Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

ti si beše menjao pumpu? čuvaj se, šta pametnije da kažem. :D

U Italiji su potvrđeni prvi slučajevi obolelih od novog koronavirusa, zbog čega će Rim proglasiti vanrednu situaciju u zemlji u trajanju od 6 meseci.

Italijanski premijer Đuzepe Konte je kasno sinoć saopštio da je dvoje kineskih turista, koji se nalaze u poseti Italiji, zaraženo virusom.

Objavljeno je i da su svi letovi između Kine i Italije obustavljeni do daljeg.

Ovi Vuhanci koji su nam u poseti valjda odlaze za vikend.

Dakle, ako ih neko locira, sve fino i kulturno. :ohmy:--):sad: (u sebi) i onda diskretno btBqEJ4.gif

Twitter thread kako se prenosi virus:

maločas čuh nakog amerikanca, izjava za neku TV a preneo N1. otprilike: žao mi je svih žrtava virusa i svih teškoća koje su se stvorile. ova situacija će dovesti do smanjenja investicija u kini a povećanje investicija ovde u USA. 

jebi ga, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane.

Situacija u poređenju sa SARS-om: zaraznost veća, stopa smrtnosti manja.

EPkKNi4WsAAYAqQ?format=png&name=large

EPnoaEEWoAALkd2?format=jpg&name=medium

Edited by vememah

10 hours ago, Malkmus said:

Ovi Vuhanci koji su nam u poseti valjda odlaze za vikend.

Dakle, ako ih neko locira, sve fino i kulturno. :ohmy:--):sad: (u sebi) i onda diskretno btBqEJ4.gif

Ja sutra moram do grada.:cry:   Mislila sam da se danas vraćaju. 

Kod nas su u karantinu neki bračni par Kineza i nekoliko naših ljudi koji su se vratili u Srbiju.  A gde je taj karantin, da li su ih vozili do Infektivne klinike ili.. 

Ne znam... Obično su na potezu Kalemegdan-Slavija, najčešće sam ih viđao oko Trga Republike. Logično mi je i da posete Kuću cveća.

Nadam se da su ih malo ograničili nauštrb nekog luksuznog smeštaja, skupe klope. Ni njima sigurno sve ovo nije prijatno.

Edited by Malkmus

• Author
49 minutes ago, Malkmus said:

Ni njima sigurno sve ovo nije prijatno.

nije vam lako. kinezi svuda :D

moji menadzeri ne mogu iz novosibirska da se vrate, danas otazali letove za peking. morace sada preko moskve dok funkcionise. 

11 hours ago, vememah said:

Situacija u poređenju sa SARS-om: zaraznost veća, stopa smrtnosti manja.

EPkKNi4WsAAYAqQ?format=png&name=large

EPnoaEEWoAALkd2?format=jpg&name=medium

zapravo ova statistika ništa ne govori, nije bitno koliko ljudi je do sada umrlo već i koliko se oporavilo od bolesti, otkud znamo možda ovaj virus ubija posle nekoliko nedelja

- do sada je umrlo 259 kineza a izlečeno je 252, možda je smrtnost zapravo 50%, ne verujem ali eto postoji i ta mogućnost

virus prouzrokuje upalu pluca. bolest kao takva nije nista specijalno. 

5 hours ago, Krošek said:

uhhh... kako za koga.

5 hours ago, Krošek said:

A što oni zdravstveni delatnici hodaju okolo kao vanzemaljci :blink:

Meni to malo neobično ako se radi o nečemu što "nije ništa specijalno".

gde nista specijalno, smrtnost procenjena na preko 7 posto a Ro indeks (il kako se vec kaze) na preko 4. 

to je jako ozbiljno.