Jozef K. Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Pa zašto onda panik mod? Korona je danas grip. Ne razumem sve panik postove. 3
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 (edited) Koji panik mod? Prenosim sve što mislim da je relevantno, naravno gomila toga promakne. Po reakciji stekao bi se utisak da su vama dvojici kritičara vezane ruke iza leđa i zapušena usta pa niste u stanju da prenesete ono što vi smatrate relevantnim za dobijanje potpunije slike. 11 minutes ago, Jozef K. said: Korona je danas grip. Neće nikad biti "grip" bolest koja ima eksponencijalno rastuću smrtnost po godištima, što se vakcinama ne menja. Za vakcinisane osobe je ona mnogo manje opasna nego za nevakcinisane (pritom je sve je opasnija što je virus prisutniji svuda okolo i što se manje poštuju epidemiološke mere zbog kumulativnog efekta), ali ja živim u zemlji gde je skoro 60% stanovništva nevakcinisano. Možda ti živiš negde drugde gde ne moraš da razmišljaš o tome. Edited August 7, 2021 by vememah 1 1
Jozef K. Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Živim u Srbiji i sasvim se normalno osećam. Ne vidim nikakav novi talas i ludilo i umrle na sve strane 1
čekmeže Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 1 hour ago, Budja said: Sta hocu da kazem? Da vakcine rade, a da Vememah siri paniku kao da ne rade. Bila je panika oko izralskog rasta, pa je nekako Vememah propustio da nas izvesti o padu brojki (ali nije propustio priliku da nas izvesti o ponovnom rastu!), nije kontekstualizovao smrtnost i bolnicki prijem. Slcno je i sa UK i Holandijom, ali ne i sa US upravo zato sto su tamo ima ogromen varijacije po drzavama u stopi vakcinacije. Nije ništa propustio da nas izveštava, nema obavezu da nas izveštava. I nije k...... smrtnost...možeš nam i ti to objasniti, što više informacija to bolje, pogotovu za ljude kao ja kojima je forum jedan od retkih izvora informacija. 1
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Ne, on je čovek mnogo bitan, nema vremena da se time bavi, ali ima da zvoca.
Jozef K. Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 On 6.8.2021. at 17:26, vememah said: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1009243/Technical_Briefing_20.pdf Smrtnost među starijima od 50 (među mlađima bez obzira na vakcinisanost je manja od jednog promila): potpuno vakcinisanih umrlo 389 na 21.472 zaraženih -> smrtnost 1,8%, nevakcinisanih umrlo 205 na 3440 zaraženih -> smrtnost 6,0%, što znači da vakcinisani koji se zaraze umiru 3,3x ređe od zaraženih. 253/151054 je 0.00167489772 kod nevakcinisanih u odnosu na 402/47008 0.00855173587 vakcinisane. Odokatovimo jedno pet puta bolji rezultat kod nevakcinisanih. A uopšte je sama smrtnost izuzetno niska i nije vredna razmatranja.
duda Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Ja samo ovaj forum pratim a glede™ korone. Vememahovo praćenje mi je sasvim dovoljno. I nikada za svo ovo vreme nisam prepoznala nikakav panik mod. Šta je vama ljudi ? 9
Jozef K. Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 4 minutes ago, dùda said: Ja samo ovaj forum pratim a glede™ korone. Vememahovo praćenje mi je sasvim dovoljno. I nikada za svo ovo vreme nisam prepoznala nikakav panik mod. Šta je vama ljudi ? Možda nije panik mod, nego sam to učitao na osnovu ostalih komentara. Realno je glupost dalje pratiti brojeve, jer su veoma niski.
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 1 hour ago, Jozef K. said: Ne vidim nikakav novi talas Broj hospitalizovanih se za 5 dana povećao sa 450 na 650. Ako ne vidiš novi talas, treba ti baš jaka dioptrija.
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 4 hours ago, Budja said: Pri tom je Vememah nekako ranije propustio da nam kaze kako je u Britaniji doslo da opadanja. Očekujem izvinjenje za ovu laž. On 25.7.2021. at 23:29, vememah said:
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 4 hours ago, Budja said: Bila je panika oko izralskog rasta, pa je nekako Vememah propustio da nas izvesti o padu brojki (ali nije propustio priliku da nas izvesti o ponovnom rastu!) Kom padu brojki? Nešto si sanjao? https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~ISR
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 3 hours ago, Jozef K. said: 253/151054 je 0.00167489772 kod nevakcinisanih u odnosu na 402/47008 0.00855173587 vakcinisane. Odokatovimo jedno pet puta bolji rezultat kod nevakcinisanih. A uopšte je sama smrtnost izuzetno niska i nije vredna razmatranja. Uz raspodelu zaraženih 98:2 za mlađe od 50 godina u odnosu na starije kod nevakcinisanih, a kod vakcinisanih 54:46 i u zemlji sa 90 i kusur posto vakcinisanih najugroženijih, 1% celokupnog stanovništva trenutno u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženima uz veliku verovatnoću ranog reagovanja u slučaju zdravstvenih problema i generalno daleko boljim zdravstvenim sistemom. Kakve to tačno ima veze sa Srbijom? U Srbiji je sa sve dokazanim umanjivanjem broja umrlih 4x koje Vučićev režim primenjuje smrtnost trenutno 4,9x veća nego u Britaniji (1,28% prema 0,26%), dakle realno je oko 20x veća. https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Case+fatality+rate&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=GBR~SRB
vememah Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Quote The Delta variant is highly transmissible; within 5 weeks of first identification, the Delta variant became the dominant SARS-CoV-2 variant in Mesa County, Colorado and is also now the predominant variant in the United States (5). Higher ICU admissions and case fatality ratios in Mesa County compared with those in the rest of the state are consistent with previous reports that infections with the Delta variant might result in more severe outcomes (6,7). https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e2.htm
Recommended Posts