Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, lo zingaro said:

Neko je uspeo da je modifikuje i prikljuci na kiseonik i tako napravi respirator.

gornji deo maske, pipak, je inace rasklopiv tj skida se, napravili su taj jedan deo, zljeb, koji povezuje masku sa crevom i to je to <3

Posted
Just now, slepa živana said:

shvatila sam toliko, da su napravili kao adapter za masku koja se inače koristi za neki sport. ali mi nije jasno na šta se prikači. čime se inače onda pacijenti priključuju na respirator?

crevo na kiseonik, i to je skoro diy respirator

Posted
2 minutes ago, InvisibleLight said:

crevo na kiseonik, i to je skoro diy respirator

šta je kiseonik? to nije respirator?

Posted (edited)
4 minutes ago, slepa živana said:

šta je kiseonik? to nije respirator?

ne razumem

mislim da je to ovo

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-invasive_ventilation

pise:

Non-invasive ventilation has been suggested in the treatment for coronavirus disease 2019 (COVID-19) where shortages of invasive ventilation equipment and facilities may arise. The risk of poorly fitting masks emitting aerosols can require full protection gear for caregivers

Edited by InvisibleLight
Posted
15 minutes ago, chandra said:

Te maske su strava! Imamo dve u kuci ako bude trebalo da doniramo. :)

Ja imam jednu, al' na moru :mellow:

Strava su maske za amatersko blejanje pod vodom btw...

Posted

to onda i ona sprava za pomoc pri sleep apnea moze da pomogne?

Posted
2 minutes ago, Skyhighatrist said:

da, sranje maska, moze samo s povrsine da se roni s njom, jedino je dobra stvar jer vidis i bocno. 

kupila preklane na aliexpressu 2 komada, kinez mi greskom poslao 3 :laugh:

Posted

Amatersko blejanje, kažem :)

Posted
6 minutes ago, Skyhighatrist said:

To! Prvi put s tom maskom 3 sata nisam izvadio glavu iz vode. Ko u akvarijumu da plivas. Troll off.

Posted

Najbolje ikad za amaterske ronioce (bez boca s kiseonikom).

Posted (edited)

Le taux de transmission du coronavirus en baisse aux Pays-Bas

Le taux de transmission du coronavirus aux Pays-Bas a significativement ralenti puisqu'une personne infectée en contamine en moyenne une autre désormais contre deux dans de précédentes estimations, a déclaré mercredi le directeur de l'Institut national de la santé publique.

S'exprimant devant une commission parlementaire, Jaap van Dissel a estimé que ce ralentissement, qui se base sur les estimations les plus optimistes de l'institut, était le signe que "la croissance exponentielle de l'épidémie" s'était "selon toute probabilité interrompue".

Kazu da se u Holandiji rast zarazenih smanjio. Sada jedna zarazena osoba zarazi samo 1 osobu. Do sada je ta cifra bila 2.

Kako su ovo postigli?

Edited by borris_
Posted
3 hours ago, Skyhighatrist said:

Malawi je poslednja zemlja na planeti koja nema prijavljen ni jedan slučaj (al' su uveli zabranu okupljanja, zatvorili škole etc.).

Cela planeta u lockdownu, it's official.

Ima jos zemalja u Africi bez registrovanih slucajeva, ali je verovatno pitanje dana.

U ostalim vestima: German army ‘loses’ 6 million face masks in Kenya

https://nairobinews.nation.co.ke/editors-picks/german-army-loses-6-million-face-masks-in-kenya

Posted

Le taux de transmission du coronavirus en baisse aux Pays-Bas
Le taux de transmission du coronavirus aux Pays-Bas a significativement ralenti puisqu'une personne infectée en contamine en moyenne une autre désormais contre deux dans de précédentes estimations, a déclaré mercredi le directeur de l'Institut national de la santé publique.

S'exprimant devant une commission parlementaire, Jaap van Dissel a estimé que ce ralentissement, qui se base sur les estimations les plus optimistes de l'institut, était le signe que "la croissance exponentielle de l'épidémie" s'était "selon toute probabilité interrompue".

Kazu da se u Holandiji rast zarazenih smanjio. Sada jedna zarazena osoba zarazi samo 1 osobu. Do sada je ta cifra bila 2.
Kako su ovo postigli?
Hm4e85501d791aad633fc64cf4192fc7dd.jpg

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока