Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, Redoran said:

Virus očigledno ubija, brzo se širi i nije nimalo naivan. Niko ne stavlja milionske gradove u karantin eto reda radi. To što u velikim zemljama svake godine hiljade starijih ljudi umru od običnog gripa nije nikakav reper, različite stvari su u pitanju. Ovo naprosto mora da se suzbije.

Pa masovni karantin je preventiva zbog visoke prenosivosti, ne zbog visokog mortaliteta. Zaraze se suzbijaju čak i ako nisu apokaliptični zombi virusi.

Inače, Plague, Inc opet skočila popularnost. Ja sam u toj igri (zamalo) uspeo da potamanim ljudsku rasu običnom bakterijom i to počevši iz Balkana - iz Kine je previše lako.

Posted

Igrao sam Plague Inc. Genijalna igra, ali pomalo jeziva u ovom kontekstu. Ja sam stigao do toga da eliminišem 99% stanovništva na planeti, ali uvek mi ostane neki ćošak planete gde preživi 5-6% populacije, obično Argentine, Novi Zelandi i slično.

Posted

Novi Zeland je skoro neuništiv, govnari zatvore luke i aerodrome čim krene prva kijavica da se širi, pa krenu polako da rade na leku dok oko njih milijarde umiru. Ako im treba sto godina da ga proizvedu - sto godina, šta da se radi.

Nije slučajno da svi prepper milijarderi tamo grade bunkere, zlu ne trebalo. (Svi osim onih koji se uzdaju u Elona Marsa.)

Posted
3 hours ago, Redoran said:

Virus očigledno ubija, brzo se širi i nije nimalo naivan. Niko ne stavlja milionske gradove u karantin eto reda radi. To što u velikim zemljama svake godine hiljade starijih ljudi umru od običnog gripa nije nikakav reper, različite stvari su u pitanju. Ovo naprosto mora da se suzbije.

Ja kontam da je jedini problem ovog virusa taj što nema vakcine ko za obični grip. Eventualno se možda brže prenosi. 

Posted

I pošto je nov i nepoznat virus, ne mogu da predvide kako će mutirati kad počne da se prenosi sa čoveka na čoveka. I koliko sam shvatio, izuzetno je virulentan

Posted
6 hours ago, Venom said:

Nadam se da ne palis cigaru u sumi u avgustu, jer "sta moze jedan pikavac".

cekaj, ne kapiram te, hoces da kazes da je ovo sto je nick na forumu preneo vest sa nekog portala i povezao sa virusom moze da ima neke posledice. jebote, pa ni na forumu to nece videti vise od 100 ljudi. 

ali ajde i da se zakotrlja po srbiji i krenu svi da tvituju o tome, sta ce to tacno proizvesti, sumski pozar?

Posted

Ako se ne varam..krenuli dan pre blokade grada Vuhana. Otputovali za Milano.

Posted
5 minutes ago, SNARC said:

Ako se ne varam..krenuli dan pre blokade grada Vuhana. Otputovali za Milano.

Aha.

Verovatno proveli neko vreme u Milanu.

Thx.

Posted
Just now, mraki said:

A koliki je ono period inkubacije? :ph34r:

14 dana

Posted

u cetvrtak ujutru je dosao poslednji avion CS645 iz Wuhana do Rima, 202 uglavnom kineza i od njih su mnogi otisli za Milano isti dan. Specijalna kontrola zdravstvenog stanja je ukljucena tokom njihovog iskrcavanja. Neki su bili prehladjeni... mala panika u Milanu ali niko nije karantiran.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
5 minutes ago, radisa said:

14 dana

Tako nešto mi se i činilo, ali rekoh da potvrdim.

Onda bi ih nekako morali sprečiti da proputuju pola Evrope, nije baš za zajebavanje.

Posted

u gradu od 11 miliona ljudi je obolelo 1000 stanovnika, to je 1 u 10000, mala je verovatnoća da među tim putnicima iz milana ima inficiranih