Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, vememah said:

zanimljiv clanak.

ovo je problem sa celim svetom oko korone, a i uopste:

On the video call, tensions rose. At one point, Lidia Morawska, a revered atmospheric physicist who had arranged the meeting, tried to explain how far infectious particles of different sizes could potentially travel. One of the WHO experts abruptly cut her off, telling her she was wrong, Marr recalls. His rudeness shocked her. “You just don’t argue with Lidia about physics,” she says.

ne slusaju naucnike, ljude koji se bave time decenijama, neko zbog sujete, a neko zato sto je glup ko kurac i lakse mu je da pogleda video na youtubeu ili procita tweet i misli da je provalio ZAVERU!

Posted
Je li realno da je Amerikancima veći problem da nose maske nego da umiru onoliko? 
ochigledno jeste. a i umire ko je vidjen da umre, jelte, i dok to nisam ja, sve je u najboljem redu. jer ne mislim da cu, zbog raznih superiornosti svojih, i genijalnosti. a i ako ja, u konachnici ni to nije bitno. ko shto i nije, jebiga. gledala sam ljude kojima su umrli najblizi, kako samo slezu ramenima s maskom ispod nosa, virus ne postoji, ljudi umiru pa umiru, a oni ne vide shta su oni mogli da uchine. ali i one koji sad znaju shta su napravili duvajuci se oko babe i dede i sa chim treba da zive to shto im je josh ostalo sad.gif

sent from bubamoto

• +1 6
Posted
1 hour ago, gospa buba said:

ochigledno jeste. a i umire ko je vidjen da umre, jelte

E1hW4FmXIAA-_F1?format=jpg&name=large

• Hvala 1
Posted (edited)
1 hour ago, gospa buba said:

ochigledno jeste. a i umire ko je vidjen da umre, jelte, i dok to nisam ja, sve je u najboljem redu. jer ne mislim da cu, zbog raznih superiornosti svojih, i genijalnosti. a i ako ja, u konachnici ni to nije bitno. ko shto i nije, jebiga. gledala sam ljude kojima su umrli najblizi, kako samo slezu ramenima s maskom ispod nosa, virus ne postoji, ljudi umiru pa umiru, a oni ne vide shta su oni mogli da uchine. ali i one koji sad znaju shta su napravili duvajuci se oko babe i dede i sa chim treba da zive to shto im je josh ostalo sad.gif

sent from bubamoto

Kao jedna poznanica, koja doduse veruje da virus postoji, ali je posto-poto htela da slavi detetov rodjendan na igralistu sa jos desetoro dece i barem toliko roditelja (a takvo okupljanje je zabranjeno), te je imala bizarne izjave tipa "moramo da se izlazemo virusu".

Do tog rodjendana je bila, hajd da tako kazem, "normalna" ali onda je taj rodjendan ispao nesto najvaznije (za inace trogodisnjaka koji ni ne zna sta je rodjendan), bukvalno gledas kako covek za cas promeni pogled na citavu situaciju.

//Ja se jos usudih da kazem da mi je nosenje maski tokom zime u zatvorenim prostorima poput radnji dobro kao ideja i pogotovo za stare, pa sam dobila odmah da je "to lose i da treba da jacamo imunitet izlazuci se virusima a ne da se sakrivamo ceo zivot".  Kapiram da nema niceg boljeg nego da se neko od 70 godina izlaze virusu da bi jacao imunitet. :ph34r:

Edited by I*m with the pilots
Posted
59 minutes ago, I*m with the pilots said:

//Ja se jos usudih da kazem da mi je nosenje maski tokom zime u zatvorenim prostorima poput radnji dobro kao ideja i pogotovo za stare, pa sam dobila odmah da je "to lose i da treba da jacamo imunitet izlazuci se virusima a ne da se sakrivamo ceo zivot".  Kapiram da nema niceg boljeg nego da se neko od 70 godina izlaze virusu da bi jacao imunitet. :ph34r:

menscini da ce kad ovo sve prodje, dosta ljudi i dalje nositi maske predostroznosti radi. jos kad se vidi kako je sezonski grip prdnuo u cabar ove zime...

Posted

pa to je i bila čitava poenta ove plandemije :happy: da se izmeri uticaj nošenja maski na sezonski grip, u cilju uštede stotina milijardi $ koje biznis trpi zbog 3-4 dana odsustva zaraženih gripom, ključnih radnike,  svake godine...

• Haha 2
Posted

Samo se zajebali vladari sveta:sleep:, pa nas već drugu sezonu uspešno gazi. Yes, sure.:sleep:

• +1 1
Posted
On 17.5.2021. at 15:20, Ros said:

menscini da ce kad ovo sve prodje, dosta ljudi i dalje nositi maske predostroznosti radi. jos kad se vidi kako je sezonski grip prdnuo u cabar ove zime...

slazem se sa ovim, odlicno tacno al ne mogu vise ocima da ih vidim. da prodje bar dva meseca bez, pa da pricamo

nesto mi ostalo da se to radi na istoku, redovno, kada su sezone

Posted
3 minutes ago, villiem said:

slazem se sa ovim, odlicno tacno al ne mogu vise ocima da ih vidim. da prodje bar dva meseca bez, pa da pricamo

nesto mi ostalo da se to radi na istoku, redovno, kada su sezone

od onog svinjskog gripa pre 10-15 godina, mnogo dalekoistočnjaka sam vidjao po minhenu sa maskama. posto sam radio u firmi koja je pola japanska, imao sam često sastanke sa japancima. listom su nosili maske u nemačkoj na sastancima

Posted
20 minutes ago, Ros said:

od onog svinjskog gripa pre 10-15 godina, mnogo dalekoistočnjaka sam vidjao po minhenu sa maskama. posto sam radio u firmi koja je pola japanska, imao sam često sastanke sa japancima. listom su nosili maske u nemačkoj na sastancima

videcemo za maske, ajd da za pocetak usvojimo neke min.distance po dispanzerima i higijene, pa smo na dobitku

• +1 1
Posted
12 hours ago, villiem said:

... ajd da za pocetak usvojimo neke min.distance po dispanzerima i higijene, pa smo na dobitku

jes', oće to u zemlji Lapurdiji, gde je 6 meseci podne, :fantom:

Posted
19 hours ago, chandra said:

Ma ne znam vise nista... Imam par ljudi oko sebe koji su u tom fazonu. Ono, maska na bradi. Sretnemo se na ulici, krece s tom labavom krpom preko usta, nedajboze nosa, da mi grli podmladak. "eeej, staaani, gde ces", i onda te onako prezrivo pogleda, kao koja si ti budala. Pa da ih streljas bre, jebemimater tupavu. A s druge strane dobijem suptilno podjebavacki "nije valjda da si ti u panici da ne umres od covida!?!" Pa jebem mu misa. Jel se ti u panici da te ne zgazi auto kad izadjes napolje? Nisi u panici? Pa koji kurac onda gledas levo-desno ili u semafor? Ne moras se panicno plasiti necega da bi preduzeo minimalne mere opreza koje mogu da predstavljaju razliku izmedju zivota i smrti. Kako to ljudima da nacrtas?!

Ali meni niko nece uskracivati slobodu time sto moram masku da nosim? A gace? Tu ti niko ne uskracuje slobodu? Ne, nije isto - gace su stvar higijene. A maska je sta!? Ne, maska nema veze sa higijenom, ona me sprecava da disem, oglupecu zbog manjka kiseonika. :cry: :cry: :cry: :isuse: :frust::frust:

Jebote jebote jebote posle 15 meseci svega ovoga. Ljudi pritom "obrazovani", govore vise jezika, urbani, kao civilizovani, a mentalne prostacine i trogloditi. Stvarno da krenes samare da lupas.

uzeli se chovek modifikacije dnk, makar preko fajzera, kad su vec ovi drugi omanuli :lolol:

• Haha 1
Posted
5 minutes ago, gospa buba said:

uzeli se chovek modifikacije dnk, makar preko fajzera, kad su vec ovi drugi omanuli :lolol:

pa ne zna se jos. mozda cika bil ceka da skupi neki veci broj vakcinisanih, pa ce da ukljuci algoritam, 

sta ako svi pocnu igraju gangnam stile, vicuci bing, bing, bing?

• +1 1