Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

da to. ima ta sedmica pre pojave simptoma...

Posted

Pogledajte koliko ima samo izlečenix  u odnosu na zaražene ,mnoge zemlje imaju zaražene i mrtva a  izlečenih par ljudi 

....ko zna šta nam se sprema

Posted

u ovom usponu gde se te zemlje nalaze, nije mnogo vremena proslo, brze oni najtezi slucajevi (vrlo stari ljudi) zavrse smrcu nego sto laksi slucajevi ozdrave, pa se iskazuje taj nesrazmer. procene smrtnosti su 1% ili 1.4% ili nesto izmedju. 

Posted
6 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Update

Aman zaustavi se, zasto stavljas ovo. To nisu lekovi protiv Korone.

Posted
1 hour ago, djeneralche said:

Ovaj poslednji (Azythromicin, Z-pack) se daje protiv bronhitisa.

Posted (edited)
1 hour ago, djeneralche said:

Nista mi nije jasno. 

Da li ocekuje da neko radi samomedikaciju? 

Kako dodje dotle da preuzmes odgovornost za to da ti budes taj koji sastavlja liste lekova? Ko ti je dozvolio takvu odgovornost? 

Jos pogotovo posle onog milano /istanbul gafa

Edited by Ravanelli
Posted

Vidim australci  i dalje igraju fudbal

Posted
4 hours ago, Gojko & Stojko said:

Sad su uradili novu konferenciju za štampu, još 29 slučajeva, što diže porast od juče na skoro 25%, vraćamo se na rast od prekjuče. Nekoliko slučajeva je sa kruzera koji se juče ukotvio u luci u centru i na kome ima par hiljada putnika. Od noćas se zabranjuje ulaz svima koji nisu državljani ili imaoci stalnog boravka. Tasmanija (ima samo par slučajeva) uvodi zabranu ulaska za sve koji tamo ne žive ili rade. Još su ranije javili da ima 35 slučajeva sa jedne jedine svadbe van SIdneja gde je dosta gostiju bilo iz US.

SaE

Da očekujemo veće cifre uskoro... Da li su ovi idiJoti čuli za Italiju?

bondi.png

Posted

Coogee pre par sati... 0fdf18a5a8524b62beda0aa6a0e87304.jpg

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Posted
8 hours ago, I*m with the pilots said:

@Zlurad @ToniAdams

Kod mene u gradu je od ponedeljka prilicno dobro stanje, posle razuzdanog vikenda (kada su se svi skupili po igralistima jer je konacno doslo lepo vreme; treba imati i malo razumevanja za roditelje koji se od novembra vuku po blatu, kisi i vetru zbog klinaca). Nekako se prosirilo po gradu (ne pratim vesti, dobijam sve od ostalih ljudi sa decom) da ako se lepo ponasamo, nece morati da uvedu drasticne mere. Ako se prosetamo sami, bez skupljanja sa coporom dece na cosku, to je u redu.

//Kapiram da se grad od 55K ipak ne moze porediti sa Berlinom.

Ali niko ne nosi maske, ukljucujuci i nas. Smanjili smo i mi nase svrljanje pa smo napolju u setnji sat vremena (vs normalnih dva po smeni), na srecu pa smo u stanu koji ima bastu te nas mali ima gde da sutira loptu. (Ali i dalje je setnja zakon, ne moze basta to da nadomesti)

Jeste da drugo nista sem apoteka, drogerija i supermarketa ni ne radi, ali mi nije jasno kako su zamislili ovu izolaciju, ako je i dalje slobodno nabiti se upravo u njih? :unsure:

Valjda postoji razmak medju kupcima i ne pustaju sve odjednom?

Cuvajte se 💜

Posted

Turska nastavlja dnevno dupliranje, sinoć sa 191 na 359. Četiri smrtna slučaja. Kao što G&S reče, ovim tempom ćemo sledećeg petka biti na 20 hiljada a to se i dalje odnosi na ljude sa simptomima jer prevashodno njih testiraju.

Ministar zdravlja kaže da su centri za testiranje sada otvoreni u svim velikim gradovima i da je od sledeće nedelje cilj da se testira najmanje 10 hiljada ljudi na dan. U međuvremenu smo poslali pola miliona testova u SAD a izgleda da je i Italija uradila istu stvar. Lud, zbunjen, zaražen.

Bolnice se pripremaju za udar. Vrlo je moguće da ćemo da popasemo neku kolektivnu izolaciju u narednih dan ili dva.

Posted

E da pitam, možda neko zna, mada sa ovim našim nikad ne znaš...
Ako uvedu 24h zabranu kretanja, kako će ljudi koji imaju potrebu da odu do apoteke, npr. da uzmu mesečne terapije?

... Shiit has hit the fan...

Posted
1 minute ago, Frank Pembleton said:

E da pitam, možda neko zna, mada sa ovim našim nikad ne znaš...
Ako uvedu 24h zabranu kretanja, kako će ljudi koji imaju potrebu da odu do apoteke, npr. da uzmu mesečne terapije?

... Shiit has hit the fan...

Mislim da će moći da se ode do najbliže apoteke i prodavnice, tako je valjda i u Italiji.

Posted

Ovde u fr je zabrana kretanja na snazi, ali ima par izuzetaka : kupovina hrane i cigareta (samo to i radi), apoteka, setanje/sport/kucici sam i najvise 1-2km od kuce...

Posted

mesecne terapije su produzene, trebace papir za kretanje

ne znam kako ce nove bolesti