Boycie Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 (edited) Najnoviji hit među antivakserima i zaverenicima u Nemačkoj: - Pričaju da je vakcinacija zarazna, te da vakcinicani mogu da prenose antitela na druge nevakcinicane - Preporučuje se izbegavanje vakcinicanje populacije i nošenje maski i distanci prema drugima kako ne bi slučajno dobio antitela od vakcinicanih edit: Izgleda da nije samo u Nemačkoj: https://www.vice.com/en/article/88nnwg/anti-maskers-ready-to-start-maskingto-protect-themselves-from-the-vaccinated Edited May 12, 2021 by Boycie 4
bags Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 (edited) Mislim da su razmere katastrofe u Indiji puno vece nego u informacijama sto mi dobijamo spolja. Kod mene na poslu dvojica ljudi su izgubili oba roditelja u razmaku od par dana. Ovih par nesrcenika ja i dalje zarobljeno dole i dovijaju se na razne nacine da se izvuku ali nema sanse. Jedan kolega sto se vratio rekao da je ogroman broj male dece koja ne idu u skolu isto nastradalo. Ja delim open space office sa nekoliko koji su se skoro vratili iz Indije i taman sam mislio sad u maju ici svaki drugi dan ali sam pomerio za juni pa neka se ljuti ko hoce... Edited May 12, 2021 by bags
Ros Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 1 hour ago, Boycie said: Najnoviji hit među antivakserima i zaverenicima u Nemačkoj: - Pričaju da je vakcinacija zarazna, te da vakcinicani mogu da prenose antitela na druge nevakcinicane - Preporučuje se izbegavanje vakcinicanje populacije i nošenje maski i distanci prema drugima kako ne bi slučajno dobio antitela od vakcinicanih edit: Izgleda da nije samo u Nemačkoj: https://www.vice.com/en/article/88nnwg/anti-maskers-ready-to-start-maskingto-protect-themselves-from-the-vaccinated odlicno. samo neka nose maske. 1
vememah Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 (edited) surge testing = intenzivno testiranje stanovništva u područjima sa zabrinjavajućim varijantama radi efikasnijeg suzbijanja njihovog širenja Edited May 12, 2021 by vememah
omiljeni Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 1 hour ago, bags said: Mislim da su razmere katastrofe u Indiji puno vece nego u informacijama sto mi dobijamo spolja. Kod mene na poslu dvojica ljudi su izgubili oba roditelja u razmaku od par dana. Ovih par nesrcenika ja i dalje zarobljeno dole i dovijaju se na razne nacine da se izvuku ali nema sanse. Jedan kolega sto se vratio rekao da je ogroman broj male dece koja ne idu u skolu isto nastradalo. Ja delim open space office sa nekoliko koji su se skoro vratili iz Indije i taman sam mislio sad u maju ici svaki drugi dan ali sam pomerio za juni pa neka se ljuti ko hoce... to je očigledno. već dugo stižu mnogo loši izveštaju a po zvaničnim brojevima oni su tek malo lošiji od Islanda što je nemoguće. u dosta država je od covida umrlo više od 0.3% populacije, negde je to već prešlo 0.5% da budemo optimistični pa da kažemo da Indija možda nije prešla ni 0.2%, ali sa populacijom od preko 1.3 milijardi to su već mnogo veliki brojevi.
vememah Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 (edited) Izvor: https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker (dostupna cela lista sa 80 zemalja/teritorija) Edited May 12, 2021 by vememah 1
kud u maglu Simoviću Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 4 minutes ago, omiljeni said: šta bi ovo trebalo da pretstavlja?
vememah Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Pa piše ti, višak umrlih u odnosu na ranije godine za navedeni period u odnosu na ukupnu populaciju. Srbija je 5. u svetu, što će reći da su samo 4 zemlje, ako se tako gleda i podaci uzmu kao pouzdani, manje pogođene epidemijom. 1
omiljeni Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Prva kolona je broj koji je drzava prijavila, ono sto vidimo na worldometerDruga kolona je broj umrlih iznad ocekivanog broja. Ono sto vidimo kod zavoda za statistiku. Stvaran broj umrlih od covida.Poslednja kolona po kojoj je sortirano je broj tih stvarnih brojeva u odnosu na broj stanovnika.Za svaku drzavu je naveden i datum kad je uradjen poslednji presek mortaliteta.
vememah Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 (edited) Lideri smo u regionu i po višku umrlih i po najgorem odnosu viška i zvanično prijavljenih. Edited May 12, 2021 by vememah 2
omiljeni Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Bosna se updateuje jednom godisnje pa njima ovo brojevi za 31. decembarBelorusi i jos neki su digli ruke od toga jos sredinom 2020
vememah Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 (edited) Englezi razmišljaju o ukidanju maski u zatvorenom osim prevoza, dok im u 40% područja broj zaraženih raste. Edited May 13, 2021 by vememah
precog Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 sad cemo da vidimo da li ce zeka da polomi zube na indijsku varijantu.
Recommended Posts