Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
Sad jedno potpuno naivno pitanje. Ukoliko brazilski soj ima veću smrtnost, da li to znači i da će brže da nestane? Po onoj teoriji da virusi sa većom smrtnošću prebrzo ubiju svoje hostove da bi se suviše širili. Ili to kod Covida nema veze zbog mnogo duže inkubacije nego kod virusa sa velikom smrtnošću poput Ebole? 
Ja sam slušao onog Delića da se ovo ne može porediti sa onim izbijanjem ebole u Africi takav virus ima tedenciju da sam sebe "uguši".
Ali da je ovaj virus u ispoljavanju drugačiji i po pojavi spoljnoj.

.... Shiit has hit the fan!

• +1 1
Posted (edited)

Preležali koji se vakcinišu Fajzerovom (tj. Biontekovom) vakcinom imaće dobru zaštitu od novih sojeva.

Edited by vememah
  • +1 1
Posted

Na Kanare sad moze da se dodje s kopna Spanije bez PCR testa, dok mi mozemo na drugo ostrvo samo uz sudsko odobrenje. Svaki bozji dan neka glupost, ko da zemlju vodi udruzenje klovnova. Povrh svega, u poslednje vreme svaki dan u proseku stigne 60-tak imigranata camcima iz Afrike, od toga trecina pozitivna na koronu. 

Skupstina Fuerteventure za to vreme pozira ispred trans zastave, jer su tako u mogucnosti.

Posted

Da ima nekih novinara da krenu prvo od ove agencije koja, na papiru, organizuje ovo?

Posted
Just now, Frank Pembleton said:

Da ima nekih novinara

a šta da radimo kad nema...

• +1 1
Posted

a šta da radimo kad nema...
Ništa ostaje tviter...

Posted
13 minutes ago, aram said:

vakcina turizam.jpg

Nisi bacio pogled na temu o vakcinaciji.

Posted

EymDMb1U8AMtoH7?format=jpg&name=large

EymDMb9VoAAYQCT?format=jpg&name=large

Od 8.2. do 8.3. britanska varijanta (B117) x5, južnoafrička (B1351) x13,5, brazilska (P1) x5

Od 8.3. do 8.4. britanska varijanta (B117) x6,4, južnoafrička (B1351) x5,2, brazilska (P1) x28,9

Posted (edited)

Jel samo zarazniji ili i smrtonosniji (stvara tezu kl sliku)

Edited by Boza_zvani_Pub
Posted (edited)

Koliko vidim, nigde još nema konsekventno složenih podataka, iz onog što se da naslutiti je da zahvaća i mlađu populaciju. Za težinu bolesti i smrtnost ne znam.

PS

Biće zanimljivo pratiti situaciju na ovom Njujork trekeru. Zadnji PDF je od 6.aprila,  tu je P1:

- 14. marta 1 slučaj;

- 21. marta 4

- 28. marta 19

Sledeći izveštaj valjda izlazi sutra, pa ćemo videti razvoj stanja.

Edited by Dankan Ajdaho