Luther Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Glede šokantnih podataka o današnjem broju umrlih u Italiji od covid-19 samo da izrazim saučešće svima koji tamo žive ili su na neki način vezani za Italiju, kao što sam i ja makar emotivno vezan a često tamo i prisutan. Držite se, i sve najbolje.
Redoran Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 10 hours ago, Gojko & Stojko said: Ja se nadam da će i tu struka da preuzima stvar u svoje ruke i da će da bude veća transparentnost, kad može u Americi i u Srbiji valjda može i tamo. Nisi pisao ovde ranije ili ja nikad nisam video -- koliko Turci idu u džamije i kolika je gužva? Pošto izgleda da je u Iranu uzrok brzog širenja zaraze bio neki verski skup, a već sampominjao onaj iz Malezije za koji se plašim da će strašno da podigne broj zaraženih u Indoneziji i Maleziji. Иду људи у џамије али Турска нема било шта слично оном иранском лизању реликвија или оним масовним молитвама на којима учествује по десет хиљада људи (била је једна таква и у Индонезији, не само у Малезији). Најпроблематичнија је верска служба петком, тада су џамије најпосећеније и дупке пуне али је министарство вера одлучило да се од данас па до даљњег петком игра без публике. Проблем је у томе што је у прошли петак и онај пре њега било публике, тако да сада више није толико битно... Као и у неким другим земљама, транспарентност ће да расте заједно са бројем заражених и умрлих. Ова пандемија непогрешиво удара тамо где је најболније тј. у стаклене ноге система. Само у Истанбулу неких пар милиона људи живи од ритејла али не у смислу да млате неку масну кинту. Неки млате али већина има тек да се покрпи од првог до првог у месецу, без икакве уштеђевине или сопственог смештаја (свака сличност са једном великом суперсилом није нимало случајна). Сад кад ритејл крепа и тих пар милиона људи преко ноћи остану без икаквих прихода биће весеља. И то је само ритејл, а камо туризам, угоститељство и други сектори који ће бити десетковани... Па онда притисак на ланац снабдевања у великим градовима... Никоме се не мили да загризе тај метак а понајмање Братству. Чекали су да виде хоће ли им се Алах џ.ш. смиловати, ништа од тога, сад остаје транспарентност јер мање кошта од стратегије да се не узнемирава јавност и не угрожава богиња Економија. Струка није проблем, струке има. Има и капацитета. Сад је само питање колико ће ово да се рашири. Неки фактори нам иду на руку а неки, попут суве величине и густине насељености Истанбула, су нам мач над главом. Данас опет скоро па дупло, са 359 на 670. Дуплиран је и број умрлих, са 4 на 9. Колективна изолација је још увек на нивоу препоруке али очекују се конкретне мере сутра или у недељу.
steins Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Ajde neko od talijana da mi kaže dal stvarno postoji taj gradić Vou u regiji Veneto?Bio neki eksperiment sa testiranjem, pa me zanima dal ovi naši lažuПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
mlatko Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Ajde neko od talijana da mi kaže dal stvarno postoji taj gradić Vou u regiji Veneto?Bio neki eksperiment sa testiranjem, pa me zanima dal ovi naši lažuПослато са Mi 9T помоћу ТапатокаVò, postoji. Kao i testiranje svihhttps://www.ilmessaggero.it/italia/coronavirus_zaia_vo_comune_veneto_sano_italia_tamponi-5114484.htmlInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Budja Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 3 hours ago, Budja said: Ovo je Ekvador. Kito skocio sa 16 na 32 od juce. Gvajakil sa 190 na 273. Kuenka sa 4 na 14. Kito je u karantinu od proslog vikenda, dakle, tek od utorka-srede ce se videti efekti karantina. U Gvajakilu se slabo sprovodi kontrola, tako da jos uvek tokom dana ima krs ljudi na ulicama. ovo je bilo u deset ujutru po ekvadorskom vremenu. ovo je u cetiri po ekvadorskom vremenu. + 59
duda Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 https://inews.co.uk/news/health/coronavirus-germany-death-rate-confirmed-cases-2502388?fbclid=IwAR3m1AavPPHF2GV-jgcksnosTZJe2z5Lzqrx94s4_1KRug7NNdK5fCKTBm4
Friend Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Cesi uradili posao, tako se to radi: The Czech Republic has ordered another 5 millions respirators from China along with 30 million masks and 250,000 sets of protective clothing but it will take until Sunday for the material to arrive. https://www.praguemorning.cz/plane-from-china-with-1-million-respirators-has-arrived-in-the-czech-republic/
borris_ Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 5 miliona respiratora. To žele da ih preprodavaju?
Anonymous Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Lupetaju. Šta će svaki Čeh da nauči da rukuje tim?
Joe D Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Rekao bih da misle na maske, ne na masine. Ventilator je masina.
Friend Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Respirator je sf maska, a ventilator je ona masina.
ToniAdams Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 pametan ceh, pokupovace celu kinesku produkciju, pa ce ih prodati po stostruko visim cenama. zna ceh.
Lo Zingaro Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 28 minutes ago, steins said: Ajde neko od talijana da mi kaže dal stvarno postoji taj gradić Vou u regiji Veneto? Bio neki eksperiment sa testiranjem, pa me zanima dal ovi naši lažu Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Nije gradic vec selo od 3000 stanovnika. Inace bio sam tamo 96e na nekoj festi tresanja.
Recommended Posts