Ratamahatta Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 4 hours ago, Jumanji said: Ima jedan snimak sa SkyNewsa iz bolnice u Bergamu, ne znam da li da postavim... Treba se udaljiti od neta malo. Ziva istina. Pomrcina za pomrcinom iskace, deprimirajuce. A nemamo ni bog zna sta novo da naucimo o situaciji.
vladavsnarod Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 (edited) Mali izvestaj iz Afrike. Sve brojke treba uzeti sa rezervom, ali ovako izgleda u ovom trenutku: Affected African countries: 38 Confirmed cases: 937 Recovered: 69 Deaths: 24 Prosek godina na kontinentu je prilicno nizak (19,7), ali treba uzeti u obzir da skoro 26 miliona ljudi zivi sa HIV-om i preko 58 miliona dece je neuhranjeno. Velika je sansa da ce mladji ljudi biti vise izlozeni riziku u Africi nego u drugim delovima sveta. Ostali problemi su naravno siromastvo,navike stanovnista i sujeverje – maske se preprodaju na ulici, dosta njih veruje da crnci ne mogu da se zaraze, a u Keniji su vec lincovali coveka pod sumnjom da ima korona virus. Sa druge strane, dosta zemalja je vec zatvorilo, granice i uvelo druge mere predostroznosti. Edited March 21, 2020 by vladavsnarod
Tsai Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 3 minutes ago, Plajvi said: Ziva istina. Pomrcina za pomrcinom iskace, deprimirajuce. A nemamo ni bog zna sta novo da naucimo o situaciji. Ja sam obrisao sve drustvene mreze, samo email i ppp
duda Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Skočila i Cro Jel oni dva puta dnevno objavljuju kao i mi ?
Caligula Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 12 hours ago, Friend said: Cesi uradili posao, tako se to radi: https://www.praguemorning.cz/plane-from-china-with-1-million-respirators-has-arrived-in-the-czech-republic/ Pet miliona respiratora? Greska u tekstu vetovatno Mozda 500 ili 5000max
Joe D Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Spanci objavljuju dva puta dnevno, cini mi se. Oni ulaze u gadnu fazu. Sa druge strane, Iran pada vec drugi dan nakon nekoliko dana blaog rasta.
mlatko Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Groznica? ma nisam popio lek za alergiju sinoć pa me umor oborio i samo sam čekao da se pojavi suv kašalj Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Joe D Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Just now, Caligula said: Pet miliona respiratora? Greska u tekstu vetovatno Mozda 500 ili 5000max vec smo napisali, respirator je maska, ventilator je ono sto mi zovemo respiratorom.
vladavsnarod Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 4 minutes ago, vladavsnarod said: Mali izvestaj iz Afrike. free picture upload website • WHO: Africa seeing 'extremely rapid evolution' of coronavirus outbreak • Africa could be having unreported or underreported cases – WHO boss • Africa would have a total of 60,000 testing kits. • Zimbabwe records index case • Togo index patient recovers • Gabon records death • Tanzania, Liberia and Benin also announced their first cases. • Cape Verde records index case • Niger records index case • Nigeria shuts all universities • South Africa, Nigeria record increases • Mauritius records first cases • Zambia, Djibouti, Gambia record index cases • Zimbabwe declares COVID-19 national crisis, outlines measures • Ethiopia, Kenya record new cases • Flurry of restrictions across the continent • Nigeria, Rwanda, Burkina Faso record new cases • Ethiopia – Ali Baba coronavirus support • Ethiopia records jumbo figure in contact tracing • Algeria cut off all air and sea contact with Europe • Botswana barred travelers from 18 high-risk countries. • South Africa announced it will revoke nearly 10,000 visas issued to people from China and Iran
Shaq Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 4 minutes ago, Joe D said: Spanci objavljuju dva puta dnevno, cini mi se. Oni ulaze u gadnu fazu. Sa druge strane, Iran pada vec drugi dan nakon nekoliko dana blaog rasta. sad bas gledam, deluje da bi kod njih moglo biti jos gore nego u italiji :/
Joe D Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Just now, Shaq said: sad bas gledam, deluje da bi kod njih moglo biti jos gore nego u italiji :/ nece biti gore, zato sto su ranije primenili mere i (valjda) nisu napravili gresku da im virus udje u bolnice. sve to na kraju znaci nesto. ali bice svakako jako lose.
Caligula Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 7 minutes ago, Joe D said: Sa druge strane, Iran pada vec drugi dan nakon nekoliko dana blaog rasta. NJima od pocetka ne verujem itch.
mackenzie Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 7 minutes ago, Joe D said: Sa druge strane, Iran pada vec drugi dan nakon nekoliko dana blaog rasta. Po statistici na wikiju, Iranci trenutno imaju 11419 aktivnih slučajeva i 7635 ozdravljenih.
Lo Zingaro Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 12 hours ago, steins said: E to. Malopre pročitah da su tamo eksperimentisali sa sistemom ponavljanih testiranja svih stanovnika posle prvog slučaja. Pozitivni su išli u izolaciju. Posle prvog kruga je bilo 3% pozitivnih, pa se cifra smanjivala, da bi u poslednjem krugu bilo 6. Mislim da nije bilo snrtnih slucajeva. Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Bilo je smrtnih slucajeva na pocetku, ne secam se koliko. Ono sto je bilo najvaznije u tom istrazivanju gde su testirali celokupnu populaciju da je skoro 70% zarazenih bilo asimptomaticno. Dakle samo potpuna izolacija je resenje. Na kraju su dosli na to da vec vise od nedelju dana nije bilo novih slucajeva (iako se nazalost bas juce pojavio jedan novi ali to je zbog toga sto ni tamo vise ne vredi totalni karantin)
Passcard Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 19 minutes ago, Tsai said: Ja sam obrisao sve drustvene mreze, samo email i ppp Meni je samo Tw bio dovoljan. On je metastaza. PPP i ev YT (mada sam tamo kremirao više od pola šibicarskih kanala)
Recommended Posts