Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
50 minutes ago, ToniAdams said:

dajte ljudi ladne nam glave trebaju!

Kakve ladne glave...Vec godinu i po zivim ko u zatvoru, bez maske sam jedino kod kuce, vakcinisala se, onda procitam da je 7 vakcinisanih umrlo od koronstine od kolumbijskog soja. U jeku vakcinacije pojavljuje se delta, zarazaniji i rezistentniji na vakcine, a inace vuhanski se u roku od odmah rasirio po celoj planeti. Skoro nikakvih podataka nemam sta se desava u Kini, poslednje sto sam procitala iz nasih medija je da ne daju SZO da ponovo dodje da ispituje poreklo kovida19, da nisu zatvorili one horor pijace i da je 15mil Kineza potpisalo da se ispita da li je virus pusten iz neke americke laboratorije. Pa dosta mi je vise.

• +1 1
Posted

nije ni cudo da ljudi misle da je delta kao grip, kad onaj moron tiodorovic bar dva puta izgovara ovo 

"Све указује на то да имамо доминантан делта сој и он ће јачати, то показује мањи пилив у болницама, што потом указује и да он није толико опасан", нагласио је Тиодоровић.

• +1 5
Posted

ne mogu da verujem da je neko u stanju da tako baljezga, sve i da se ne zna (a zna se) da nije nista manje opasan, ne mozes tako da postupas, ako si odgovoran krenuces sa pretopstavkom o najgorem mogucem scenariju. 

ok, neka seljacka logika nam govori da ce opstati onaj soj koji jeste manje fatalan a koji se lakse prenosi, ali jos smo jako daleko od bilo kakve finalne verzije.

ali okej, to i dalje nije ni na tragu konovih baljezgarija svojevremeno.

Posted (edited)

...

Edited by vememah
Posted (edited)
6 hours ago, Aleksija said:

nije ni cudo da ljudi misle da je delta kao grip, kad onaj moron tiodorovic bar dva puta izgovara ovo 

Pricao je i Sekler pre mesec dana tu pricu oko delta soja,  ukljucio je i vakcinaciju.  Naletela sam par puta na njegove izjave,  i tada mi se cinilo da je rano za takve price.  

A ovo stanje u Srbiji ne izgleda uopste dobro,  izvinite ako panicim. 

Edit

Bacim pogled na UK i Holandiju,  lepo su im izgledale krive (pad novozarazenih + broj umrlih,  a slabe mere),  medjutim ovih dana se to menja.  

Edited by Sandradjer
Posted

Na kraju ce se zavrsiti filmski. Kada uvide da virus neprestano mutira, napravice neki vjestacko modifikovan virus koji ce biti dominantan i izabaciti sve ostale varijante ali za koji ce imati lijek. 

Cunning plan

Posted

Ma zaleteo se magarac, simptomi su se promenili, pa su kod delte dominantni glavobolja, curnje iz nosa, gusobolja i tek na 4 mestu kasalj

Zato je izvalio da se korola pretvara u prehladu, da je to glupost imamo prilike da vidimo danas kod nevakcinisanih u usa ili pre 2 meseca kada je ta prehlada ubila preko 3 miliona hindusa

Posted

Pa ne moramo da idemo u krajnosti, majku mu... nije bubonska kuga ni ebola, ne padaju ljudi mrtvi po ulicama, ali nije ni kijavica/grip. Samo možemo da se nadamo da će neka kasnija varijanta da se pretvori u to, koronavirusi i jesu do sada bili deo sezonskih prehlada. 

Subjektivni osećaj mi opet postaje šizofren, ako gledam ovde na forumu ili slušam neke ljude, katastrofa je, ako izađem na ulicu ili odem negde, kao da nikakva pandemija ne postoji. Cifre ne lažu, ali s druge strane očigledno cifre nisu više tako relevantne kao što su bile prošle godine.

Posted

kako mislis da brojevi nisu relevantni?

Posted

@Sammael Prilicno je jednostavno. Za mlade i zdrave nije toliko opasan (iako i dalje moze biti opasan za pojedine medju njima), za starije i hronicne je itekako opasan (iako neki medju njima mogu proci bez ikakvih posledica). Kad izadjes napolje pretezno vidjas ovu prvu kurobolnu grupu pomesanu sa srpskom kurobolijom i zato imas taj osecaj. Neces vidjati ljude na dijalizi ili teske hronicare jer se cuvaju i naravno da im je frka. 

Ja zaista ne mogu da verujem kako ovo treba objasnjavati i da postoje ljudi kao Jozef K. koji pisu da je ovo sada na nivou obicnog gripa. Bukvalno level - Putine pali termo nuklear i poravnaj nas sve na nivo ravne zemlje. 

• +1 3
  • -1 1
Posted (edited)
15 minutes ago, Mos said:

Putine pali termo nuklear i poravnaj nas sve na nivo ravne zemlje. 

Ne nas, samo Ameriku, Englesku i Nemačku, ostalo ćemo sami. :fantom:

On a more serious note, u mom društvu gomila njih koji su imali koronu neće da se vakciniše. Svi kažu da nema potrebe, pošto su već preležali, čak ni oni koji su bili u bolnicama neće da prime vakcine. Advokati, ekonomisti, ajtijevci i džabe, stavovi kao iz publike Hepi televizije.

Edited by napadaj
Posted

niko jos uvek pouzdano ne zna koliiko je opasan i letalan delta soj, jer nemamo koherentne podatke. o manjem broju hospitalizacija govore zemlje koje imaju visoku stopu vakcinacije,  mi cemo tek videti.

ali sa nekoliko stotina zarazenih u srbiji i trenutnom manjom hospitalizacijom poruciti da je manje opasan, u zemlji koja je vec "pobedila koronu" je krajnje neodgovorno.  ali nije prvi put, vise milioniti.

cak ni u vreme najgorih talasa, nismo videli mrtve po ulici i kovcege ispred kuca koji cekaju na sahranu. a onda se ispostavilo da prema stataistici, imamo bar isti broj umrlih na milion kao neke od zemalja gde smo gledali takve scene. na ulici se ne moze videti petnaest hiljada mrtvih vise, a ni znati poouzdano sta se desava, narocito kad oni koji treba da ti saopste tok epidemije sve vreme bezocno lazu.

• +1 7
Posted
26 minutes ago, precog said:

kako mislis da brojevi nisu relevantni?

Korelacija broja zaraženih, hospitalizacija i smrtnih slučajeva nije više linearna kao što je bila, koliko sam gledao i ovo što @vememah kači i koliko sam pratio strane vesti.