napadaj Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=01&dd=26&nav_category=12&nav_id=1646962 33 miliona ljudi u karantinu jbt
Weenie Pooh Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 18 minutes ago, Redoran said: Virus očigledno ubija, brzo se širi i nije nimalo naivan. Niko ne stavlja milionske gradove u karantin eto reda radi. To što u velikim zemljama svake godine hiljade starijih ljudi umru od običnog gripa nije nikakav reper, različite stvari su u pitanju. Ovo naprosto mora da se suzbije. Pa masovni karantin je preventiva zbog visoke prenosivosti, ne zbog visokog mortaliteta. Zaraze se suzbijaju čak i ako nisu apokaliptični zombi virusi. Inače, Plague, Inc opet skočila popularnost. Ja sam u toj igri (zamalo) uspeo da potamanim ljudsku rasu običnom bakterijom i to počevši iz Balkana - iz Kine je previše lako.
Ayatollah Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Igrao sam Plague Inc. Genijalna igra, ali pomalo jeziva u ovom kontekstu. Ja sam stigao do toga da eliminišem 99% stanovništva na planeti, ali uvek mi ostane neki ćošak planete gde preživi 5-6% populacije, obično Argentine, Novi Zelandi i slično.
Weenie Pooh Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Novi Zeland je skoro neuništiv, govnari zatvore luke i aerodrome čim krene prva kijavica da se širi, pa krenu polako da rade na leku dok oko njih milijarde umiru. Ako im treba sto godina da ga proizvedu - sto godina, šta da se radi. Nije slučajno da svi prepper milijarderi tamo grade bunkere, zlu ne trebalo. (Svi osim onih koji se uzdaju u Elona Marsa.)
theanswer Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 3 hours ago, Redoran said: Virus očigledno ubija, brzo se širi i nije nimalo naivan. Niko ne stavlja milionske gradove u karantin eto reda radi. To što u velikim zemljama svake godine hiljade starijih ljudi umru od običnog gripa nije nikakav reper, različite stvari su u pitanju. Ovo naprosto mora da se suzbije. Ja kontam da je jedini problem ovog virusa taj što nema vakcine ko za obični grip. Eventualno se možda brže prenosi.
Filozof manijak Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 I pošto je nov i nepoznat virus, ne mogu da predvide kako će mutirati kad počne da se prenosi sa čoveka na čoveka. I koliko sam shvatio, izuzetno je virulentan
precog Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 6 hours ago, Venom said: Nadam se da ne palis cigaru u sumi u avgustu, jer "sta moze jedan pikavac". cekaj, ne kapiram te, hoces da kazes da je ovo sto je nick na forumu preneo vest sa nekog portala i povezao sa virusom moze da ima neke posledice. jebote, pa ni na forumu to nece videti vise od 100 ljudi. ali ajde i da se zakotrlja po srbiji i krenu svi da tvituju o tome, sta ce to tacno proizvesti, sumski pozar?
duda Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 8 hours ago, Jumanji said: Doznajemo: Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku 5 hours ago, napadaj said: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=01&dd=26&nav_category=12&nav_id=1646962 33 miliona ljudi u karantinu jbt E pa kako je moguće da su obe ove vesti istinite ?
SNARC Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Ako se ne varam..krenuli dan pre blokade grada Vuhana. Otputovali za Milano.
duda Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 5 minutes ago, SNARC said: Ako se ne varam..krenuli dan pre blokade grada Vuhana. Otputovali za Milano. Aha. Verovatno proveli neko vreme u Milanu. Thx.
radisa Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Just now, mraki said: A koliki je ono period inkubacije? 14 dana
mlatko Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 u cetvrtak ujutru je dosao poslednji avion CS645 iz Wuhana do Rima, 202 uglavnom kineza i od njih su mnogi otisli za Milano isti dan. Specijalna kontrola zdravstvenog stanja je ukljucena tokom njihovog iskrcavanja. Neki su bili prehladjeni... mala panika u Milanu ali niko nije karantiran. Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
mraki Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 5 minutes ago, radisa said: 14 dana Tako nešto mi se i činilo, ali rekoh da potvrdim. Onda bi ih nekako morali sprečiti da proputuju pola Evrope, nije baš za zajebavanje.
gone fishing Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 u gradu od 11 miliona ljudi je obolelo 1000 stanovnika, to je 1 u 10000, mala je verovatnoća da među tim putnicima iz milana ima inficiranih
Recommended Posts