September 15, 20213 yr 31 minutes ago, Friend said: U koju zemlju pobeci od budala? Gde je najpametniji plebs i najbolja organizacija, pitam za druga Ја бих рекао: Финска, али сам субјективан јер играм за тим интровертних. А то је наводно земља рај за интроверте...никад нисам био тамо, подаци кажу да се супер носе са вирусом.
September 15, 20213 yr 37 minutes ago, Friend said: U koju zemlju pobeci od budala? Gde je najpametniji plebs i najbolja organizacija, pitam za druga Tajvan, Singapur, Hong Kong, Novi Zeland, Australija SaE
September 15, 20213 yr 36 minutes ago, de Sisti said: Belorusija. Tako mi kaze drug antivakser. Sto u Belorusiji ne padaju po ulici kaze, a nemaju ni mere ni vakcinisane. Pametnom dosta Kina. Na izvoru znaju najbolje kaze logika + imaju kulturu ponasanja kontra virusa vec decenijama.
September 15, 20213 yr ovi moji sa nz su vec malo popucali od kog vec lokdauna, a zale se i na nedostatak masovne vakcinacije. ne mogu ni da putuju van, sto je za one koji imaju stariju rodbinu u srbiji izvor velike brige. uz sve druge prednosti, naravno, koje pruza zivot u zemlji prakticno bez virusa.
September 15, 20213 yr Popular Post 32 minutes ago, Aleksija said: ovi moji sa nz su vec malo popucali od kog vec lokdauna, a zale se i na nedostatak masovne vakcinacije. ne mogu ni da putuju van, sto je za one koji imaju stariju rodbinu u srbiji izvor velike brige. uz sve druge prednosti, naravno, koje pruza zivot u zemlji prakticno bez virusa. +1 Prošle godine sam (kad je počeo kovid) bogznakako tripovao da ću videti ćalca ove, 2021... Sad se trudim da ne planiram ni za 2022, sveti bob zna da li će i onda moći. Ostaje mi nada da će on biti rekorder u dužini života u široj familiji, jedva da je neko drugi dogurao i dovde gde je on sad. A baš mi slatko da se vidimo sad kad smo oba starci.
September 15, 20213 yr +1 Prošle godine sam (kad je počeo kovid) bogznakako tripovao da ću videti ćalca ove, 2021... Sad se trudim da ne planiram ni za 2022, sveti bob zna da li će i onda moći. Ostaje mi nada da će on biti rekorder u dužini života u široj familiji, jedva da je neko drugi dogurao i dovde gde je on sad. A baš mi slatko da se vidimo sad kad smo oba starci. [emoji3] ti ne mozesh zbog vas ili zbog nas? ili oba, nekako?sent from novi mnogo jak bubamoto.
September 15, 20213 yr 6 minutes ago, gospa buba said: ti ne mozesh zbog vas ili zbog nas? ili oba, nekako? sent from novi mnogo jak bubamoto. Najviše ne možemo zbog nas samih (Australije), a još je gore ako se nekako ode - pa ne može da se vrati (što se desilo mnogima.) Odavde od marta 2020. praktično nema izlaska - mislim da je jedno vreme moglo na Novi Zeland, ali otkad smo dobili Deltu - sad ne može ni to. Mislim da u teoriji postoje izuzeci, ali je to nešto jako komplikovano, nesigurno i skupo... Znam da neke zvezde ovde dolaze (trenutno je u Sidneju Kajl Maklaklan npr.) a takođe i odlaze. Ali, to je neka vrlo specijalna procedura, nije za smrtnike. Edited September 15, 20213 yr by Indy
September 15, 20213 yr Па како уопште доспева вирус на ваше острво када је тако строг режим улазака / излазака ?
September 15, 20213 yr 3 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said: Па како уопште доспева вирус на ваше острво када је тако строг режим улазака / излазака ? Vraćaju se (po malo) Australijanci zatečeni po svetu. Tako su nam doneli i Deltu. Naravno, prvo idu u karantin 14 dana, ali to drži vodu kao ona kofa Jove Radovanovića.
September 15, 20213 yr Australija je mislim bas preterala sa merama. Meni je kolega otisao da vidi cerku posle godinu i po i ostao zarobljen u nekom od bezbrojinh lockdown-a. Kad se vratio bas je bio prolupao... Na sve mere ovde u Becu je totalno ravnodusan.
September 15, 20213 yr Najviše ne možemo zbog nas samih (Australije), a još je gore ako se nekako ode - pa ne može da se vrati (što se desilo mnogima.) Odavde od marta 2020. praktično nema izlaska - mislim da je jedno vreme moglo na Novi Zeland, ali otkad smo dobili Deltu - sad ne može ni to. Mislim da u teoriji postoje izuzeci, ali je to nešto jako komplikovano, nesigurno i skupo... Znam da neke zvezde ovde dolaze (trenutno je u Sidneju Kajl Maklaklan npr.) a takođe i odlaze. Ali, to je neka vrlo specijalna procedura, nije za smrtnike.kapiram. tako smo letos uvozili iz chilea jednog mladozenju, po specijalnoj proceduri, koja je trajala i trajala [emoji38]ol:sent from novi mnogo jak bubamoto.
September 15, 20213 yr 6 minutes ago, bags said: Australija je mislim bas preterala sa merama. Meni je kolega otisao da vidi cerku posle godinu i po i ostao zarobljen u nekom od bezbrojinh lockdown-a. Kad se vratio bas je bio prolupao... Na sve mere ovde u Becu je totalno ravnodusan. Žao mi je za kolegu, ali procena je ovde da je nekih 50.000 života spašeno tim merama. (Ne bih da previše dramim, ali možda i moj.) Tako da sve to ima svoje, što bi rek'o Miralem.
September 15, 20213 yr Da. Australija dobro stoji na worldometeru po svim parameterima (u odnosu na broj stanovnika). Posledice svih lockdown-a na psihu i ekonomiju ipak ce se teze kvantifikovati, ali barem su ljudi sacuvani.
September 15, 20213 yr Posledice masovnog umiranja (i napunjenih bolnica) na psihu i ekonomiju, s druge strane...?