Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

ja cu stvarno da prestanem da slusham vishe bilo shta i samo da cepam doktrinu darije kisic svaka kuca svoj krizni shtab. shanse da ispadnem glupa su tachno iste :isuse:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted

vala, u pravu si, mozda je vreme za fatalizam.

samo onda moramo da gledamo u politiku, a to nije nista manje zastrasujuce.

Posted
13 minutes ago, Aleksija said:

vala, u pravu si, mozda je vreme za fatalizam.

samo onda moramo da gledamo u politiku, a to nije nista manje zastrasujuce.

nisam pametna vishe. mislim, i shto bih se neshto borila protiv svetova i vetrenjacha, ovi mi izbijaju argumente, sad vec ne dnevno, nego na dvochas :dry: :isuse:

ne mozemo mi otoga ziveti™ :lolol:

Posted
8 hours ago, NiZdr said:

‘Inevitable’ that ACT will record more cases, Chief Minister says

By Broede Carmody

ACT Chief Minister Andrew Barr says it’s “inevitable” that the nation’s capital will record more cases of COVID-19 due to the large number of exposure sites.

Mr Barr said the ACT’s index case, a man in his 20s, visited nightclubs, various retail outlets and cafes while infectious. His close contacts have since tested positive.

“We’ll be adding further [exposure] sites to the list,” the Chief Minister told Sunrise earlier this morning.

“I think it’s inevitable that there will be more cases. What we are endeavouring to do is to ensure that we both capture those people through our contact tracing and testing system, and that they are in isolation during their infectious period.

“So that one doesn’t become 16 and then 64. And then upwards to 300 per day like you seeing up the road from Canberra [in NSW].”

Mr Barr later told ABC News Breakfast that none of the four people who have tested positive so far are in hospital.

The ACT will remain in lockdown for a full week. Mr Barr is expected to hold a coronavirus update around midday today and that is when we’re expected to learn if there are more positive cases.

SaE

Posted

kako izgleda lockdown tamo, da ne guglam? koji je to vec po redu, nesto mnogo ih je bilo?

Posted
34 minutes ago, Aleksija said:

kako izgleda lockdown tamo, da ne guglam? koji je to vec po redu, nesto mnogo ih je bilo?

Kako gde... ovde u Melburnu je sesti po redu lockdown (s tim da je proslogodisnji gigantski lockdown trajao preko 3 meseca).

U Sidneju je u stvari prvi ozbiljan lockdown (mada nije poceo toliko ozbiljno, pa su ga prozvali mockdown... sad su se malo uozbiljili).

U Kvinslendu (Brizbejnu) su imali nekoliko kracih lockdowna...

Meni se cini da sto je bolja klima, to je lockdown tezi. Sad je "zima", i u Melburnu (a i u Kanberi) je stvarno prijatnije unutra.. tako da je lakse ispostovati lockdown. Dok u mnogo prijatnijem klimatu Sidneja i Brizbejna narod prirodno gravitira napolje, na plazu, u kafice...

Za sve ove lockdowne (posebno iz perspektive Srbije) bitno je reci da je generalno postojala drzavna (finansijska) pomoc. Ne uvek dovoljna, a ima i onih koji su ostali kratkih rukava... ali, vecini (?) je pokriven makar osnovni trosak zivljenja.

E sad... ima onih koji su skroz izvisili - npr. strani studenti (bez drzavljanstva), uopste ne znam od cega zive. Oni uglavnom i voze ove home delivery usluge, sto je neka kinta, ali jedva za preziveti.

S druge strane, dobrostojeci su grubo govoreci u 2 tabora: jedni su na sigurnim platama i rade od kuce (finansijski ne stete); drugi su npr vlasnici malih biznisa koji su naj**li i izgubili vec poprilican profit (cenim da su medju njima glavni pokretaci antivaks/antimask/antilockdown protesta... ovi poslednji su bili prilicno masovni u Sidneju).

Dobrostojecima su (paradoksalno) lockdowni tezi nego nama boraniji (pricam za sebe i druge kao ja) - oni gube cesto ogromne prihode (npr od turizma i sl.) drugo oni su navikli da non-stop negde idu i zajebavaju se, to je tip koji ima sve vikende isplanirane 5 godina unapred i zimovanja u Saporu i Novom Zelandu i Kanadi i kuce po Juznim Francuskama i Toskani... oni su apsolutno ogorceni na sve ovo, sto u jednu ruku razumem (a u drugu im se popisam, sto se ono kaze)... Osim naravno ako nisu propisno uplaseni od korone, sto bi trebalo da budu jer su generalno matori da ne kazem boomeri.

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Naravno da su deca veliki prenosioci, ali i pune sve vise bolnice

Niz