Bogotac Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 10 minutes ago, theanswer said: Mislim da je sve ovo što viđamo po Evropi ništa za ono što će da bude u Americi. Ja napisah svoje misljenje juce,kako vreme prolazi sve sam uvereniji da ce tako biti,sad samo kako spremiti (lagati)javnost za to,cenim posle ovih 33 miliona otpustenih,nece biti problem.
zgembo Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 (edited) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213260020300795 For the primary outcome, among 52 critically ill patients with SARS-CoV-2 infection, 32 (61·5%) patients had died at 28 days, and the median duration from ICU admission to death was 7 (IQR 3–11) days in the non- survivors (figure 2). Compared with survivors, non- survivors were more likely to develop ARDS (26 [81%] vs 9 [45%]) and were more likely to receive mechanical ventilation (30 [94%] vs 7 [35%]). 30 (81%) of 37 patients requiring mechanical ventilation had died by 28 days. E sad, to ne znači da respirator nije pomogao ovih sedmoro koji su preživeli. Mislim da u radu ima i da je većina onih koji su razvili ARDS imali već neki komorbiditet, ili su bili stariji, da su im pluća bila načeta, podložnija bolesti itd. Edited March 27, 2020 by zgembo
Tresko Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 In other news: Sad slušam na vestima, da je u Lombardiji konačno počeo da opada pritisak na intenzivnu negu, da ljudi izlaze sve više, a da sve manje ulazi. I počeli su u bolnicama da daju eksperimentalno plazmu uzetu od ljudi koji su izlečeni i preležali korona virus. I sad se čekaju rezultati.
renne Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Just now, Tresko said: In other news: Sad slušam na vestima, da je u Lombardiji konačno počeo da opada pritisak na intenzivnu negu, da ljudi izlaze sve više, a da sve manje ulazi. I počeli su u bolnicama da daju eksperimentalno plazmu uzetu od ljudi koji su izlečeni i preležali korona virus. I sad se čekaju rezultati. o konačno
cedo Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Just now, Tresko said: In other news: Sad slušam na vestima, da je u Lombardiji konačno počeo da opada pritisak na intenzivnu negu, da ljudi izlaze sve više, a da sve manje ulazi. I počeli su u bolnicama da daju eksperimentalno plazmu uzetu od ljudi koji su izlečeni i preležali korona virus. I sad se čekaju rezultati. super da pises kad ima nesto za taj nacin lecenja
Tresko Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 2 minutes ago, renne said: o konačno I u skoro svim regionima, osim ponegde na jugu usporava i broj novih zaraženih, uglavnom je svuda ispod 1% povećanja. Izgleda da će konačno kriva da zakrivi na dole ozbiljnije.
Tresko Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Just now, cedo said: super da pises kad ima nesto za taj nacin lecenja Hoću. Mislim da će trebati nešto dana valjda da se vide rezultati. I sad će im trebati dosta ovih izlečenih da uzimaju plazmu ako se pokaže dobro.
Have_Fun Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 47 minutes ago, Bogotac said: Ja napisah svoje misljenje juce,kako vreme prolazi sve sam uvereniji da ce tako biti,sad samo kako spremiti (lagati)javnost za to,cenim posle ovih 33 miliona otpustenih,nece biti problem. ha? sta to bi?
villiem Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Just now, Tresko said: Hoću. Mislim da će trebati nešto dana valjda da se vide rezultati. I sad će im trebati dosta ovih izlečenih da uzimaju plazmu ako se pokaže dobro. To su sjajne vesti, za nadu je da znamo za ovakve podatke sto postavljas kao vest i za nas i za sve ljude koji se nalaze u ovom stradanju, za vas tamo najvise
Bogotac Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 2 minutes ago, Have_Fun said: ha? sta to bi? Videh da su izbacili u njihovim medijima taj podatak,otkad je krenuo lockdown kod njih.
Tresko Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 4 minutes ago, villiem said: To su sjajne vesti, za nadu je da znamo za ovakve podatke sto postavljas kao vest i za nas i za sve ljude koji se nalaze u ovom stradanju, za vas tamo najvise Držimo pesnice da ovo radi. Mislim, bio bi ogroman breakthrough.
Bogotac Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Pazi,ne verujem da su bas precizni,al da je potop kod njih bilo je jasno kad je ridji sa ekipom poceo da kuka i da bi on stavio ekonomiju pre korone,posle mu je neko relevantan pokazao cifre sta ce biti ako tako uradi,pa okrenuo plocu,mada i dalje su oni za taj plan,jebes narod.
renne Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 1 minute ago, Tresko said: Držimo pesnice da ovo radi. Mislim, bio bi ogroman breakthrough. valjda će što bi se reklo držimo palac, to nam je preostalo
Ravanelli Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 pričao sat vremena sa drugaricom koja živi u NYC, a sestra joj je epidemiolog u srbiji sada je akcenat na intervuisanju obolelih i onda se ide redom i vijaju i testiraju svi njihovi kontakti, south korea style! imho odlično! meanwhile i nyc, potpuna zajebancija. suviše su olako shvatili sve i još uvek se zajebavaju, šetaju bez maski, cepaju basket...
Recommended Posts