Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Jbte, nas tek čeka peak, ali mi nekako ko da bi me sunce ogrejalo da vidim da se u Italiji smanjuje broj...

... Shiit has hit the fan...

Posted (edited)
22 minutes ago, slow said:

Ja u Guardianu citao profesora epidemiologije sa Harvarda

Kaze da je drugi talas modelovan na osnovu gripa, a ovaj virus nije grip, pa tako se sa sigurnoscu ne moze reci da li ce biti drugog talasa

Edited by Ravanelli
Posted

Koliko treba da SPC pocne da se ponasa drustveno odgovorno? Vernici i dalje ljube ikone i lizu istu kasiku/casu? Da li vanredno stanje ikako utice na njih?

Posted

Info (Švedska, cela, 10.2miliona pop.): juče 1623 pozitivnih, 16 umrlih, leči se u bolnici, na intenzivnoj, 50 ljudi*. Testiraju se samo oni sa sumnjivim simptomima.

*Da li je samo do malog uzorka ili i ima nečega, za sad nije najjasnije, ali od ovih 50, 42 su muški...

Histogram, ne kumulativni broj:

epikurva-nya-anmalda-fall-per-dag.png

Posted
8 hours ago, mlatko said:

Nemaju uopšte neki smisao žabari za smisleno organizovanje, skoro da ni jednom u ovih mesec dana nisam video da se dostavljaju namirnice starijim osobama. Bar dok ne onemoćaju toliko da nemaju snage da izlaze.
Preporučuje se izbegavanje kontakta sa njima i ostavljeni su sami sebi, kao planski skoro :sad:

Ponavljaju sad kao papagaji parolu "sve će biti u redu" i nikom ništa, slabo stoje sa higijenom isto. Jedino što ih vadi (do sad) je ishrana ali i njoj već okreću ledja...

Problem je i u tome što je sad sa ograničenjem kretanja otežan i rad kućnim pomoćnicama (uglavnom žene iz Ukrajine, Moldavije, Filipina). Imaju takve ugovore da ih država uopšte ne štiti i naravno one su isključene in dekreta o pomoći za radnike pogodjene ovim stanjem. Praktično im se preporučuje da idu na posao ali zbog panike, ako je posao daleko... ne može ih niko naterati, pogotovo po gradovima.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Ne znam, ovde kod mene je vrlo organizovano, čak i crkva ima organizovan tim volontera koji po ceo dan nose starima bakaluk, lekove, ako treba voze kod lekara za neophodne stvari, svi supermarketi imaju organizovanu dostavu na kuću(i dok traje ovo je besplatna dostava), tako da funkcioniše prilično dobro za sada.

Posted

Australijske plaže: totalno ignorišu koronu

Florida: drž'te naše pivo

image.jpg

Posted
16 minutes ago, Indy said:

Australijske plaže: totalno ignorišu koronu

Florida: drž'te naše pivo

image.jpg

Bem ti zivot. Korona je vezba iz prezivljavanja za neku sledecu koronu++ koja je smrtonosnija ili ebolu koja se brze siri. Cak i mi matori s ovog foruma imamo odlicne sanse to da vidimo, a nasa deca gotovo izvesno.

Posted

kakvi kreteni picka im materina

to sve puskom treba pobiti... bolje ubiti tako jednog bolida, nego ga pustiti da zarazi 100 ljudi od kojih 10 umre.. ovako kad grunes njega jednog, zapravo smanjis br zrtava

Posted

Razmisljam o onim prepperima u USA. Sigurno sad likuju jer je doslo njihovih 5 minuta kad mogu da kazu I told you so.  

Posted

Kad stavis troskove na papir bas i nisu neki poseban posao napravili

Inace citao sam pre koju godinu na bloombergu clanak o direktoru firme za proizvodnju dehidrirane hrane. 

Zbog preppera im je silno skocila prodaja. 

Naravno neprevazidjeni su oni iz silikonske doline sa vrecicama zlata, motorima, avionima i bunkerima na novom zelandu

Posted
2 minutes ago, Meazza said:

Razmisljam o onim prepperima u USA. Sigurno sad likuju jer je doslo njihovih 5 minuta kad mogu da kazu I told you so.  

Jao znam jednog. Znas ti kakva anksija njega sad puca. Pripremljen je za 267 dana prezivljavanja (izvestava na FB svakodnevno), ali sta ce onog 268-og? Ja tipujem da ce da si prosvira mozak kad padne ispod 100. Njemu je opadanje njegovih zaliha ko da ceka smrtnu kaznu. Nije njima lako uopste.