Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Elem, kad ste kod Nemačke. Juče/prekjuče navatah negde statistiku oko incidenata nedeljno, znate kako već računaju ovde. Najviše i dalje 80+ (tipa 120 na 100K) pa 40 i okoliš (110 recimo) pa onda od 5-9 godina (102 na 100K). Ne znam dal je Berlin ili Nemačka ali klinci odvaljuju.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Posted (edited)

Kakvih incidenata?

sori, sad na drugo čitanje kapiram na šta misliš

Edited by eumeswil
Posted (edited)

Misli na incidenciju tj. sedmodnevni broj zaraženih na 100.000 stanovnika po starosnim grupama, ne na incidente. To je ovo, ali su brojke nešto različite.

Po najnovijim podacima (krajnja desna kolona) sve grupe od 15-44 su približno isto zastupljene i prednjače u odnosu na ostale, a klinci 5-9 jedva malo zaostaju:

GkkDsQv.png

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Maerz_2021/2021-03-16-de.pdf?__blob=publicationFile

Edited by vememah
  • +1 1
Posted

Interesantno kako se broj značajno povećao oko vremena polsaka u školu, do tad ništa... I ovo što su mlađi preko leta, to deluje da je bilo ludilo leto za omladinu... I da je bilo ludilo za božić, jer posle toga brojke padaju...

Kako su usplei da imaju ove male brojke od aprila do avgusta? Lockdown, nema škole?

Posted (edited)

Vaistinu ta tabela @vememah. Samo sam ovlas video na feedu na instagramu. Jasno se vidi tendencija povecanja broja zarazenih medju decom od kad su krenuli u skolu (2-4 razred, 7-9 godina) pa i porast ove "srednje generacije" jer su im to verovatno roditelji, braca/sestre. Ocigledno sam pogresio sa brojevima preko 80 jer izgleda (koliko god je smesan broj) vakcinacija kod 80+ sljaka. Mada opet, najmanji su brojevi kod 65-79 a oni jos uvek nisu dosli na red.

@radisa Kakav crni lockdown. Mislim da ovo nije cela tabela jer fali pocetak. Pocelo je da se smanjuje oko maja, to je 20. nedelja. Mislim da su tad poceli raspusti a otvorili se restorani i trzni centri. Vreme je bilo prilicno lepo za maj a sume velike te se slabo ko nabijao u zatvoreno. Cak su i po restoranima drzali distancu a bili na otvorenom. Kad je ponovo krenulo oko 32. nedelje pocela je skola. 42. nedelja kad je pocelo da crveni je polovina oktobra. Studenti, skole, lose vreme. A i do skoro ducu ispod 18 nisu testirali. Mislim da su krenuli tek nekad Oktobra/novembra. gdpr

Edited by Zlurad
Posted (edited)
20 minutes ago, radisa said:

Kako su usplei da imaju ove male brojke od aprila do avgusta? Lockdown, nema škole?

Prvo zatvaranje je bilo bas hard-kor, nije ama nista radilo, ni skole ni vrtici, svi koji su bili podobni za rad od kuce su to i morali. Ovaj drugi talas zatvaranja je vec bio meksi, i deca su u vrticima i skolama, mnogi su ipak u firmama. Moj rodjak vozi kamion za jednu fabriku vode ovde, prosle godine u tom periodu uopste nije radio, dok je sada do Nove godine bilo posla kao i normalno, pa onda ponovo krenula da opada. Isporuka vode i sokova je dosta stala - oseca se da gastronomija vec mesecima ne radi (ili samo za dostavu).

Ali ipak cudi ovoliki broj zarazenih.

1 hour ago, Zlurad said:

Elem, kad ste kod Nemačke. Juče/prekjuče navatah negde statistiku oko incidenata nedeljno, znate kako već računaju ovde. Najviše i dalje 80+ (tipa 120 na 100K) pa 40 i okoliš (110 recimo) pa onda od 5-9 godina (102 na 100K). Ne znam dal je Berlin ili Nemačka ali klinci odvaljuju.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Inace su po vrticima postali jako rigorozni od pre nedelju-dve, ne smes da vodis dete vec ako mu malo slini nos (sto je za zimu prakticno standardno i nije bio problem pre, sto kaze doktor, to je u vazduhu i svi imaju u ovom ili onom obliku)

Moj zabac je bio bolestan prosle nedelje, pa kada smo vec bili kod lekara, pitao nas je da li bismo ucestvovali u studij i dozvolili da mu uzmu bris i testiraju ga na kovid. Mi smo pristali, on se za divno cudo nije bunio (uzeli su bris i iz nosa i iz grla), i dobili smo sutradan da je, ocekivano, negativan.

Edited by I*m with the pilots
  • +1 1
Posted

Rođak koji radi za najvećeg svetskog provajdera dijalize danas kaže da je 19% svih primalaca dijalize na svetu umrlo od početka pandemije :ph34r:

Tri puta sam ga pitao da li je siguran u ovo i da li shvata šta znači 19% globalno, kaže to su mu rekli na sastanku pa ako su izmislili onda jbg. To je nekoliko stotina hiljada ljudi, potpuno jeziva cifra.

• Tužno 4
Posted
9 hours ago, Have_Fun said:

Kakvi likovi ti Poljaci.

Posted
8 hours ago, vememah said:

Misli na incidenciju tj. sedmodnevni broj zaraženih na 100.000 stanovnika po starosnim grupama, ne na incidente. To je ovo, ali su brojke nešto različite.

Po najnovijim podacima (krajnja desna kolona) sve grupe od 15-44 su približno isto zastupljene i prednjače u odnosu na ostale, a klinci 5-9 jedva malo zaostaju:

GkkDsQv.png

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Maerz_2021/2021-03-16-de.pdf?__blob=publicationFile

Kako to da je ovoliko tamno crveno 90+ ,zar ti ljudi nisu zaštićeni kao beli medvedi,po mojo logici tamo bih očekivao najmanje pozitivnih 

Posted
6 hours ago, Fakundo Sava said:

Kako to da je ovoliko tamno crveno 90+ ,zar ti ljudi nisu zaštićeni kao beli medvedi,po mojo logici tamo bih očekivao najmanje pozitivnih 

Verovatno su to staracki domovi.

Posted
15 hours ago, I*m with the pilots said:

Inace su po vrticima postali jako rigorozni od pre nedelju-dve, ne smes da vodis dete vec ako mu malo slini nos (sto je za zimu prakticno standardno i nije bio problem pre, sto kaze doktor, to je u vazduhu i svi imaju u ovom ili onom obliku)

u minkenu je za vrtice tako od ponovnog otvaranja

Posted

Ceo niz:

Ew-oS1bW8AAhTtu?format=jpg&name=large

Ew-oS1aXEAAvSht?format=jpg&name=large

Zauzetost ukupnog broja kreveta intenzivne nege po brazilskim regionima:

Ew-qc0SXAAAl5Y9?format=jpg&name=small

• Hvala 1