Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)

jooj, nemojte pliiiiz :cry:

predlažem moderaciji da se otvori na ovom podforumu bolesni vocap topic

evo, neki ljudi već sumnjaju i teško im je

mene drmau promene raspoloženja grozne

nekad super, lako ćemo, nekad bih sa, legla i zaspala ili da se ne probudim ili da se probudim posle svega :cry:

i tako non-stop up and down 

ajde da na tom topiku probamo da pomognemo jedni drugima

Edited by dùda
Posted (edited)

Švabo i Habzburzi i dalje ne umiru od ovog. Švabo na skoro isti broj 20x manje od Španaca, a Habzburzi na isti broj 20x manje od Holanđana. Izgleda jednog pišu, a dvadesetak pamte. 

Edited by Gricko
Posted

Možda Turke i ex Jugoslavce računaju u nekoj drugoj koloni.

Posted
11 minutes ago, Gricko said:

Švabo i Habzburzi i dalje ne umiru od ovog. Švabo na skoro isti broj 20x manje od Španaca, a Habzburzi na isti broj 20x manje od Holanđana. Izgleda jednog pišu, a dvadesetak pamte. 

NAJVECA-TAJNA-FILMA-KO-TO-TAMO-PEVA-Evo-

Posted

ma kakvi kinezi, kakvi bakraci, mi cemo sami sebi doci glave. 

pre sat i po sam isao u radnju po mleko. supermarket, povelik. mleka, hleba i jogurta ima. sveze voce i povrce u tragovima. konzerve i zamrznuto nema uposte. mesa nikakvog. jaja jok. pirinac, pasta, konzerve, trajno mleko, brasno, so, kvasac i tako to, toga nema vec danima. vc papir, sapune, vlazne maramice i lekove daju po jedno pakovanje, sve ostalo u radnji po dva artikla. naravno da ovo sto daju po jedno nema.

supermarket pun, kao pred bozic. video jednu masku! osoblje nema ni maske ni rukavice a ne deluju nesto zabrinuto, pri tom su vecina kasirki indijske bake od jedno 60+. majke mi. 

u manjim radnjama deru! prijavljuje se ali nisam siguran da ce to imati ikakvog efekta. pun mi fejsbuk informacija o tome ko kolko dere po lokalnim radnjicama. najblizi corner shop trazi 9.99 za pakovanje od 4 rolne vc papira. nema cene na pakovanjima, nije lud, nego isprintao papir da zbog ponude i potraznje i pojacanih nabavnih cena oni, eto, moraju da dignu cenu tako da je sad toliko. a flasica dezinfektanta za ruke 14.99.  

skole ne rade od danas. da, da - od danas! trenutno se raspravlja o tome da li da zatvore pabove, teretane i bioskope. cenim da cekaju ponedeljak - ako se vec mora da se narod jos malo zabavi za vikend. 

sto rekla pesma - nek propadne, nije steta. 

Posted

Svabo testira 12500 ljudi na dan, tako da su mozda u ranijoj fazi od Spanaca/Italijana/Francuza.

Najvaznije je tesirati testirati i testirati.

Posted

Zagrebačka Arena se adaptira za prijem novozaraženih

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-u-zagrebackoj-areni-postavljaju-se-kreveti-za-prihvat-zarazenih/2167143.aspx

Setih se da je ovo za staru državu u vreme Variole pre 50 godina bilo najmanje poželjno rešenje. Ako ne mogu bolnice, ide se na hotele, ako ne mogu hoteli ide se na škole itd.

Hale nikako, zbog manjka mokrih čvorova i nepostojanja izolacije obolelih

Al dobro, nema više državnih hotela..

Posted
Zagrebačka Arena se adaptira za prijem novozaraženih

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-u-zagrebackoj-areni-postavljaju-se-kreveti-za-prihvat-zarazenih/2167143.aspx

Setih se da je ovo za staru državu u vreme Variole pre 50 godina bilo najmanje poželjno rešenje. Ako ne mogu bolnice, ide se na hotele, ako ne mogu hoteli ide se na škole itd.

Hale nikako, zbog manjka mokrih čvorova i nepostojanja izolacije obolelih

Al dobro, nema više državnih hotela..
Naravno. Pre mesec dana sam čitao Dimitrijevićevu knjigu o varioli gde je baš pisao o tome kako su isprva imali plan da kotiste Pionir i jebem li ga šta još (Sajam), alc u odustali baš iz tog razloga.
A čudi me da su hrvati već dosli do toga, činilo mi se da imaju kakvu takvu kontrolu nad situacijom

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

Otvorio slučajno Flightradar, ne znam tacno sta su oni zatvorili kad kažu zatvorene granice ali aviona u vazduhu ima koliko hoćeš. 

Posted

red, rad, disciplina :D

vSvuV3K.jpg

sa klijentom smo pricali bez maski, ali kada sam pozvao kolege, svi su usli sa maskama 

napravili smo da ima po jedno prazno mesto medju kolegama, tako da moze istovremeno da u nasoj kancelariji tako moze radi max cetvoro + moje radno mesto + po potrebi jos jedno u sobi za pregovore sa fotografije. to je 6. zvali menadzment zgrade, objasnili shemu i dobili dozvolu (neke nove individualne kartice za ulazak u zgradu koje su podelili danas, od ponedeljka bez njih nema sanse da se udje u ofis). 

sve zaboravim da snimim put od kuce do posla  i kako izgleda kontrola o kojoj me mnogi pitaju. krenulo lepo vreme i raspolozenje, probacu ponedeljak.

Posted

hm, jutros norvežani dali 5 miliona evra, pa EU 7,5m pokušavam da shvatim šta ćemo mi da radimo s tom lovom?

To bre nisu male pare za neku infrastrukturu - uzmite u obzir da je respirator oko 50000e, da je maska koliko, 1e, itd itd......

Posted

Bio do marketa da kupim potrebstine, kao i obicno, od vikenda do vikenda.
Ovde (Krakov), svega ima
Normala
Cak i konzervi sad ima
Valjda prosao onaj prvi udar kad su svi sve kupovali pa su sad dopunili rafove i lagano

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Posted (edited)

Vise volim ove njemacke cifre sa po 10-ak mrtvih ma kako god to strasno zvucalo nego ove francuske sa po 150 mrtvih dnevno.

I naravno nadam se da nece i u njemackoj da eksplodira.

Edited by borris_