Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

@hoffnung da. pricali smo o tome, moze lako da se proveri guglanjem. 

ima veliki problem sa domacim izvorima, oni kasne za stranima (ko ce sve to prevesti) i prvo se izredaju postovi onih koji primarno citaju strane sajtove, pa onda nakon 1-5 dana uzivaoci domacih portala i tako konstantno postoji nekakav eho

Posted
Just now, borris_ said:

Da o tome pricaju ovdje već nekoliko dana. Prdim da vidim da li imam simptome.

U Francuskoj brojke ne izgledaju katastrofalno?

Posted (edited)
8 minutes ago, hoffnung said:

btw, za to gubljenje ukusa i mirisa, da li se isti simptom pojavljuje kod "obicnog" gripa, kod nekih?

Pa kad ti zapusen nos ne osetis ni mirise ni ukuse, poenta da ovde i bez toga gubis

Edited by InvisibleLight
Posted

Kako ne izgledaju. Kaskamo za vama 5-6 dana. 

Imamo manjak maski, morat će giljotina vaditi iz podruma kada se ovo završi.

Posted
8 minutes ago, hoffnung said:

btw, za to gubljenje ukusa i mirisa, da li se isti simptom pojavljuje kod "obicnog" gripa, kod nekih?

Mislim da da. Ja na vlastitom svadbenom ručku, sa tek preležanim gripom, jedem ćevape i krempite i mislim se "što je dobra teksturaaaa". Ič nisam osetio, ni miris, ni ukus. 

Posted
4 minutes ago, borris_ said:

Neko je napisao da je izgubio čulo mirisa 1 mjesec kada je imao sezonski grip.

u Srbiji je običan grip skoro nestao, sad ako neko ima ovaj simptom velika verovatnoća je da je u pitanju covid-19

Posted
18 minutes ago, hoffnung said:

Ja sam krajem januara/početkom februara imao (valjda) običan grip, nekih 10-ak dana sam skoro prestao da jedem i izgubio možda 5-6 kila jer sam imao utisak da žvaćem slan papir šta god da sam jeo.

Posted
16 minutes ago, slow said:

u Srbiji je običan grip skoro nestao, sad ako neko ima ovaj simptom velika verovatnoća je da je u pitanju covid-19

ovo me zanima.

da li je sad obican grip ustupio mjesto koroni i s tim u vezi, da li se odredjeni broj zrtava u italiji npr.moze povezati sa sezonskim gripom?

nerealno mi je da je grip pojavom korona virusa nestao.

Posted
5 minutes ago, BWA said:

ovo me zanima.

da li je sad obican grip ustupio mjesto koroni i s tim u vezi, da li se odredjeni broj zrtava u italiji npr.moze povezati sa sezonskim gripom?

Teško je zamisliti da je jednostavno nestao, ali mere koje se preduzimaju sigurno su ga smanjile drastično, sad kad su zatvorene škole i ostala mesta gde se tradicionalno širio

Posted (edited)
13 minutes ago, BWA said:

ovo me zanima.

Znam samo što je neko od epidemiologa rekao, a to je da je broj obolelih od običnog gripa u Srbiji mnogo manji posle raspusta, da je u silaznoj putanji. Sve teže respiratorne infekcije su sumnjive na covid-19 i tako se tretiraju, to jest testiraće se kao takve

Edited by slow
Posted (edited)

Ma da, ali nije svaka kijavica i prehlada grip. Sa ovim dolaskom lepseg vremena se mnogi porazboljevaju. Ja malo u kratkim rukavima juce/prekljuce i odmah poceo da slinim. :isuse:

Edited by mraki
Posted
Just now, mraki said:

Ma da, ali nije svaka kijavica i prehlada grip. Sa ovim dolaskom lepseg vremena se mnogi porazboljevaju. Ja malo u kratkim rukavima juce/prekljuce i odmah poceo da slinim. :isuse:

mogu da budu i alergije u pitanju, sad se i to zahuktava

Posted

Pa to, sad najpre ovo zahladjenje, pa onda kad otopli i krene cvetanje i polen...

Posted

neko je od naših lekara rekao da je kod nas sezona običnog gripa završila pre, a u italiji da je kasnila i da je to moguće kod njih problem