Aleksija Posted March 18, 2021 Posted March 18, 2021 (edited) valjalo bi pojacati vakcinaciju svuda. Edited March 18, 2021 by Aleksija 1
Jumanji Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 U Tel Avivu zatvoreno i poslednje kovid odeljenje. Ali se zato od danas otvaraju plaze. [emoji123] 7 1 1
Dankan Ajdaho Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2021&mm=03&dd=19&nav_id=1828280
Milosh76 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Sertifikat će dobiti i oni koji su primili vakcine koje su odobrile države Evropske unije na nacionalnom nivou. Oni će takođe moći da putuju u ove zemlje, precizira "Pais". Kako piše list, ne radi se samo o "sputnjiku Ve", već i o kineskoj vakcini kompanije "Sinofarm". --------- Da li to znaci da ce moci da se udje u Madjarsku, a iz Madjarske nece moci u Austriju?
Sammael Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 1 hour ago, Milosh76 said: Sertifikat će dobiti i oni koji su primili vakcine koje su odobrile države Evropske unije na nacionalnom nivou. Oni će takođe moći da putuju u ove zemlje, precizira "Pais". Kako piše list, ne radi se samo o "sputnjiku Ve", već i o kineskoj vakcini kompanije "Sinofarm". --------- Da li to znaci da ce moci da se udje u Madjarsku, a iz Madjarske nece moci u Austriju? Samo ako zapuše sve granične prelaze, a to nešto sumnjam da su u stanju.
Have_Fun Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 (edited) U PL od danas pojacali mere Opet zatvaraju butike, bioskope itd Radili su mesec dana u 2021. Od 1.okt je svakako sve zatvoreno (kafici, restorani itd) samo sad opet vracaju u lockdown i ove stvari Kako smo racunali, od marta 2020. do sada, samo 3 i po meseca su bili otvoreni restorani, kafici, muzeji, bioskopi i slicno.. 3 i po mes za malo vise od god dana! (And counting) Ja ne znam kako ti ljudi prezivljavaju :/ Edited March 20, 2021 by Have_Fun
cedo Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 cekaj ... zatvoreno totalno 9 meseci (sa mogucnoscu dostave)? ili sa ogranicenim radnim vremenom
Have_Fun Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 (edited) Samo dostava, ali ni to ne rade svi restorani (patim za jednim Italijanskim.. ni dostavu ne rade..) Kafici ne rade uopste osim nekih gde se moze uzeti kafa za poneti.. ne moze se sedeti unutra ili slicno.. Od kad je pocelo, nije bilo fore kao kod nas sa skracenim radnim vremenom, nego ne rade uopste Edited March 20, 2021 by Have_Fun
Aleksija Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 a drzava, ima li ikakve kompenzacije za njih iz drzavnog budzeta?
cedo Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 to je bas restriktivno ... mogu bar da rade oni koji imaju otvoreni prostor i dostavu a cemu se onda duze lose brojke ? rade li skole ? da li se ne nose maske ? znam da je bilo protesta sirom poljske oko abortusa
Have_Fun Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Bilo je protesta i oko mera i oko abortusa Krsilo se i palilo po WAW bas zestoko, mada nisu te slike toliko isle po medijima I u KRK su bili protesti Iskreno, ne znam da li imaju neku kompenzaciju od drzave.. jedni kazu da nemaju, drugi da primaju sitnis Bar u KRK u koji smo pre cesto svracali i znamo vlasnike je probao da se prebaci da bude kao mesto za fast food, ali im nije islo i zatvorili su Pored mene se otvorio jedan pub i rade (rekli bi "na crno"), ali kad udjes unutra moras da potpises papir da si dosao na strajk Dakle nisi u kafani, nego strajkujes Takodje se u blizini otvorio jedan restoran gde kad udjes, potpises ugovor s njima da si degustator hrane, i placen si 1 zlot pa kao radnik, smes da budes tu. U ovaj pub koji sam naveo je upala policija kad sam prolazio, izbacili su goste, verovatno pisali kaznu gazdi i cim su policajci izasli narod se vratio unutra. Valjda po zakonu ne moze drzava da ih zatvori ako se ne uvede vanredno stanje ili jbm li ga kako oni to zovu, a ako se to uvede onda je drzava duzna da im mesecno placa neku finu sumu... tako nesto su mi objasnjavali. Jedna teretana se npr snasla tako sto su se preregistrovali u versku zajednicu.. lupicu ,ali su sad nesto fazonu "Hram zdravog duha i tela", jbm li ga.. pa kao takvi rade. Mislim da je cak i kod nas u medijima bilo nekog teksta o toj teretani. Klizaliste se u januaru preregistrovalo u cvecaru, pa su cvece drzali u centru klizalista, a "musterije" da bi dosle do cveca, dobijale su klizaljke da mogu da doklizu Skole ne rade, bar ovi nizi razredi, jer kolege izginuse s klincima dok rade od kuce, a maske su obavezne odavno, i to, MORAJU se nositi cim izadjes napolje... jedino kada ih ne moras nositi je, ako trcis, ili odes na planinu pa hajkingujes.. dakle, obavezne su i unutra i napolju pa cak i ako sam setas kroz park i nema nigde nikoga, moras nositi masku. I to mora biti maska, ne mozes nositi sal, maramu, buff, nego bas masku. Tako da ne kontam ni ja odakle ovako sumanuti brojevi, s obzirom da je pre nekih mesec dana br dnevno zarazenih bas padao, a br oporavljenih rastao.. U novembru je bila katastrofa, po 25-30K dnevno, pa je posle NG taj br pao na jednocifren, bilo je i dana sa po 2-3K i taman smo pomislili da ce doci kraj, odjednom je taj br skocio na 10K pa 15K i sad opet biju po 25-30K dnevno. Ne znam kako im ide vakcinacija, znam da ih je EU nesto zesce zajebala, PL ima 40M stanovnika, a dobili su neki sitnis vakcina, neki smesan broj za razliku od onog planiranog po ugovoru. Mislim da sad vakcinisu samo one starije od 70god. Kad ce ostali doci na red, ko zna.. Ja se prijavio, pa cekam jbg (propustio sam vakcinaciju u SRB, bio sam pozvan ali jednostavno nisam mogao da se organizujem tako brzo da dodjem, dali su mi 30h lufta..) Cini mi se da sam procitao negde ili cuo da su Poljaci zaustavili vakcinisanje AZ a da nesto pregovaraju oko kineske vakcine.. ali s obzirom da mi poljski nije bas dobar, mozda gresim 4 2
I*m with the pilots Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Slicno je kao kod nas u DE, zatvor mart - jun, novembar - beskonacno? (osim sto su od 1. marta pustili frizeraj, uz obrazlozenje ~da su ljudi ilegalno sisali po kucama pa... Sto rece jedan upravnik pozorista, trebalo je i oni da imaju krisom predstave, pa bi otvorili pozorista), a opet zarazenih koliko hoces. Pre mesec dana je bio pad, sad ponovo raste. Nije nam jasno. Zapitah se cak pre neki dan da li je moguce da se ljudi, koji moraju da idu na posao zbog prirode posla, ako stalno koriste jednu te istu masku mozda i preko nje zaraze? Na nekima vidim toliko zaprljane maske da je jasno da stalno nose tu istu. I mi "proslavismo" godinu dana rada od kuce, evo i meni vec drugi rodjendan bez nosenja kolaca u firmu. 2
Recommended Posts