Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, braca said:

Istrgnuto iz konteksta, nije u pitanju jadna žena koja bi u šoping bez dokaza o vakcinisanju, nego je deo grupe avaksa koji protestuju i juče su nasilno upali u tržni centar, pa su ih onda policajci jurili po centru…

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

naravno, zato sam ga i pitao za komentar, kad vec prenosi.

Posted
12 hours ago, Zlurad said:

Posle tu vest preneli svi balkanski mediji, avaksi po Balkanu "počelo je!", pa sličnu vest objave tabloidi po svetu, svetski avaksi "the end of fake news is near" i tako isto kao i ovo, postane laž viralna da pali maštu i prodaje novine i diže rejtinge (i širi semitizam, rasizam i sve ostale -zme)

Lepo si sažeo problematiku nekritičkog odnosa prema medijima upravo onog dela populacije koji je umislio da se veoma "kritički" odnosi prema medicini. Svaki put kada prođu demonstracije Querdenkera (ovdašnjih "slobodarskih" avaksera) u Nemačkoj na Viberu mi se javi avaks ekipa iz Srb da me pitaju da li je sve uredu kod mene pošto je u Nemačkoj "haos, diktatura, policija tuče ljude, nema slobode izražavanja". A ustvari po prvi put od pandemije imam utisak da je stanje na terenu postalo veoma liberalno i opušteno, čak i demonstracije Querdenkera gube na značaju i sve su slabije.

Usput da dodamo da su i Querdenkeri opasno začinjeni antisemitizmom i ezoteričnim naci idejama. Druga stvar je da su demonstracije deo svakodnevnice, svaki dan neko demnostrira za bilošta (nevezano za covid) posebno u Francuskoj gde demonstracije imaju veliku tradiciju, ali to se u Srbiji u određenim krugovima percepcira kao to dokaz da je društvo u EU na tik od opšteg rasula i raspada - što i naši mediji svesrdno podržavaju.

• +1 3
Posted
1 minute ago, Boycie said:

Lepo si sažeo problematiku nekritičkog odnosa prema medijima upravo onog dela populacije koji je umislio da se veoma "kritički" odnosi prema medicini. Svaki put kada prođu demonstracije Querdenkera (ovdašnjih "slobodarskih" avaksera) u Nemačkoj na Viberu mi se javi avaks ekipa iz Srb da me pitaju da li je sve uredu kod mene pošto je u Nemačkoj "haos, diktatura, policija tuče ljude, nema slobode izražavanja". A ustvari po prvi put od pandemije imam utisak da je stanje na terenu postalo veoma liberalno i opušteno, čak i demonstracije Querdenkera gube na značaju i sve su slabije.

Usput da dodamo da su i Querdenkeri opasno začinjeni antisemitizmom i ezoteričnim naci idejama. Druga stvar je da su demonstracije deo svakodnevnice, svaki dan neko demnostrira za bilošta (nevezano za covid) posebno u Francuskoj gde demonstracije imaju veliku tradiciju, ali to se u Srbiji u određenim krugovima percepcira kao to dokaz da je društvo u EU na tik od opšteg rasula i raspada - što i naši mediji svesrdno podržavaju.

u pozadini querdenkera stoji afd. ne direktno ali afd vrlo smisljeno koristi ovu situaciju pred izbore

• +1 3
Posted

Pravoslavci baš vole da ignorišu koronu 

IMG_20210906_085118.jpg

Posted
On 5.9.2021. at 0:52, vememah said:

Srbija vs ostatak ex-Yu:

Jel ovo prema zvaničnim podacima? 

Posted (edited)

Da, u dnu slika su navedeni izvori koji koriste zvanične podatke koje države objavljuju.

Edited by vememah
Posted (edited)

Neke nemačke pokrajine (Hesen, Bavarska i Baden Virtemberg) počele su da objavljuju i odvojene incidence za nevakcinisane i potpuno vakcinisane:

7-dnevna incidenca (broj zaraženih na 100.000 stanovnika) u Hesenu:

Potpuno vakcinisani (na 100.000 potpuno vakcinisanih): 12,7
Nevakcinisani (na 100.000 nevakcinisanih): 262,3

Odnos: 1:20,7

Podaci ažurirani 3.9.

https://www.hessenschau.de/panorama/coronavirus-in-hessen-die-wichtigsten-nachrichten-im-ticker,corona-hessen-ticker-358~_p-2.html#244a9e72-d930-491b-9203-e9a0675427d7

7-dnevna incidenca (broj zaraženih na 100.000 stanovnika) u Bavarskoj:

Potpuno vakcinisani (na 100.000 potpuno vakcinisanih): 11,27
Nevakcinisani (na 100.000 nevakcinisanih): 158,75

Odnos: 1:14,1

Podaci ažurirani 1.9.

https://www.lgl.bayern.de/gesundheit/infektionsschutz/infektionskrankheiten_a_z/coronavirus/karte_coronavirus/index.htm#inzidenzgeimpft

7-dnevna incidenca (broj zaraženih na 100.000 stanovnika) u Baden-Virtembergu:

Potpuno vakcinisani (na 100.000 potpuno vakcinisanih): 14,8
Nevakcinisani (na 100.000 nevakcinisanih): 170,6

Odnos: 1:11,5

Podaci ažurirani 30.8.

https://www.gesundheitsamt-bw.de/fileadmin/LGA/_DocumentLibraries/SiteCollectionDocuments/05_Service/LageberichtCOVID19/COVID_Lagebericht_LGA_210830.pdf

Edited by vememah
  • Hvala 2
Posted
1 minute ago, vememah said:

Neke nemačke pokrajine (Hesen, Bavarska i Baden Virtemberg) počele su da objavljuju i odvojene incidence za nevakcinisane i potpuno vakcinisane:

https://www.gesundheitsamt-bw.de/fileadmin/LGA/_DocumentLibraries/SiteCollectionDocuments/05_Service/LageberichtCOVID19/COVID_Lagebericht_LGA_210830.pdf

nasa napredna statistika se bazira na  "uglavnom" i "u najvecem broju".

i meni je tesko da im poverujem nakon toga, a znam da su u pravu :D

Posted

Evo Poljske na preko 400 danas

Mozda uticaj evropskog prvenstva.

A mozda je evropsko prvenstvo zapravo uticalo na to da prethodnih par meseci bude samo 150-200 dnevnih slucajeva, dok je u Evropi sibalo na sve strane