Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)

Ni meni nije baš najjasnije koliki je rizik da izađem ispred zgrade sa detetom, ako ne uđem u lift, ne pipnem nijednu kvaku, ne idemo u parkić, ne ulazimo u prodavnicu ... Samo šetnjica od pola sata, ćera i ja.

Edited by zgembo
Posted
6 minutes ago, Djuro said:

Ne razumem ovu histeriju protiv onih koji se bave sportom.

Sta ce se to desiti ako izadju iz kuce, trce sami i vrate se u kucu? Da li su opasni za sebe? Za druge? 

Tim ljudima je neophodna fizicka aktivnost da bi nekako odrzali svoje fizicko i mentalno zdravlje.

Teoretski nije problem. U praktici ovde u Italiji gde sve stoji, na hiljade izadje da trci nasamo ali prakticno naprave guzvu na mestima gde se obicno te aktivnosti praktikuju.

Posted (edited)

Ja ne razumem šta nije jasno u potrebi za fizičkom aktivnosti. To je osnovna ljudska potreba, jedino iznad toga je socijalna interakcija. Meni zapravo nisu jasni ljudi koji ne idu makar u duže šutnje. Ja sam inače poslednjih godina u žalosnoj formi, da ne pomisli neko da sam fanatik. 

U Austriji je premijer izjavio da su opravdani razlozi izlaska iz kuće samo:

1. Odlazak na posao uz pismenu potvrdu poslodavca da je rad od kuće nemoguć

2. Nabavka osnovnih namirnica

3. Pomoć ljudima u nevolji

4. Džoging / šetnja, sam ili u pratnji osoba iz istog domaćinstva (max petoro)

Ima dosta biciklista i ljudi koji trče na ulici. Brda i šume takođe puni ljudi. 

Edited by Heaviside
Posted (edited)
25 minutes ago, zgembo said:

Ni meni nije baš najjasnije koliki je rizik da izađem ispred zgrade sa detetom, ako ne uđem u lift, ne pipnem nijednu kvaku, ne idemo u parkić, ne ulazimo u prodavnicu ... Samo šetnjica od pola sata, ćera i ja.

+1

Moja ćera ima pervazivni poremećaj I ne postoji ni teoretska šansa da joj objasnim zašto ne može napolje... 

Edit nek kažnjavaju koliko hoće. 

Edited by ZerrorR
Posted
18 minutes ago, lo zingaro said:

Teoretski nije problem. U praktici ovde u Italiji gde sve stoji, na hiljade izadje da trci nasamo ali prakticno naprave guzvu na mestima gde se obicno te aktivnosti praktikuju.

Upravo. Meni stvarno nije jasno kako ljudi ne shvataju nesto ovako ocigledno i nastavljaju da vriste zaaasto mi ne daju da setam sam :wacko:

Posted (edited)
33 minutes ago, Djuro said:

Ne razumem ovu histeriju protiv onih koji se bave sportom.

Sta ce se to desiti ako izadju iz kuce, trce sami i vrate se u kucu? Da li su opasni za sebe? Za druge? 

Tim ljudima je neophodna fizicka aktivnost da bi nekako odrzali svoje fizicko i mentalno zdravlje.

Slažem se donekle. Ljudi su se uglavnom žalili na korišćenje teretana na otvorenom, grupnog vežbanja/sportova gde je veći rizik od zaraze...

Edited by mraki
Posted (edited)

...

Edited by ToniAdams
Posted
2 hours ago, chandra said:

Nije potrebna neka velika strucnost, svi odgovori su na par google pretraga, a vremena pretpostavljam imas u izobilju.

Ne, problem covida nije prejak imunitet. To je glupost i o tome je vec bilo reci ovde.

Ljudi sa alergijama su u vecem riziku samo zato sto u proseku cesce dodiruju lice, posebno u prolece kad pocinju sezonski alergeni. Cak ni za astmaticare nema sigurnog zakljucka koliko su ugrozeniji samom bolescu.

niko nije pricao o prejakom imunitetu nego o prejakom imunom odgovoru, neadekvatnom, procitaj napisano. ali ne zelim da debatujem, posto nisam lekar niti mikrobiolog, a pitao sam da li je neko naleteo na neki clanak ili info.

Posted

Jbte, okolo se smuca virus koji je opasan po život a ovde se gudi o neshvatanju progona sportista-amatera.
Ovo je u rangu one polemike o imenu virusa iz 2009. Pošto, jelte, nije korektno da se zove svinjski odnosno meksički grip da se ne bi povredila osećanja meksikanaca.....i valjda svinja

:isuse:

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

Razumem potpuno tvoju zabrinutost @lo zingaro ali ti ljudi nisu opasni ni po sebe ni po druge.

(dok trce sami i mimoilaze se sa drugima na bezbednoj razdaljini)

Posted (edited)

Pa više puta je napisao da se ti dzogeri često nadju na jednom skucenom mjestu. Tako je i u francuskoj. Vlada je zabranila da se udaljava od kuće više od 1km.

Edited by borris_
Posted

Problem (nasta)je i mentalitetski™ trči ako znaš da prednost (za tebe) preskače rizike za tvoje sugrađane.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted (edited)

@borris_

Gde su te "hiljade ljudi koji trce na istom mestu"?

To je cisto preterivanje. Ako nije, u zatvor sa njima.

Edited by Djuro
Posted (edited)
8 minutes ago, steins said:

Jbte, okolo se smuca virus koji je opasan po život a ovde se gudi o neshvatanju progona sportista-amatera.
Ovo je u rangu one polemike o imenu virusa iz 2009. Pošto, jelte, nije korektno da se zove svinjski odnosno meksički grip da se ne bi povredila osećanja meksikanaca.....i valjda svinja

:isuse:

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Čoveče, sam si pitao da ti se objasni ta potreba i sad histerišeš. 

Edited by Heaviside
Posted

Kapiram ja potrebu da se trči, ali je drastična razlika od šetnje jer trkač hukce, pljuje, smrca, izbacuje milione i milione svega i  svačega iz usta.

Jel uopšte može da se trči sa maskom?