July 15, 20213 yr U francuskoj, Macron je u ponedeljak najavio skoro pa obaveznu vakcinaciju za sve. Obavezna ce biti za medicinsko osoblje i sve one koji rade u medicinskim ustanovama. Ako ne budu imali obadvije doze do septmbra, nce moci da rade i nece biti placeni. Za ostalu populaciju, uvodi se sanitarni pasos (za sve >12 godina) koji mora da se pokaze svugdje (restorani, kina, koncerti, molovi itd). PCR tesovi vise nece biti besplatni (osim za one sa simptomima). Od tada 3 miliona novih rdv za vakcinaciju je rezervisano.
July 15, 20213 yr Meni nije jasna potreba da se vakcinišu preležali, kada evo još studija koja govore o dugotrajnosti zaštite kod vćine. Naravno da oni koji su preležali, a hoće da se vakcinišu treba da im bude omogućeno, ali je vređanje zdrave pameti da se ide na obavezu. Edited July 15, 20213 yr by Jozef K.
July 15, 20213 yr To već ima mnogo više smisla. U smislu bustera odnosno podsećanja organizma. Meni je koji imam problema sa imunim reakcijama, realno frka da ga testiram, a pogotovo ne dva puta, a imam antitela.
July 15, 20213 yr Hrvati kukaju, Dalmacija usred sezone požutela na mapi ECDC-a. Edited July 15, 20213 yr by vememah
July 15, 20213 yr 2 hours ago, vememah said: Hrvati kukaju, Dalmacija usred sezone požutela na mapi ECDC-a. Kada gledas kartu, morao je neko donjet taj virus hrvatima. Ili su holandjani sve zarazili putujuci ili ova kafta mora imati malo vise narandzastog i crvenog.
July 15, 20213 yr Realno je grčka obala puno problematičnija od hrvatske. https://datawrapper.dwcdn.net/cUM4K/9/ Edited July 15, 20213 yr by vememah