bolesti se ne hedluje tako.

Edited by Moonwalker
  • +1 1