gospa buba Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Poenta vakcinisanja je da se vakcinise cca 80% populacije (+ ili -)... Nije za cudjenje da medju obolelima sada ima i vakcinisanih (vakcine nisu preventivni lek, poenta je izazvati imunitet krda.) Pasosi za vakcinama su skoro beskorisni a i verovatno sigurno ce biti zloupotrebljeni (skoro sve vlade sveta imaju sklonost da to urade), premda su naravno antivax protestanti moroni svoje vrste.ta pricha nam je zavshena. mozesh da je isprichash 16-30 puta svakog dana razlichitim osobama, nekad i istim, a nekad i istim istog dana. taj voz je otishao pogreshan i sve stanice su mu pogreshne. ja sam digla ruke i samo teram u 3 lepe. najbolje da ja imam 9 zivota da troshim na budale sent from novi mnogo jak bubamoto. 3
Jumanji Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Da, da u Selu više pozitivnih slucajeva. Bice veselo.
Amos Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Pa ok, na 14 miliona stanovnika to i nije tako strasno, ne?
gospa buba Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Da, da u Selu više pozitivnih slucajeva. Bice veselo. jesu se oni tamo vakcinisali ili su mladi i zdravi? sent from novi mnogo jak bubamoto.
Paul Gompitz Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 1 hour ago, Indy said: Poenta vakcinisanja je da se vakcinise cca 80% populacije (+ ili -)... Nije za cudjenje da medju obolelima sada ima i vakcinisanih (vakcine nisu preventivni lek, poenta je izazvati imunitet krda.) Imunitet krda se ne može postići vakcinama koje ne spriječavaju zaražavanje.
Indy Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 2 minutes ago, Paul Gompitz said: Imunitet krda se ne može postići vakcinama koje ne spriječavaju zaražavanje. Nijedna vakcina ne sprecava sa 100% zarazu. Lepo je to neko juce na twitteru objasnio (mislim, neki imunolog, jel'da)... vakcinisanje je kao da nosis kisni mantil: ako je mala kisa, ostaces suv; ako je velika kisa, najverovatnije da ces biti OK; ali ako non-stop izlazis na pljusak onda ces se na kraju mozda skvasiti.
vememah Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 (edited) Ako može link za tih više slučajeva u selu, pošto od jutros svi mediji pričaju o prvom slučaju. Npr. BBC od pre 45 minuta: Edited July 17, 2021 by vememah
Indy Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 25 minutes ago, gospa buba said: ta pricha nam je zavshena. mozesh da je isprichash 16-30 puta svakog dana razlichitim osobama, nekad i istim, a nekad i istim istog dana. taj voz je otishao pogreshan i sve stanice su mu pogreshne. ja sam digla ruke i samo teram u 3 lepe. najbolje da ja imam 9 zivota da troshim na budale sent from novi mnogo jak bubamoto. Tako nekako, nego ja vrlo retko pricam/pisem o tome, pa mi jos nije dosadilo. Moje vidjenje svega ovoga (u skorasnjem, srednjerocnom i dugorocnom smislu) je do te mere pesimisticno da izbegavam da komuniciram o tome... ne zelim to da radim ni drugima ni sebi. (Napisao sam ovde sad jedan pasus koji je toliko crno izgledao i meni, a pritom tacan 1000%, da sam morao da ga obrisem.) Lep pozdrau, kako ono bese
Paul Gompitz Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 12 minutes ago, Indy said: Nijedna vakcina ne sprecava sa 100% zarazu. Lepo je to neko juce na twitteru objasnio (mislim, neki imunolog, jel'da)... vakcinisanje je kao da nosis kisni mantil: ako je mala kisa, ostaces suv; ako je velika kisa, najverovatnije da ces biti OK; ali ako non-stop izlazis na pljusak onda ces se na kraju mozda skvasiti. To je lijepo rečeno, ali sa imunitetom krda nema veze.
Indy Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Just now, Paul Gompitz said: To je lijepo rečeno, ali sa imunitetom krda nema veze. Ima veze, samo sam zaboravio kako dalje taj tweet ide (a na kompjuteru sam toliko puno po ceo dan da bi sad to bilo skoro nemoguce naci u istoriji). Dakle, nastavlja se prica sa kisnim mantilima, ali ono ako ih skoro svi nose, onda (otprilike) kisa prestaje da pada... (Kariikiram, ali covek je to lepo objasnio, obecavam.)
Indy Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 (edited) 8 minutes ago, Indy said: zaboravio E uspeo sam ga iskopati iz istorije EDIT. Breakthrough infections je ovo kad vakcinisani obole. Edited July 17, 2021 by Indy
Jumanji Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 jesu se oni tamo vakcinisali ili su mladi i zdravi? sent from novi mnogo jak bubamoto.Vakcinisan ko je hteo, kao i svuda. Ako mislis da li im je to bila neka obaveza za dokazak, nije. Uostalom nisu ni organizatori, eno i medju njima ima zarazenih.
Jumanji Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Ako može link za tih više slučajeva u selu, pošto od jutros svi mediji pričaju o prvom slučaju. Npr. BBC od pre 45 minuta: Mozda je zbog ovoga nastala zabuna u vestima 1
Recommended Posts