vememah Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 (edited) Rizik od hospitalizacije kod zaraženih deltom (trenutno globalno dominantni indijski soj) dvostruko je veći u odnosu na alfu (ranije uglavnom po Evropi dominantan britanski soj), kažu autori studije upravo objavljene u Lansetu. Edited August 28, 2021 by vememah
de Sisti Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 (edited) 7 minutes ago, vememah said: E sad možemo zamisliti kako će u Srbiji, u kojoj ni pola ovih mera neće biti sprovedeno, izgledati kada neodgovorni superspreader nastavnik poput ovog iz primera dođe da drži nastavu u zbijenijem odeljenju (ovde između svake dve klupe ima 1,8 m) sa više đaka. Upravo to, zato sam i rekao da je katastrofa, ne pomaze vise ni provetravanje toliko. S obzirom da ima 50% nevakcinisanih prosvetnih radnika plus deca koja ne nose maske kako treba u vecini slucajeva, kao i dosta nastavnika, mogu samo da zamislim kako ce sve ovo da ispadne... Minimum je da pocnu drasticno da kaznjavaju one koji ne nose masku. Al prvo treba uvesti obavezno nosenje maski, a ne trte mrte mora samo kad se odgovara Edited August 28, 2021 by de Sisti
Filozof manijak Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 To je i meni upalo u oči momentalno Mogao bi naš 557 muželožnik da pošalje višak vakcina na Kosovo, ne bilo mu zapoveđeno. 1
James Marshall Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Ne sjećaš se da smo kritikovali Crnogorce što su neke vakcine koje smo im poslali proslijedili na Kosovo? (Iako smo i mi slali vakcine na Kosovo, duh)
gospa buba Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Ne sjećaš se da smo kritikovali Crnogorce što su neke vakcine koje smo im poslali proslijedili na Kosovo? (Iako smo i mi slali vakcine na Kosovo, duh)da mu kradu reklamu sent from novi mnogo jak bubamoto.
James Marshall Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Ok nismo dobijali ali smo vakcinisali ljude sa Kosova https://www.alo.rs/crna-gora/vesti/516636/pomazu-kosovskoj-vojsci-jos-jedan-sramotan-potez-crnogoraca-ovo-im-srbi-nece-oprostiti/vest https://www.politika.rs/sr/clanak/478694/Albanci-sa-Kosova-dolaze-u-centralnu-Srbiju-da-prime-vakcinu https://www.pobjeda.me/clanak/mvp-vakcine-donirane-kosovu-nisu-one-dobijene-od-srbije
Filozof manijak Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 Ne znam da li je vest istinita, ili je patka. Ali ako jeste, ako... Jbg, loš sam čovek. 1
iDemo Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 21 hours ago, Indy said: Vidi sad ovo! Bockas tamo nasu sunarodnicu roksi zato sto je postovala "opinion" video iz NY Times na "hipotetickoj" temi (Zasto virus bas sada i kome odgovara), a ti - s druge strane & 180° nekonzistentno - ovde na Covid temi na kojoj se drzimo fakata koliko mozemo saljes stvari iz NY Posta (koji je bljak izvor at best of times) a koje egzaktno pripadaju na tu juznu temu? Uozbilji se malo, situacija to trazi. Je l' su fakti™ ako/kad CNN objavi? Ne znam ko je zaduzen za fact-checking al' vidim da je CNN izlistao taj (isti?) unclassified summary u celini i celosti... Racunam i ja - da se drzimo fakata... Zaista nema potrebe da se cenkamo oko medija koji prenose vesti - da li su kosher ili hallal , da li su vlasnishtvo politicki (i drugacije) nepodobnih i da li vesti citaju probisveti i devijanti, ne? CNN: read-us-intelligence-report-covid-origins Sto se tice rasporeda po temama - zali se upravi™. Re gornjeg "bockanja" - samo volim da skrenem paznju na razliku izmedju cinjenica i misljenja a NYT je bio ljubazan da naznaci da se radi o misljenju. Osim toga - ja racunam da roksi razume razliku izmedju licnog™ prozivanja i komentara na vest/tudje-misljenje i tome slicno. Odrasli smo ljudi, ne?
Indy Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 23 minutes ago, iDemo said: Je l' su fakti™ ako/kad CNN objavi? Drzimo se fakata koliko mozemo. CNN (kao i NYT) je duboko problematican, ali smo zato tu mi (mislim na sve koji ovde redovno pisu, pa i tebe, svakako) da kuriramo vesti. (Proverio sam, nema srpskijeg izraza za kuriranje, izvinjavam se jezickim cistuncima.) Inace, ako me secanje ne vara, juzni nestasni topik je startovan upravo da bi se na njemu objavljivali tracevi o tome kako su Kinezi (pardon, "Kineski komunisti") napravili virus. I, naravno, o Bil Gejtsu i 5G. Tako da ono sto si postovao upravo pripada tamo - nista licno. A ako zaista ne podbadas druge forumase, onda mozes mozda da izostavis komentare tipa opusteno™ i tome slicno. To sa stavljanjem tm je ionako passé humor (omakne se i meni, ali se trudim da se modernizujem). Ti imas stil koji izgleda kao namerno neodredjen i nedorecen, u svaku recenicu se veoma napadno forisiras da ubacis plausible deniability, i to je propisno dosadilo (barem meni, doduse ja te citam po forumima nekih 24 godine, pa i nije cudo.)
iDemo Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 8 minutes ago, Indy said: Tako da ono sto si postovao upravo pripada tamo - nista licno. Nisam razumeo na sta tacno mislis. Ako se radi o vesti koju su objavili NYT i CNN (CNN sa sve kopijom tog dokumenta koji je napisan jer ga je licno POTUS narucio) - ja ne vidim kako to moze da 'pripada tamo'? Izvestaj je u maju narucio POTUS JB, IC (intell community) - zdruzene Intell agencije americke - su isti napisale - i 'deklasifikovale' deo koji - tnx to NYT/CNN/etc i mi mozemo da procitamo. Mozemo o tome da mislimo nesto svoje ili da 'cenimo' da su "Kinezi ovo/ono" al' - kazem - mislim da radimo nesto vrlo pogreshno ako i njihovo misljenje slupamo uz "Bil Gejca i 5G" i posaljemo ga 'tamo'. Uprava, naravno, moze i to da uradi - jer je - jednostavno - Uprava... Mi mozemo da likujemo i/ili da se zalimo Upravi Vodovoda (i kanalizacije) - vec prema licnim preferencijama... Ja sam licno za UViK - blize mi je i fizicki i poslovno.
Recommended Posts