Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

koliko sam ga ja razumeo, ti ljudi su po drugi put na lečenju kod njega na klinici :unsure:

Posted

ovde jedva da mozes i stvarno pozitivan da dobijes.

Posted
1 minute ago, gone fishing said:

koliko sam ga ja razumeo, ti ljudi su po drugi put na lečenju kod njega na klinici :unsure:

... suvišno je napisati koliki je problem ako je moguće višekratno inficiranje... nadajmo se da je greška neke vrste ili bar varijetet u manjini

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Kelt said:

''Imamo podatke ljudi koji su drugi put inficirani Kovidom 19'', kaže Goran Stevanović.

Nadam se da je to do lažno pozitivnih testova

Rekao je. Nadam se da je neka greška. Da je u nekoj situaciji bio neki drugi virus. Inače da odjavljujemo civilizaciju.

Posted
2 minutes ago, Kelt said:

... suvišno je napisati koliki je problem ako je moguće višekratno inficiranje... nadajmo se da je greška neke vrste ili bar varijetet u manjini

to bi značilo da ako si u sudaru s virusom 1na1 polučio gotovo nikakav imunitet, nade u eventualnu vakcinu su bespredmetne.

čekamo lek. za virus.

ne lipši magarče do zelene trave.:sad:

Posted

Pa imalo je primera o tome, nista novo, recimo Dybala fudbaler bio cetiri puta pozitivan u sest nedelja....

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Posted (edited)

Nije nemoguće napraviti vakcinu koja stavra jači imunitet nego "prirodna" infekcija, tako da nije bas skroz beznadežno

Of interest, a few vaccines induce a better immune response than natural infection:

Human papillomavirus (HPV) vaccine — The high purity of the specific protein in the vaccine leads to a better immune response than natural infection.
Tetanus vaccine — The toxin made by tetanus is so potent that the amount that causes disease is actually lower than the amount that induces a long-lasting immune response. This is why people with tetanus disease are still recommended to get the vaccine.
Haemophilus influenzae type b (Hib) vaccine — Children less than 2 years old do not typically make a good response to the complex sugar coating (polysaccharide) on the surface of Hib that causes disease; however, the vaccine links this polysaccharide to a helper protein that creates a better immune response than would occur naturally. Therefore, children less than 2 years old who get Hib are still recommended to get the vaccine.
Pneumococcal vaccine — This vaccine works the same way as the Hib vaccine to create a better immune response than natural infection.

Edited by yabadaba
Posted

dugačka je priča sad da pišem o imunitetu čak i ovo malo što znam o tome, ali varijanta 1) neko ne stvori dovoljno antitela pa se inficira ponovo - što može da se reši vakcinom koja je imunogena, 2) neko stvori dovoljno antitela, ali je imunitet kratkoročan - onda bi puno ljudi odjednom moralo da bude imunizovano što je jako teško, 3) neko stvori AT, imunitet je dugoročan, ali virus mutira na takav način da je moguće zaraziti se novim sojem... 2 i 3 deluju manje verovatno, ali..

Posted

The COVID Tracking Project

@COVID19Tracking

Florida didn't just break the record for reported cases. It also shattered the mark for cases per million population. New York, at peak, hit 595. Today, Florida reported 712 cases per million. Arkansas also entered the 500+ tier, where we've only seen FL, AZ, and LA.

EcwkwqWUYAA3RSe?format=png&name=4096x409

https://twitter.com/COVID19Tracking/status/1282440453946634241/photo/1
Posted
4 hours ago, Budja said:

Kontrolna grupa su ostale provincije Ekvadora koje se identicno pnasaju, pa brojevi rastu, a u celom planinskom delu je bas-bas kriticno.

u kom smislu se identično ponašaju? važe iste mjereTM na celoj teritoriji Ekvadora? meni je logično da su ljudi u Guayaquil počeli da nose maske i izbegavaju gužve dosta ranije od ljudi iz tih planinskih regiona koji su sad na udaru. Brzo ljudi promene ponašanje kad vide da oko njih ima mnogo zaraženih, da odlaze u bolnice. Isto tako, većina ljudi će se brzo opustiti ako shvate da kod njih u gradu nema slučajeva. To pričam na osnovu onog što vidim u Srbiji. A mogu samo da zamislim koja promena u ponašanju se desi u gradu gde od virusa umre 12.000 ljudi za 2 samo meseca.

Posted (edited)

zatvorio nam opet teretane, restorane, ...

:samogilja:

Edited by mustang
Posted

pošaljite nogoa, tunižane i ruse da zapale capitol hill

Posted

4e84da9e70e51a31725befc50c57ebe0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted
3 hours ago, Kelt said:

3 hours ago, Grandilof said:

Pa imalo je primera o tome, nista novo, recimo Dybala fudbaler bio cetiri puta pozitivan u sest nedelja....

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

ne sećam se do sada da li se spominjalo negde, koliko je moguće dugo biti bolestan.

pre desetak dana mi je žena iz jednog ministarstva pričala kako imaju starijeg kolegu koji se razboleo još u martu i još uvek je na bolovanju, vuče to, nikako da ozdravi. 

Posted

Pisalo se da dugoročne posledice mogu biti takve da se osoba nikad ne vrati na posao.