Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)

... ako on nije validan izvor onda jebi ga.

Edited by Caligula
Posted
17 minutes ago, steins said:

Nesto sam se mislio, prateći sve ovo, da je glavni problem Evrope disciplina.
I sve mibse.čini da sam u pravu

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Nedostatak discipline je uzrokovan kilavošću vlasti. Ovo su situacije u kojima nema "hoće kaki - neće kaki" nego se odmah udara jako tj. onako kao što su Kinezi udarili. Ako neko misli da to ne može tako u demokratiji, o, može još kako. Potrebno je pet minuta da se aktiviraju razrađeni protokoli za ovakve situacije ali problem je u tome što evropski političari konstantno imaju neke druge prioritete (ekonomija, rejting, interesi njihovih finansijera itd.) i onda odugovlače i čekaju da situacija na terenu postane dovoljno dramatična da imaju puno pokriće za donošenje dramatičnih odluka i da imaju na šta da se vade posle pandemije, kada krene fallout.

Problem je naravno u tome što sa takvom strategijom sve odluke padaju otprilike mesec dana prekasno. Doći će i Evropa do vanrednog stanja, policijskog časa, vojske na ulicama i veoma disciplinovanog ponašanja pučine kojoj neće biti dozvoljeno nos da pomoli iz kuća, ali tamo negde u aprilu. Ne može odmah jbg, mnogo remeti politički balanstm.

Posted (edited)
7 minutes ago, Caligula said:

... ako on nije validan izvor onda jebi ga.

:trazi apartmane u cg za jul, dok su jos uvek na 75% popusta:

Edited by Ravanelli
Posted

u kini ima oko 9500 bolesnih, od kojih 2274 u teškom stanju, u poslednjih deset dana su imali <500 novih slučajeva, pa kako to da i dalje ima toliko bolesnih ako ovaj lek rešava koronu za 6 dana

- inače i trampara je najavio testiranje ovog leka na obolelima kod njih na današnjoj kzš

Posted (edited)
7 minutes ago, gone fishing said:

u kini ima oko 9500 bolesnih, od kojih 2274 u teškom stanju, u poslednjih deset dana su imali <500 novih slučajeva, pa kako to da i dalje ima toliko bolesnih ako ovaj lek rešava koronu za 6 dana

- inače i trampara je najavio testiranje ovog leka na obolelima kod njih na današnjoj kzš

Pa valjda je lek koriscen na odredjenom uzorku, ne na svima. Dalje, ako je vec kriticno, dzaba mu ova terapija. Pre ce biti da terapija radi ako se daje na vreme.

To je muka kod trial taktika, prosto nisi siguran, uzorak nije dovoljno veliki. A neko vec rece da antimalarici mogu da imaju i ozbiljne nuzpojave, nisu bezazleni lekovi. Nije homeopatija pa udri nekaznjeno.

Edited by Caligula
Posted
3 minutes ago, gone fishing said:

Zato što im još nisu davali (masovno, svima). Tek naučnici rade, nije to čoko bananica da ga daju svima, pa ako uradi nešto- uradi.

Posted
Preduzeli su, ali na mnogim mestima loša realizacija. Ali, centralna Vlada posle ovoga da svi ostanu kućama, razmišljaju samo o tome da to produže i posle 25.marta. I ako to ne proizvede izgleda da nemaju više nikakve ideje i neki plan B.

Recimo, region gde sam ja, Friuli-Venezia-Giulia je to skapirao pa sada preduzimaju mere na svoju ruku da bi efikasnije odradili ovo ograničenje kretanja i da bi to dalo rezultat barem ovde lokalno, iako je inače broj obolelih i umrlih medju najmanjim u Italiji, iako region na severu.

Lazio ima 3-4 puta više stanovnika i 2-3 puta veću gustinu stanovništva i sličan broj obolelih i preminulih kao i FriuliVG. Ne gine nam još 2 nedelje karantina, videvši i ostatak Evrope i Amerike. Kinezi kad su sleteli pre 5-6 dana su isto rekli i za Rim "previše ljudi na ulicama", ali svakako je Milano ugroženiji.

Ova situacija ako se ne pogorša u drugim pokrajinama u neku ruku pretvara celu zemlju iz solidarnosti u taoca Lombardije posle 3.4... Jeste da je i Emilija Romanja pogodjena jer je Codogno tako blizu granice i da je to rizik širenja na jug ali ova 2 kretena, Zaza iz Veneta i Fontana su kamikaze. Nešto sam danas naleteo na naslov ali ne i pročitao vest da je Fontana odbijao sanitetsku pomoć iz drugih pokrajina...? Problem Milana je i sindaco koji je u još od prošle godine u otvorenom sukobu sa "svojim" guvernatorom (i) najljućim neprijateljem. Da je Salvini gradonačelnik (koji se tu već gurao nešto) pitam se dali bi bilo bolje. Za obolele barem.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Niko ne komentariše Južnu Koreju, danas +152 novoobolela, to je  duplo više nego prethodnih dana. Mislim, jeste da je to danas u odnosu na juče i da još ne može da se uhvati trend ali ipak...

Posted
13 minutes ago, Redoran said:

Nedostatak discipline je uzrokovan kilavošću vlasti. Ovo su situacije u kojima nema "hoće kaki - neće kaki" nego se odmah udara jako tj. onako kao što su Kinezi udarili. Ako neko misli da to ne može tako u demokratiji, o, može još kako. Potrebno je pet minuta da se aktiviraju razrađeni protokoli za ovakve situacije ali problem je u tome što evropski političari konstantno imaju neke druge prioritete (ekonomija, rejting, interesi njihovih finansijera itd.) i onda odugovlače i čekaju da situacija na terenu postane dovoljno dramatična da imaju puno pokriće za donošenje dramatičnih odluka i da imaju na šta da se vade posle pandemije, kada krene fallout.

Problem je naravno u tome što sa takvom strategijom sve odluke padaju otprilike mesec dana prekasno. Doći će i Evropa do vanrednog stanja, policijskog časa, vojske na ulicama i veoma disciplinovanog ponašanja pučine kojoj neće biti dozvoljeno nos da pomoli iz kuća, ali tamo negde u aprilu. Ne može odmah jbg, mnogo remeti politički balanstm.

Tačno. Realno, nemamo državnike dorasle situaciji. Sve kalkulanti.

Posted
Niko ne komentariše Južnu Koreju, danas +152 novoobolela, to je  duplo više nego prethodnih dana. Mislim, jeste da je to danas u odnosu na juče i da još ne može da se uhvati trend ali ipak...

Video ja ali nema detalja, smatra se da imaju kamaru uvezenih  

Ne ipak je 100 u Daeguu.

Pobegao im neki sektaš

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

Khan academy racuna broj zarazenih putem broja umrlih... 

Posted

95% of COVID-19 cases in China could have been stopped by these interventions, says study

• Spread of COVID-19 in China could been reduced by 95% if early non-drug related measures were taken three week early

• If these measures would have been late by 3 weeks, infections could have increased by an 18 fold

https://www.ibtimes.sg/95-covid-19-cases-china-could-have-been-stopped-by-these-interventions-says-study-41289

Slazem se, da su Kinezni odmah reagovali mnogo bi manje bilo posledica po citav svet.

Posted
3 minutes ago, Krošek said:

nemoj "jače" da se aktiviraš ako misliš na trening snage ili tako nešto, samo lagan kardio. jak fizički napor nije način da se kratkoročno ojača imunitet. 

edit: seti se onog italijanskog pacijenta nula koji trčao polumaraton i igrao neki sport, zarazio se, nije mirovao i umalo umro, pa su se svi pitali ajme tako mlad čovek maratonac (mora da je supermen), pa kako to 

da on je ozdravio posle 3 nedelje na respiratoru, smatra se da je za svaku pretrčanu milju organizmu potreban dan da se oporavi, tj vrati u fizičko stanje pre istrčanog polu maratona ili maratona