steins Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 "Upravo dolazimo iz grada Kordobe, a ovde u Milanu, koji je najteže pogođen epidemijom, ustanovili smo da imate veoma labave mere predostrožnosti u gradu. Javni transport i dalje radi, ljudi se kreću okolo i okupljaju u hotelima. Video sam mnoge ljude bez maski. Ne znam o čemu razmišljate", izjavio je Sun Šuopeng predsednik Crvenog krsta Kine.Brat kinez i dalje neverue Sent from my iPad using Tapatalk
vememah Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 (edited) 24 minutes ago, steins said: A koja je fora sa švajcarcima, 5k bolesnih, EU56 mrtvih a 0 (nula) kritičnih? Očigledno ne objavljuju podatke o kritičnima, kao ni Nemci. Edited March 20, 2020 by vememah
cedo Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 (edited) 25 minutes ago, steins said: Dobro se držite dole. Nisam očekivao. uh ... strepnja mi je dublja od nade moram rec i ja da nisam ocekivao ... iznenadio me filipce (ministar zdravstva) ... zaista transparentan na vreme su doneli mere o ogranicavanju kretanja e sad ... stvarno ima neodgovornih ljudi (doktorka/direktorka sa kozne klinike .. vozac kamiona iz struge dosao iz evrope, odredjen kucni karantin a on otisao do albanije i nazad u jednom danu) ima i verujem nepismenih (bracni par iz debra sto je otisao kuci pa kod maticnog lekara posle nekoliko dana ... pisao sam o tome ... sad je debar i centar zupa tamo zamandaljen zato sto je bila neka proslava sa 70 zvanica) ne znam ... bojim se da cemo doci do linije gde jednostavno necemo imati kapaciteta ... i tako je zemlja siromasna, pa jos ako nismo odgovorni ... cemu mozemo da se nadamo drzi me da ce pobediti ono makedonsko na koje sam mnogo puta reagovao sa podsmehom ... zdravje Edited March 20, 2020 by cedo
Gricko Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 8 minutes ago, vememah said: Očigledno ne objavljuju podatke o kritičnima, kao ni Nemci. U Nemačkoj 2 u kritičnom stanju (na 20k obolelih). Manje nego kod nas.
Kampokei Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Sad smo svi wannabe epidemiolozi, ali da li je neko nesto citao o uticaju gustine naseljenosti na sirenje bolesti, a u kontekstu aktuelne krize? Lombardija ima gustinu stanovnika skoro kao Holandija, pa je ovako katastrofalna situacija u odnosu na ostatak Italije mozda za nijansu manje sokantna. Epidemiolozi valjda racunaju procenat stanovnika koji treba da se zarazi da bi se dobio imunitet krda po formuli (R0-1)/R0, gde je R0 prosecan broj ljudi koju zarazi jedna zarazena osoba. Logicno mi je da ovaj R0 jako varira od zemlje do zemlje, kao i unutar iste zemlje.
dekki Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Хрватски Индекс није неки извор, ал ајде, предочио тамошњи министар здравља неку калкулацију гледе вируса. Каже да ће им требати 140 респиратора. Ови наши званичници наступају као да ће нам требати много, много више, а са бројкама смо тренутно ту негде, поравнати.
vememah Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 (edited) 8 minutes ago, Gricko said: U Nemačkoj 2 u kritičnom stanju (na 20k obolelih). Manje nego kod nas. Taj podatak je svakako netačan i tako stoji na tim globalnim sajtovima tipa worldometers.info danima. Ovde se objavljuje zvanična statistika za Nemačku i tabela ne sadrži kritične slučajeve. https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html Evo i zadnjeg izveštaja na engleskom: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/2020-03-20-en.pdf?__blob=publicationFile Ni na zvaničnom nemačkom trackeru ne postoji taj podatak: https://experience.arcgis.com/experience/478220a4c454480e823b17327b2bf1d4 Edited March 20, 2020 by vememah
steins Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 uh ... strepnja mi je dublja od nade moram rec i ja da nisam ocekivao ... iznenadio me filipce (ministar zdravstva) ... zaista transparentan na vreme su doneli mere o ogranicavanju kretanja e sad ... stvarno ima neodgovornih ljudi (doktorka/direktorka sa kozne klinike .. vozac kamiona iz struge dosao iz evrope, odredjen kucni karantin a on otisao do albanije i nazad u jednom danu) ima i verujem nepismenih (bracni par iz debra sto je otisao kuci pa kod maticnog lekara posle nekoliko dana ... pisao sam o tome ... sad je debar i centar zupa tamo zamandaljen zato sto je bila neka proslava sa 70 zvanica) ne znam ... bojim se da cemo doci do linije gde jednostavno necemo imati kapaciteta ... i tako je zemlja siromasna, pa jos ako nismo odgovorni ... cemu mozemo da se nadamo drzi me da ce pobediti ono makedonsko na koje sam mnogo puta reagovao sa podsmehom ... zdravje [emoji4]Sticajem okolnosti 15 godina unazad sam povezan sa Makedonijom. Da ti iskreno kažem, impresioniran sam. Jbga nemam neki reprezentativni uzorak, krećem se po Skoplju i malo Kumanovu, ali mi se čini da su ljudi disciplinovaniji nego recimo Srbi.Ja sam recimo siguran da ćete vi ovo pobediti najlakše od svih ex YU republika.Inače mi je mnogo zabavno da posmatram bivših republika prema koroni - tačno ko nadrealisti, slovenci poslovno hladni, hrvati poslovni, bosanci se mlate, makedonci sve polako, crnogorci se kurče a Srbi neozbiljni Sent from my iPad using Tapatalk
Orle Zmajević Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Turci su ugasili..njima se povecava broj zarazenih jezivo
Filozof manijak Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Šta će biti kad infekcija uleti u izbegličke kampove Sirijaca
cedo Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 jbg ... do juce su igrali fudbal jos neki fudbaler dobio otkaz sto je hteo da ide kuci da bude sa porodicom obimikel cini mi se
cedo Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Иран има 20 000 заразени со корнавирус , но милиони излегоа на масовни прослави на Новата година prvi dan proleca ... nova godina u iranu ... i slave ljudi
napadaj Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 13 minutes ago, Filozof manijak said: Šta će biti kad infekcija uleti u izbegličke kampove Sirijaca Ne znam za te po Turskoj, ali mi je drugar iz Koviljače javio da odjednom nema nijednog azilanta u centru banje, iako su tu godinama, pošto je prihvatni centar tu. Kaže da ih nema već danima i da su svi nestali u jednom danu. Da li iko zna gde ih vode?
cedo Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 (edited) 47 minutes ago, dekki said: Хрватски Индекс није неки извор, ал ајде, предочио тамошњи министар здравља неку калкулацију гледе вируса. Каже да ће им требати 140 респиратора. Ови наши званичници наступају као да ће нам требати много, много више, а са бројкама смо тренутно ту негде, поравнати. racunica za broj zarazenih je debelo pogresna inace, imaju preko 800 respiratora Edited March 20, 2020 by cedo
Recommended Posts