Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Poljska ispod 200 :D

oni bas zezaju narod

Svuda se crveni, haos, Poljska lagano, do 200 dnevno, to je to

Posted

Meni nije jasno kako hrvatska nije u toj grupi. Jadran je pun, maske se ne nose po hotelima i kampovima (a puni su). 

I srbija bi trebala biti tu. Tamo jos manje nose maske.

Posted

U Spaniji zezanje

Bar sto se Andaluzije tice

Pri sletanju, niko nista nije gledao sto se tice vakcinacije, dokaza o prelezanom kovidu ili negativan PCR/antigen (a to su 3 uslova za ulazak).

Jedino me pitali da li sam popunio onu formu pri dolasku i da li imam taj QR kod.

Mere neke kao postoje, tipa, od 2 do 6 ujutru ne rade klubovi itd, mada je na ulicama milijardu ljudi do svitanja.

Skacu, arlaucu, pevaju, dreka, vika.

Uvece je tolika guzva da ne moze da se hoda, a da se popije pice bilo gde (Malaga) treba da cekas na red da se oslobodi sto.

Haos!

Ovde je EXIT 24/7

E jedino sto postuju nosenje maski u zatvorenom

Posted
2 hours ago, Have_Fun said:

Poljska ispod 200 :D

oni bas zezaju narod

Svuda se crveni, haos, Poljska lagano, do 200 dnevno, to je to

Nije samo Poljska, čitava Višegradska grupa. U Slovačkoj je pre neki dan bilo 7 (!!!) novozaraženih :kecman:

Jeste njih onaj zimski talas žestoko pokosio, Česi valjda bili rekorderi po broju zaraženih, Mađari po broju umrlih, verovatno su solidno prokuženi, ali svejedno su ovi brojevi smešni. 

Posted

U Spaniji zezanje
Bar sto se Andaluzije tice

Pri sletanju, niko nista nije gledao sto se tice vakcinacije, dokaza o prelezanom kovidu ili negativan PCR/antigen (a to su 3 uslova za ulazak).
Jedino me pitali da li sam popunio onu formu pri dolasku i da li imam taj QR kod.

Ja dobijam mailove od Travellanda u vezi last minutea itakoto, i po njima:
Direktan let Beograd - Barselona
Nije potreban PCR,antigen ili potvrda o vakcinaciji

Posted

primer kako funkcionise sistem sa qr kodovima u kini. kolega se vratio iz sangaja za peking 6 avgusta, znaci tacno pre 2 nedelje. juce se u delu sangaja gde je on bio pojavio jedan zarazeni. danas su ga zvali iz neke sluzbe u pekingu i trazili da uradi test i posalje rezultat. ne granici je dve nedelje i moze tako, da se vratio juce morao bi u karantin. mislim da dozvoljavaju kucni karantin u takvim slucajevima. 

JeDa7iQ.jpg

• +1 2
Posted
7 hours ago, shamotnapec said:

Ja dobijam mailove od Travellanda u vezi last minutea itakoto, i po njima:
Direktan let Beograd - Barselona
Nije potreban PCR,antigen ili potvrda o vakcinaciji

Na onom sajtu reopen.eu pise da je potrebno

Isto pise i na sajtu spanskog ministarstva necega (zaboravih tacno sajt a mrzi me preko fona da trazim)

A i kad popunjavas taj obavezan obrazac pri dolasku u Spaniju, imas opciju da odaberes jedno od ta 3.

Obavezno je nesto od toga pri ulasku, samo sto izgleda zavisi na koga naletis na aerodromu.

Jebem li ga.

Uglavnom, ocekivao sam stroge mere ili tako nesto, sto na aerodromu sto po gradu, bar po onome sto se cita u medijima.

Ali nije bas tako

Posted

Za Mađarsku ista priča. Bio sam nedelju dana u hotelu, tamo niko masku video nije. Ni u hotelskom restoranu, recepciji, ni u prodavnicama, bankama... Ja prvi dan nosio, ali kad sam video koliko je sati i kako me gledaju (kao budalu), skinuo sam, jer nema svrhe... Svuda su ogromne gužve... U pitanju su Segedin i Budimpešta... za bukiranje hotela je pisalo da treba potvrda o vakcinaciji, koju mi btw niko nije tražio...

A brojevi baš niski... ili lažu ili malo testiraju. Verovatno jesu prokuženi, imaju više vakcinisanih nego mi, ali i pored toga su brojevi baš sumnjivo nisko. Tamo korona ne postoji, po ponašanju ljudi...

Posted

Čude se i Mađari kako novi talas nije još krenuo. Doduše do druge polovine juna nisi mogao da mrdneš nigde bez potvrde o vakcinaciji (tržni centri, bazeni, kafići...), a zatvaranje od britanskog soja je trajalo skoro do sredine maja, ako se ne varam, obavezno je bilo nošenje maske i na otvorenom. Od evropskog prvenstva kreće popuštanje, a od 1.jula ne traže potvrde o vakcinaciji.

Posted
9 minutes ago, Facundo Orellana said:

Čude se i Mađari kako novi talas nije još krenuo. Doduše do druge polovine juna nisi mogao da mrdneš nigde bez potvrde o vakcinaciji (tržni centri, bazeni, kafići...), a zatvaranje od britanskog soja je trajalo skoro do sredine maja, ako se ne varam, obavezno je bilo nošenje maske i na otvorenom. Od evropskog prvenstva kreće popuštanje, a od 1.jula ne traže potvrde o vakcinaciji.

kako su presekli :D, maske na otvorenom i onda ful pun stadion na otvaranju i sta je jos igrano ep

jel su oni vecinski kinezi?

Posted

Ne znam sa kojom su najviše vakcinisali. U početku su Sinofarm koristili, dok zapadne nisu stigle u većem broju. 5,5 miliona ljudi je vakcinisano sa obe doze, još 190.000 sa jednom dozom. Utrošeno je 11,2 miliona doza. Našao sam podatke koliko je doza stiglo do 5.avgusta: Fajzer (7,39 miliona), Sinofarm (5,2 miliona) AstraZeneka (2,65 miliona), Sputnjik (2 miliona) Moderna (1,2 miliona), Džonson (550 hiljada). Stiglo je 19 miliona doza.

Malo su veći razmaci između dve doze. Za Fajzer 5 nedelja, Sunofarm i Modernu 4, Sputnjik 3, AstraZeneka od 4 do 12 nedelja. Džonson jednom dozom vakcinišu.