Paul Gompitz Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 15 minutes ago, Indy said: E uspeo sam ga iskopati iz istorije EDIT. Breakthrough infections je ovo kad vakcinisani obole. Herd immunity se ovdje ne spominje. Čovjek piše o efikasnosti vakcine. Nigdje ne piše da vakcinisani ne prenose virus nevakcinisanima, što je suština imuniteta krda.
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Na srpskom je ustaljeni stručni termin kolektivni imunitet. Ne mora baš svaka fraza da se reč po reč prevede iz engleskog. 1
Indy Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 2 minutes ago, Paul Gompitz said: Herd immunity se ovdje ne spominje. Čovjek piše o efikasnosti vakcine. Nigdje ne piše da vakcinisani ne prenose virus nevakcinisanima, što je suština imuniteta krda. To sto ti kazes "vakcinisani ne prenose virus nevakcinisanima" je ono sto on opisuje u tweetu 2 & 3.
Friend Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 To sa postizanjem kolektivnog imuniteta ne ide tako ostro jasno i crno-belo. Kolektivni imunitet se postize kombinacijom vakcina i zivog dodira sa virusom. I naravno prilagodjenje samog virusa da se pronadje balans.
gone fishing Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 borisovi naučnici kažu da je rizik da čipovana osoba oboli od korole 50%, rizik da će takva osoba preneti drugoj osobi virus takođe 50%, tako da ispada da je svaki 4 rečipovani pojedinac virusonoša - ovo važi za njihov alfa soj, još nemaju dovoljno podataka za deltu...
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 (edited) Quote The UK is facing a prolonged period with a high level of coronavirus infections, a scientist involved in advising the government has warned. Professor John Edmunds said that with the lifting of lockdown restrictions in England on Monday the disease would continue to spread. He said cases could reach 100,000 a day within weeks. He told the BBC Radio 4 programme: I think this wave of the epidemic will be quite long and drawn out. My hunch is that we are looking at a high level of incidence for a protracted period right through the summer and probably through much of the autumn. We started easing restrictions before everybody was vaccinated. That is going to lead to infections in the unvaccinated people – primarily in this instance the younger individuals. It is inevitable that that was going to happen. We are at about 50,000 a day now. The epidemic has been doubling roughly every two weeks and so if we allow things as they are for another couple of weeks you could expect it to get to 100,000 cases a day. https://www.theguardian.com/world/live/2021/jul/17/covid-live-news-beta-variant-may-evade-vaccines-say-experts-as-uk-faces-protracted-period-of-high-infections-rates?page=with:block-60f28bb98f0814e7a316a2ed#block-60f28bb98f0814e7a316a2ed Edited July 17, 2021 by vememah
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Quote Greece has banned music in restaurants and bars and restricted movement on its popular holiday island of Mykonos on Saturday after a rise in new coronavirus infections there. Known as the party island of the super-rich, Mykonos is one of Greece’s most popular destinations, attracting more than a million visitors each summer, among them Hollywood stars, models and world-famous athletes, Reuters reports. Following a “worrying” local outbreak, the Civil Protection Ministry said it was banning music on the island around the clock and would only allow movement between 1am to 6am to those going to and from work, or for health reasons. The restrictions will be in place until July 26, it said. https://www.theguardian.com/world/live/2021/jul/17/covid-live-news-beta-variant-may-evade-vaccines-say-experts-as-uk-faces-protracted-period-of-high-infections-rates?page=with:block-60f2c5988f085dcd6b590b19#block-60f2c5988f085dcd6b590b19
gospa buba Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Tako nekako, nego ja vrlo retko pricam/pisem o tome, pa mi jos nije dosadilo. Moje vidjenje svega ovoga (u skorasnjem, srednjerocnom i dugorocnom smislu) je do te mere pesimisticno da izbegavam da komuniciram o tome... ne zelim to da radim ni drugima ni sebi. (Napisao sam ovde sad jedan pasus koji je toliko crno izgledao i meni, a pritom tacan 1000%, da sam morao da ga obrisem.) Lep pozdrau, kako ono bese [emoji3] lep pozdrau, naravno najliplji shto bre nisi ostavio najpesimistichniji pasus usviet? ko da bi nam neshto falilo. to shto sam ja posustala, ne znachi da treba svako. ja sam sad ionako na originalnim postavkama avaksa, sad ce prezive najjachi sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Zaražavanje po starosnim grupama i vakcinacija po starosnim grupama u Engleskoj: 1
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Izvori: https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/healthandsocialcare/conditionsanddiseases/bulletins/coronaviruscovid19infectionsurveypilot/latest https://data.spectator.co.uk/ 1
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 https://www.facebook.com/IsraeliPM/posts/4792176134130427?__cft__[0]=AZX8r5Uy7osik0eUELAd-HRsRi19rj8YevSm6Z3dyqyWBXkhaSR5ITB70nXhQWVsJQh1jOGq9mGny4oZTGQcNmLrOxlVAAlk7eQC1SkvQAElGs8VXH01d0R7PS9YTAzYTUI-xJiblduCf_rlOHMnA2oz&__tn__=%2CO%2CP-R 1
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Po izraelskim podacima oni koji su preležali jedva da se zaražavaju deltom, a u zadnjih nedelju dana za koju postoje podaci, kad se gleda populacija starija od 20 godina, udeo vakcinisanih potpuno je jednak njihovom učešću u populaciji, što će reći da vakcine praktično ne štite od zaražavanja (zapravo štite malo s obzirom da statistiku nevakcinisanih dosta popravljaju preležali koji su ubrojani u nevakcinisane). Vakcinisani takođe čine veliku većinu hospitalizovanih i onih teško bolesnih, što i nije čudno s obzirom na mali broj nevakcinisanih u rizičnim starosnim grupama. 1
barba Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 15 minutes ago, vememah said: Po izraelskim podacima oni koji su preležali jedva da se zaražavaju deltom, a u zadnjih nedelju dana za koju postoje podaci, kad se gleda populacija starija od 20 godina, udeo vakcinisanih potpuno je jednak njihovom učešću u populaciji, što će reći da vakcine praktično ne štite od zaražavanja (zapravo štite malo s obzirom da statistiku nevakcinisanih dosta popravljaju preležali koji su ubrojani u nevakcinisane). Vakcinisani takođe čine veliku većinu hospitalizovanih i onih teško bolesnih, što i nije čudno s obzirom na mali broj nevakcinisanih u rizičnim starosnim grupama. . OK, 50% zarazenih su vakcinisini i samo 1% prebolevsi sa svojim imunitetom...Meni je ocekivano, nazalost...Znas mozda koji je udeo prebolevsih u populaciji ? .
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Nekih 9%, kaže taj lik. Quote ~0.85 million Israeli citizens are considered "recovered" (Previously verified with a positive RTPCR test). Izvor: https://twitter.com/RanIsraeli/status/1416010774007455750 1
duda Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Hm, možda i sinofarmovci prođu bolje nego se mislilo ?
Recommended Posts