Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
22 hours ago, radisa said:

Erdogan dopustio turiste, malo li je? Drugar mi se juče zaputio na more u Tursku, sa dvoje dece autobusom... Ne znam šta je luđe, što turska dopušta turiste, što neko organizuje ture, što neko se prijavljuje na ture i to sa decom...

Донели су гомилу мера за хотеле и то ће бити под озбиљним надзором али реално нема шансе да све то исконтролишу. Можда у Анталији и изолованим AI резортима, али тамо где туристи излазе напољу и мотају се около, нисам баш сигуран...

Барем ником не пада на памет да пушта публику на утакмице и концерте, а обавезно ношење маски се у огромној мери поштује.

Пре неки дан сам помињао биолошку бомбу у виду националног пријемног испита за факултете. То је било сад за викенд, чекамо исход. Трач који иде каже да је газда одбацио (логичну) идеју о померању овог милионског догађаја за крај јула под притиском министра туризма који је уједно и власник највећег овдашњег туроператера. Струка се до последњег дана противила али бизнис је бизнис, нарочито ако је министарски. Онда је газда организовао виртуелни чет са пробраном групом подобних бруцоша да их саслушаtm и све је то било фино и кул док нису ставили снимак на YT. Онда су неподобни омладинци, који листом сматрају да је одлука сулуда, преко друштвених мрежа паралелно раширили две кампање: прво су дислајковали снимак и то нешто у фазону 200 хиљада дислајкова за мање од сат времена (тренутно је на 300 хиљада дислајкова и 30 хиљада лајкова, ако га нису скинули у међувремену). Затим су отишли на Google Play и за један дан срозали рејтинг министровог бизниса са 4.1 на 1.1 Подобни аналитичари и колумнисти већ три дана вриште да се под хитно уведе онај систем социјалног кредита као у Кини, пре него што им клинци доакају.

Posted

Bihar: Groom dead, 95 guests who attended wedding test positive for coronavirus in Patna

In what could be a case of mass spreading of Covid-19, as many as 95 guests who attended a wedding in Patna on June 15 have tested positive. The groom, who was symptomatic, had died two days after the wedding.
...
The 30-year-old groom, a software engineer in Gurugram, had died two days after tying the knot.
...

https://www.indiatoday.in/india/story/bihar-patna-groom-dead-guests-wedding-test-positive-patna-1695361-2020-06-30

Posted

Je l još neko ovde u Americi trenutno? Ja sam užasnuta: 

Dr. Anthony Fauci, America's top infectious disease expert, further amplified the alarm Tuesday, telling the Senate he could see new daily U.S. cases soar to 100,000 new cases a day, a striking increase from the already record-breaking daily totals in the 40,000s, if current trends hold.

...

Posted
28 minutes ago, trustno1 said:

Je l još neko ovde u Americi trenutno? Ja sam užasnuta: 

Pola nas aktivnih na temi smo tu negde, ali ima raznih Amerika, sad je svaka država priča za sebe... 

Posted (edited)

papapave, tu negde u Americi ili tu negde u Srbiji?

Jeste svaka država za sebe - ali donekle. Nije kao da će Njujork da zatvori savezne granice. Da ih zatvore, sad bih se ovde razgaćila, pardon my French. Ako se stvari otmu kontroli diljem zemlje brinem se da ne dodje novi val u Njujork i drugde gde su stvari kao pod kontrolom. To bi mi bilo baš nekako depresivno.

P.S. Meni pre pada na pamet: I'm afraid of Americans

Edited by trustno1
Posted (edited)

bez panike. samo sto dalje od ljudi, maske i pranje ruku

ovo je vecina sada sto su bili na protestima, i njihove familije

Edited by mustang
Posted

nisu svakako oni koji su jurnuli u restorane, plaze i u kungfu teretane da se grle.

Posted
21 minutes ago, precog said:

nisu svakako oni koji su jurnuli u restorane, plaze i u kungfu teretane da se grle.

dodzi da te zagrlim :D

Posted
3 hours ago, precog said:

Ili možda na Trampove mitinge. Ako su protesti, dje su onda ti ljudi u Njujorku?

Posted

nije bilo protesta, sta pricate

Posted

Pa oni nacoshi s dugim cevima u micigenu npr? I jos sijaset antivakserskih budalesina

Posted (edited)

zatvorio nam upravo restorane ali nije teretane...

kakva sprdnja...a latinosi i blacks ce u dalje da prave zurke i rodjendane gde min. 30clanova porodice skupi pa ce svi tako po ikeji, costco i ostalim radnjama da se sire i zajebavaju.  south la, apsolutno nista nije zatvoreno bilo od dana karantina osim velikih radnji retail koje su svuda bile zatvorene. 

joooj kako bih ja to sve pritegla i dovela u red...da se pitam

Edited by mustang