Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, gospa buba said:

uzeli se chovek modifikacije dnk, makar preko fajzera, kad su vec ovi drugi omanuli :lolol:

Ma znas sta... nema to nista veze sa dnk nego sa neobjasnjivim nedostatkom elementarne obucenosti za zivot u drustvu. Neki bi to nazvali civilizovanoscu ili socijalnom inteligencijom, ali mislim da je ovo jos dublje i osnovnije. Imam tu jednog beskucnika-mucenika u kraju koji ima problem s gacama. Covek stvarno ne zeli da ih nosi. E ovo je taj nivo, samo zaogrnuto prividom neke normalnosti (ili normalne inteligencije). 

Sto valk kaze - zero tolerance. Meni muka sto mi ovo ubija poslednje ostatke vere u ljude i njihovu sposobnost nekakve samouprave kroz demokratiju.

• +1 2
Posted

:ph34r:

1.

"They found COVID-19 was present in the penile tissue of both men who had been infected, but not in the men with no history of the virus. The men had been infected six and eight months prior, respectively. These men had evidence of endothelial dysfunction, while the men who had been free of the virus did not."

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-05/uomm-uom051121.php

2.

25.5% of COVID19 healed patients were oligo-crypto-azoospermic, a percentage exceeding that reported for the general population.

https://academic.oup.com/humrep/article/36/6/1520/6125160

3.

Semen testing was positive in 8.7% of recovering patients.

"Even if the virus cannot replicate in the male reproductive system, it may persist, due to privileged immunity of testes."

https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2765654

Posted

Ajde neko od forumskih biologicara da razveje mrak oko sledece kafanske tvrdnje:

Kineska vakcina izaziva samo imunitetska antitela dok fajzer, astra ulaze u celije pa izazivaju i celijski imunitet. I zato su, navodno, fajzer i ovi svi ostali ucinkovitiji od vakcina sa umrtvljenim virusom (Sinofarm).

Posted

Treba napraviti po uzoru na one Beogradske price generator i Covid balezganje generator tipa

Rekao mi šurakov tast, vrsni kardiolog, da nikako ne uzimam fajzera, nego samo fajzera

Čuo sam od porodičnog prijatelja, svetski priznatog akademika, da sinofarm nije testiran na zivotinjama nego obavezno nijednu da ne primam

• +1 1
  • Haha 1
Posted
1 minute ago, Tsai said:

Rekao mi šurakov tast, vrsni kardiolog, da nikako ne uzimam fajzera, nego samo fajzera

ovo. ne bi chovek lagao :D

• +1 1
Posted (edited)

@Friend

Celularni tj. ćelijski imunitet u ovoj brošuri koju su napisali ljudi s Farmaceutskog fakulteta spominje se kod 4 od 5 vakcina (pored uobičajenih tu je i Modernina), jedino ne kod Sinofarma.

https://www.kg.ac.rs/doc/Brosura vakcina_final.pdf

A i američki CDC u svom dokumentu o vakcinama iz 2015. kaže da ne dolazi ili dolazi do vrlo malog ćelijskog imuniteta nakon inokulacije vakcinama koje sadrže deaktivirani virus, kakva je Sinofarmova.

Inactivated Vaccines

...the immune response to an inactivated vaccine is mostly humoral. Little or no cellular immunity results.

https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/prinvac.pdf

Edited by vememah
Posted (edited)

Izgleda da to jeste tako - inaktivirane vakcine (sinofarm) stimulisu samo humoralni imunitet, ali ne i celijski.

E sad, postoji jedna druga stvar koju inaktivirane imaju, a ove ciljane (mRnk i vektori) ne, a to je imuni odgovor tj. antitela na ostale delove virusa, a ne samo na Spajk protein.

Razlika izmedju humoralnog i celijskog je opisana dole:

Humoralni imunski odgovor je odgovor B limfocita posle reakcije sa antigenom i zasniva se na stvaranju specifičnih antitela, koja se nalaze u telesnim tečnostima (humorima) organizma. Nakon prodora antigena u organizam i njegovog prepoznavanja, B limfociti se pretvaraju u plazma ćelije koje luče antitela protiv jednog ili više antigena koji su prouzrokovali imun ološku reakciju. Pored plazma ćelija, tokomhumoralnog odgovora nastaje i druga populacija ćelija koje se nazivaju ćelije memorije ili pamtilice (B2 limfociti), a koje za razliku od plazma ćelija imaju dug život. Prilikom ponovnog prodora istog antigena u organizamćelije memorije se aktiviraju tako što se brzo razmnožavaju i pretvaraju u plazma ćelije koje luče velike količine specifičnih antitela. Ćelije memorije i antitela imaju sposobnost da zaustave razmnožavanje uzročnika bolesti čim uđe u organizam, odnosno pre razvoja simptoma bolesti. Humoralni imun ski odgovor je posebno značajan kod bakterijskih infekcija.

Ćelijski (celularni) imunski odgovor je odgovor T limfocita na antigen, pri čemu nastaju dva tipa ćelija: senzibilisani T limfociti koji sintetišu i izlučuju citokine (limfokine) odgovorne za zapaljenje (inflamaciju) i citotoksični T limfociti ili limfociti ubice koji ubijaju ciljane ćelije. Oba tipa ćelija oštećuju tkivo, citotoksični T limfociti direktno dok senzibilisani T limfociti to čine posredstvom zapaljenske reakcije. Ćelijski imunsk i odgovor je značajan kod virusnih i gljivičnih infekcija, malignih tumora, transplantacije organa.

Edited by Friend
Posted
13 minutes ago, Friend said:

Oba tipa ćelija oštećuju tkivo

Jel ovo loše, tj. da li oštećuju i zdravo tkivo ili samo ubijaju zaražene ćelije?

Posted (edited)

ja bih rekla da smo mi po stvarnim brojevima vrlo blizu.

Edited by Aleksija
  • +1 4
  • -1 1
Posted

Možda i malo gori.

Posted

Madjari su zvanicno najgori na svetu samo zato sto je njihov Batut posteno objavljivao brojeve. Njihov broj sa worldometer je cak i malo veci od excess deaths brojeva.
Mi smo gori od njih i to ne malo. I nismo jedini takvi. Mnogo drzava je odavno preslo 0.3% iako se to ne vidi na worldometer.
Kod nas je bilo 320 umrlih na 100k stanovnika kad su Madjari bili na 220
Prevedeno u apsolutne brojeve, oko 7000 ljudi bi jos uvek bilo tu samo da su ziveli u Madjarskoj umesto u Srbiji

• +1 5
Posted

Otkud sad odjednom 7 umrlih u Izraelu :blink: ?

Koliko se sećam, danima nisu imali umrlih.