Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
31 minutes ago, Friend said:

U koju zemlju pobeci od budala?

Gde je najpametniji plebs i najbolja organizacija, pitam za druga :fantom:

Ја бих рекао: Финска, али сам субјективан јер играм за тим интровертних. :cool::D А то је наводно земља рај за интроверте...никад нисам био тамо,  подаци кажу да се супер носе са вирусом.

Posted
37 minutes ago, Friend said:

U koju zemlju pobeci od budala?

Gde je najpametniji plebs i najbolja organizacija, pitam za druga :fantom:

Tajvan, Singapur, Hong Kong, Novi Zeland, Australija

SaE

Posted
36 minutes ago, de Sisti said:

Belorusija. Tako mi kaze drug antivakser. Sto u Belorusiji ne padaju po ulici kaze, a nemaju ni mere ni vakcinisane. Pametnom dosta :fantom:

Kina. Na izvoru znaju najbolje kaze logika + imaju kulturu ponasanja kontra virusa vec decenijama.

• Haha 1
Posted

ovi moji sa nz su vec malo popucali od kog vec lokdauna, a zale se i na nedostatak masovne vakcinacije. ne mogu ni da putuju van, sto je za one koji imaju stariju rodbinu u srbiji izvor velike brige.

uz sve druge prednosti, naravno, koje pruza zivot u zemlji prakticno bez virusa.

Posted
+1

Prošle godine sam (kad je počeo kovid) bogznakako tripovao da ću videti ćalca ove, 2021... Sad se trudim da ne planiram ni za 2022, sveti bob zna da li će i onda moći. Ostaje mi nada da će on biti rekorder u dužini života u široj familiji, jedva da je neko drugi dogurao i dovde gde je on sad. A baš mi slatko da se vidimo sad kad smo oba starci. [emoji3]
ti ne mozesh zbog vas ili zbog nas? ili oba, nekako?

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted (edited)
6 minutes ago, gospa buba said:

ti ne mozesh zbog vas ili zbog nas? ili oba, nekako?

Najviše ne možemo zbog nas samih (Australije), a još je gore ako se nekako ode - pa ne može da se vrati (što se desilo mnogima.)

Odavde od marta 2020. praktično nema izlaska - mislim da je jedno vreme moglo na Novi Zeland, ali otkad smo dobili Deltu - sad ne može ni to. Mislim da u teoriji postoje izuzeci, ali je to nešto jako komplikovano, nesigurno i skupo... Znam da neke zvezde ovde dolaze (trenutno je u Sidneju Kajl Maklaklan npr.) a takođe i odlaze. Ali, to je neka vrlo specijalna procedura, nije za smrtnike.

Edited by Indy
Posted

Па како уопште доспева вирус на ваше острво када је тако строг режим улазака / излазака ? 

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Па како уопште доспева вирус на ваше острво када је тако строг режим улазака / излазака ? 

Vraćaju se (po malo) Australijanci zatečeni po svetu. Tako su nam doneli i Deltu. Naravno, prvo idu u karantin 14 dana, ali to drži vodu kao ona kofa Jove Radovanovića.

• Haha 1
Posted

Australija je mislim bas preterala sa merama. Meni je kolega otisao da vidi cerku posle godinu i po i ostao zarobljen u nekom od bezbrojinh lockdown-a. Kad se vratio bas je bio prolupao... Na sve mere ovde u Becu je totalno ravnodusan.

• +1 1
Posted
Najviše ne možemo zbog nas samih (Australije), a još je gore ako se nekako ode - pa ne može da se vrati (što se desilo mnogima.)

Odavde od marta 2020. praktično nema izlaska - mislim da je jedno vreme moglo na Novi Zeland, ali otkad smo dobili Deltu - sad ne može ni to. Mislim da u teoriji postoje izuzeci, ali je to nešto jako komplikovano, nesigurno i skupo... Znam da neke zvezde ovde dolaze (trenutno je u Sidneju Kajl Maklaklan npr.) a takođe i odlaze. Ali, to je neka vrlo specijalna procedura, nije za smrtnike.
kapiram. tako smo letos uvozili iz chilea jednog mladozenju, po specijalnoj proceduri, koja je trajala i trajala [emoji38]ol:

• +1 1
Posted
6 minutes ago, bags said:

Australija je mislim bas preterala sa merama. Meni je kolega otisao da vidi cerku posle godinu i po i ostao zarobljen u nekom od bezbrojinh lockdown-a. Kad se vratio bas je bio prolupao... Na sve mere ovde u Becu je totalno ravnodusan.

Žao mi je za kolegu, ali procena je ovde da je nekih 50.000 života spašeno tim merama. (Ne bih da previše dramim, ali možda i moj.)

Tako da sve to ima svoje, što bi rek'o Miralem.

• +1 3
Posted

Da. Australija dobro stoji na worldometeru po svim parameterima (u odnosu na broj stanovnika).

Posledice svih lockdown-a na psihu i ekonomiju ipak ce se teze kvantifikovati, ali barem su ljudi sacuvani.

• +1 1
Posted

Posledice masovnog umiranja (i napunjenih bolnica) na psihu i ekonomiju, s druge strane...?

Posted

Dakle u Sloveniji ne možeš tankat gorivo bez kovid potvrde :smiley_hail:

• -1 1