BWA Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 2 minutes ago, Djuro said: @borris_ Gde su te "hiljade ljudi koji trce na istom mestu"? To je cisto preterivanje. Ako nije, u zatvor sa njima. +1 trcanje je individualni sport/rekreacija. mozes sam trcati na milion lokacija.
ZerrorR Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Just now, BWA said: +1 trcanje je individualni sport/rekreacija. mozes sam trcati na milion lokacija. Kad bi samo neko izmislio aparat na kome možeš da trčiš u kući ili na terasi. Nek se zove trenažer.
Yossarian Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 (edited) 14 minutes ago, steins said: Jbte, okolo se smuca virus koji je opasan po život a ovde se gudi o neshvatanju progona sportista-amatera. Ovo je u rangu one polemike o imenu virusa iz 2009. Pošto, jelte, nije korektno da se zove svinjski odnosno meksički grip da se ne bi povredila osećanja meksikanaca.....i valjda svinja Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Nije to pitanje političke korektnosti ili vređanja, već mogućnosti populističe zloupotrebe. Eno Trampa, ne popušta sa ponavljanjem da je virus kineski ili da dolazi iz zlog inostranstva. Eh, sve što valja je u našoj naciji, a šta ne valja donose strani plaćenici... A i svinjski grip je odličan primer. U Egiptu su, baš u toku "svinjskog" gripa, zloupotrebili to ime da potamane skoro sve svinje u državi.... što je finansijski žestoko pogodilo preko 10 miliona egipatskih hrišćana. Populistima uvek dobro dođe neki izgovor za svaljivanje krivice na manjine i pozivanje na maltretiranje tih manjina. Edited March 21, 2020 by Yossarian
Djuro Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 2 minutes ago, ZerrorR said: Kapiram ja potrebu da se trči, ali je drastična razlika od šetnje jer trkač hukce, pljuje, smrca, izbacuje milione i milione svega i svačega iz usta. Jel uopšte može da se trči sa maskom? Da malko ne preterujes sa predrasudama?
theanswer Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 RTS kaže da samo u Lombardiji za poslednjih 24h ima 546 mrtvih
BWA Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 6 minutes ago, ZerrorR said: Jel uopšte može da se trči sa maskom? s gas maskom moze. provjereno.
Heaviside Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 (edited) 8 minutes ago, ZerrorR said: Kapiram ja potrebu da se trči, ali je drastična razlika od šetnje jer trkač hukce, pljuje, smrca, izbacuje milione i milione svega i svačega iz usta. Jel uopšte može da se trči sa maskom? Naveo sam primer Austrije u kojoj su stručnjaci procenili da je u redu dozvoliti ljudima da prošetaju ili izdžogiraju i izvedu decu u šumu i da je premijer to javno preporučio narodu. U Austriji inače živim i mere su vrlo restriktivne. Kazna za zadržavanje na sportskom igralištu je 3600 evra. Naravno da niko ne tvrdi ovo što @steinsučitava da ni po koju cenu ne treba ukidati pravo na trčanje. Čovek nije u stanju da shvati da neko krizira ako je primoran da živi 24/7 kao slina na kauču kao što verovatno on živi. Ako u Austriji zabrane džoging, pizdeću, kao što pizdim što ne smem da izbedem dete u parkić, ali neću trčati kao što ni nju ne izvodim. Edited March 21, 2020 by Heaviside
Krošek Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 9 minutes ago, Heaviside said: Čoveče, sam si pitao da ti se objasni ta potreba i sad histerišeš. nije ti zadovoljavajuce objasnjenje. to mora socioloski da se shvati uputstvo "ostani kuci" shvaceno kao "tako je ostanite vi kuci to je dobro za vas, a ja koji vezbam i moram da vezbam jer to cuva zdravlje, tako kazu doktori, pa ja cu valjda normalno da idem napolje; ne misle valjda bukvalno da cu ceo dan da dzedzim kuci, to je samoubistvo". i onda svi kace na fejsbuke, hvale se kako idu da vezbaju i odrzavaju zdrav nacin zivota u izmenjenim okolnostima. agilni i inteligentni, ej. ovi ostali to vide i to automatski prouzrokuje raslojavanje po statusu - pitanje postaje ne kako da se najracionalnije ponasam u koordinaciji sa ostalima, nego kako da ne budem onaj donji u novom poretku stvari... samo ne biti onaj tutan za koga pravilo vazi u najsirovom obliku, onaj jado koji je sedeo kuci ceo dan i patio. neka neka sedite vi kuci sto ionako ne vezbate, a ja cu da zivim zivot punim plucima, pa to je ionako dozvoljeno, niko nije zabranio da se dzogira. rezultat: svi masovno idu vani i dzogiraju, prave slet jebeni
napadaj Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pGS-7crotTLUm4b28w4LWQE8a3m9jjF6rP7h0impqDA/edit#gid=0 Italy vs Spain vs USA
ZerrorR Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 10 minutes ago, Djuro said: Da malko ne preterujes sa predrasudama? Anegdotalni dokaz... Na ličnom primeru.
duda Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 1 minute ago, napadaj said: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pGS-7crotTLUm4b28w4LWQE8a3m9jjF6rP7h0impqDA/edit#gid=0 Italy vs Spain vs USA šta je ovo wash ?
Heaviside Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 4 minutes ago, Krošek said: nije ti zadovoljavajuce objasnjenje. to mora socioloski da se shvati uputstvo "ostani kuci" shvaceno kao "tako je ostanite vi kuci to je dobro za vas, a ja koji vezbam i moram da vezbam jer to cuva zdravlje, tako kazu doktori, pa ja cu valjda normalno da idem napolje; ne misle valjda bukvalno da cu ceo dan da dzedzim kuci, to je samoubistvo". i onda svi kace na fejsbuke, hvale se kako idu da vezbaju i odrzavaju zdrav nacin zivota u izmenjenim okolnostima. agilni i inteligentni, ej. ovi ostali to vide i to automatski prouzrokuje raslojavanje po statusu - pitanje postaje ne kako da se najracionalnije ponasam u koordinaciji sa ostalima, nego kako da ne budem onaj donji u novom poretku stvari... samo ne biti onaj tutan za koga pravilo vazi u najsirovom obliku, onaj jado koji je sedeo kuci ceo dan i patio. neka neka sedite vi kuci sto ionako ne vezbate, a ja cu da zivim zivot punim plucima, pa to je ionako dozvoljeno, niko nije zabranio da se dzogira. rezultat: svi masovno idu vani i dzogiraju, prave slet jebeni Pogledaj post iznad ovog tvog, postovali smo u par sekundi razlike. Povlačim se iz rasprave, potpuno ste poludeli.
Jean-Luc Picard Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Just now, dùda said: šta je ovo wash ? Pretpostavljam država Washington.
Recommended Posts