Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Najnovije vesti iz Ekvadora:

Juce: 157

Danas: 260

4 mrtvih

Ne znam da li je rast jos uvek koncentrisan u Gvajakilu. Jos uvek nema podataka po porvincijama.

Posted (edited)

pogotovo ako ideš na frušku goru :fantom:

e:^ 

Edited by Krošek
Posted
1 hour ago, Caligula said:

Pa valjda je lek koriscen na odredjenom uzorku, ne na svima. Dalje, ako je vec kriticno, dzaba mu ova terapija. Pre ce biti da terapija radi ako se daje na vreme.

To je muka kod trial taktika, prosto nisi siguran, uzorak nije dovoljno veliki. A neko vec rece da antimalarici mogu da imaju i ozbiljne nuzpojave, nisu bezazleni lekovi. Nije homeopatija pa udri nekaznjeno.

1 hour ago, Tihajeza said:

Zato što im još nisu davali (masovno, svima). Tek naučnici rade, nije to čoko bananica da ga daju svima, pa ako uradi nešto- uradi.

pa ako će poštovati sve procedure i utvrđivati potencijalnu toksičnost, mutagensost, teratogenost, kancerogensost... izazivanje alergijskih reakcija i interakciju sa drugim lekovima koje pacijenti uzimaju za druge bolesti, ova terapija neće biti odobrena za upotrebu mesecima, da ne kažem godinama, onda možemo slobodno da čekamo vakcinu, narednog leta....

Posted
2 minutes ago, Budja said:

Najnovije vesti iz Ekvadora:

Juce: 157

Danas: 260

4 mrtvih

Ne znam da li je rast jos uvek koncentrisan u Gvajakilu. Jos uvek nema podataka po porvincijama.

Moja direktorka je trebala pre 3-4 dana da ide poslovno u GYE, ali 'srecom' nije bilo letova (pogotovo posle ukidanje opcije preko USA) bez previse cimanja i £££.

Posted

Kina se u pocetku ponasala kao sever Italije. Pogledaj scene iz bolnice u Vuhanu

Jedan od razloga za nagli skok oboleli ih Hubei provinciji je sto su primali obole od virusa u bolnice. To se desilo u Italiji isto.
U početku. Ali su ukapirali već posle nedelju dana da je govno opalilo u ventilator i promenili taktiku. Za razliku od ostalih.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted
53 minutes ago, ToniAdams said:

Švabo opravdao visoka očekivanja i pokido, 3k novozaraženih. I dalje se jako trude da izignorišu. Videćemo do kad će im to polaziti za rukom.

Opste boljenje dupeta. Ljudi se raspituju da li ce smeti da trce ako se uvede "full quarantine" i da ce da ignorisu jer "trcanje poboljsava imunitet". Muti Merker uce imala zajebano dobar govor, malo se smanjio procenat ljudi po ulicama ali kao sto rekoh je i dalje boljenje...

Mislim da cekaju jos jedno 3 dana ,recimo do ponedeljka a onda ce da reaguju. Procentualno Nemacka i dalje ima "relativno" mali broj obolelih i "malu" smrtnost ali cenim, par dana i to e to.

Posted
pa ako će poštovati sve procedure i utvrđivati potencijalnu toksičnost, mutagensost, teratogenost, kancerogensost... izazivanje alergijskih reakcija i interakciju sa drugim lekovima koje pacijenti uzimaju za druge bolesti, ova terapija neće biti odobrena za upotrebu mesecima, da ne kažem godinama, onda možemo slobodno da čekamo vakcinu, narednog leta....
Koja terapja?
Ova koju hvali onaj naš genetičar i koju su testirali i kinezi i francuzi se sastoji od dva leka koji se koriste po minimum 20 godina u medicini .
Najveći problem sa ovom terpijom je što je jeftina. Kutija hemomicina je 160 dindzi a ovaj hidtoksihlorokvin ne bi smeo da bude skuplji od 300 dindzi po kutiji

Posted

jebo sve ako diktatura nije jedini odgovor na situaciju

Posted
2 minutes ago, Zlurad said:

Opste boljenje dupeta. Ljudi se raspituju da li ce smeti da trce ako se uvede "full quarantine" i da ce da ignorisu jer "trcanje poboljsava imunitet". Muti Merker uce imala zajebano dobar govor, malo se smanjio procenat ljudi po ulicama ali kao sto rekoh je i dalje boljenje...

Mislim da cekaju jos jedno 3 dana ,recimo do ponedeljka a onda ce da reaguju. Procentualno Nemacka i dalje ima "relativno" mali broj obolelih i "malu" smrtnost ali cenim, par dana i to e to.

Sta se mi tolko cimamo s eu, jel postoji jos ona zajednica rusko/cecensko/avganistan, e tamo

Posted
jebo sve ako diktatura nije jedini odgovor na situaciju
Pa ili diktatura ili visok nivo odgovornosti gradžana.
....
Znači dikatura. [emoji41]

Posted

Jebala vas diktatura.

Posted
1 minute ago, Ivo Petović said:

Jebala vas diktatura.

plus jen

Posted

diktatura je institucija klasicne republike :fantom:

Posted