Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Rowanoke said:

meni ovo za indiju nije jasno. uopste mi ne ulazi u glavu kako toliko malo smrti a toliko veliki broj pozitivnih

Pa zar nisi ništa naučio iz srpskog slučaja? Ako se neko uguši kod kuće - da li je onda umro od korone? Da ne pričam ako ga zgazi autobus.

Posted
1 hour ago, vememah said:

A ovaj Washington Post majke mi treba tužiti za unošenje panike. Pa onda i NYT za njima. :) Nekad ne znam je l Treće oko ili eminentni bastion slobodnog novinarstva. Što ne znači da nije žešće govno situacija u Ameriku.

Posted

Ali broj mrtvih opada, polako ali i dalje opada. 

Posted
8 hours ago, trustno1 said:

Podržavam i slažem se. Ja nemam auto ali na ulici stalno nosim. Inače bi trebalo da sam nonstop na oprezu i svaki čas stavljam, skidam. I slažem se sa tim što je Kuomo rekao, da je nošenje maske znak poštovanja. Al zamišljam da u normalnim gradovima koji nisu naseljeni kao prokleta košnica može biti ok da ne nosiš nonstop masku. 

Zavisi gde. U Beogradu bih je stalno nosio napolju, osim ako ne odem recimo da se šetam po šumi (Topčider, Košutnjak, Zvezdara), gde ima malo ljudi. U Teksasu u julu mesecu može slobodno po ulici bez maske, niko se po ulici i inače ne šeta, a naročito ne na +36C sa vlagom od 60%.

Posted
29 minutes ago, borris_ said:

Ali broj mrtvih opada, polako ali i dalje opada. 

Da, i nadajmo se da će tako i ostati. Valjda je to zato što se većinom mladi zaražavaju sada.

@ObiW Pa da, to i kažem. U sred Njujorka ko ne nosi masku smatram da je ili potpuno lud ili govno.

Posted
13 hours ago, Skyhighatrist said:

Indija ima ~trećinu zaraženih u odnosu na Brazil...

648K, kad se pomnozi sa dest oko 6,5 miliona sa Koronom, jedna cela zemlja

Posted

Izgleda da je covid konacno usao medju narod Melbourna. Rasirio.se u ovim predgradjima gdje ima dosta imigranata uglavnom preko porodicnih druzenja. Posto su to uglavnom porodice sa mladjim clanovima uspjesno se skrivao nekoliko nedjelja i sada udara.

Upravo su zatvorili 3000 ljudi u 9 zgrada na 5 dana. To su ugalvnom.bivse izbjeglice iz Afrike koje se nijesu najbolje snasle pa jos zive po tim komunalnim apartmanima

Posted
38 minutes ago, Gojko & Stojko said:

Huh, peralozac, roksi, Indy, Moracikus, dajte nešto detaljnije ako znate

Nisam čitao vesti od jutros, upravo sam saznao :(  

Posted

22 hours ago, omiljeni said:

Afrika je sigurno u gorem stanju nego što je ovde prikazano. Mnogo država tu prikazuje podatke jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje i testiraju premalo.

23 hours ago, borris_ said:

Mladja populacija.

23 hours ago, Zlurad said:

Po Africi sada, koliko ja znam je samo Nigerija imala zestoki karantin, pretpostavljam zbog velicine glavnog grada i dnevne migracije stanovnista. 

Verovatno sve ovo utice na relativno zvanicno mali broj zarazenih - mali broj testiranja, mlada populacija i restriktivne mere.

Nije samo Nigerija imala opasan karantin (mada znam da nisu smeli da izlaze iz kuca u Lagosu). U Keniji su jos uvek zatvoreni neki gradovi, izmedju ostalog i Najrobi od 5 miliona, plus imaju policijski cas.

23 hours ago, Lancia said:

A ja jos pricam mojima u JAR, blago vama, daleko ste od epidemije, vidi sad, chemer. 

JAR od pocetka imao najveci broj zarazenih, pored Egipta, ali mislim da oni najvise testiraju. 

23 hours ago, jms_uk said:

Pogotovo ove mnogoljudne zemlje od 50m+ stanovnika (osim JAR)

Bas to, i sta se desava sa slamovima gde zivi stotine hiljda ljudi na manje od deset kvadratnih kilometra? 

Posted

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro odobrio je zakon o obaveznom nošenju maski tokom pandemije koronavirusa, ali je istovremeno zabranio njihovo korišćenje u prodavnicama, crkvama i školama.

Istakao je da bi ljudi mogli da budu kažnjeni ako ne nose maske kod kuće, piše BBC.
...
U novom zakonu, koji je usvojio donji dom brazilskog Kongresa, bio je i član da ljudi moraju da nose maske u "trgovinskim i industrijskim objektima, verskim hramovima, učionicama i, takođe, u zatvorenim prostorima u kojima se ljudi okupljaju".

No, Bolsonaro je odbacio taj član, navodeći da bi on mogao da ugrozi imovinska prava.

Takođe, nije prihvatio ni član kojim je propisana distribucija maski siromašnima.

Kongres ima 30 dana da apsolutnom većinom glasova poništi Bolsonarova veta.

http://rs.n1info.com/Svet/a616370/Bolsonaro-protiv-maski-u-prodavnicama-i-crkvama.html
  • Haha 1
Posted

jbt ameri dva dana za redom skoro 60k, a u odnosu na ovo vreme juce imaju i par iljada vise.