3opge Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 2 minutes ago, beyoncé said: naravno da može, kao što može da postane i virulentniji. to se zove atenuacija i važi i za druge infektivne agense atenuisani virusi bi čak imali evolutivnu prednost u odnosu na agresivnije tipove (pošto su svi ovi biološki principi dosta univerzalni, ovo važi i za muškarce), jer, u krajnjem, virusu ne odgovara da ubije svog, khm, hosta, jer bi tako izgubio i resurse za sopstveni opstanak, već da mu se prilagodi i nastavi da živi s njim u harmoniji i veselju atenuacija virusa se može vršiti i u kontrolisanim uslovima i koristi se za pravljenje tzv. živih atenuisanih vakcina ok, izvinjavam se onda za dezinformaciju.
InvisibleLight Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 minute ago, beyoncé said: ma ok, ne izvinjavaj se, razgovaramo Steta sto ne pises vise ( btw solebox akxija 20% na sve, idi kupuj nike blazer )
beyoncé Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) hvala za tip! Edited March 19, 2020 by beyoncé
Mr.Mxyzptlk Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 ja ko za inat poceo da kasljem ko magarac... grebucka me grlo par dana, temp nemam, al se cudno osecam. juce bolela glava i zapusene usi.
Have_Fun Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 ja ko za inat poceo da kasljem ko magarac... grebucka me grlo par dana, temp nemam, al se cudno osecam. juce bolela glava i zapusene usi.Ne brini.I ja sam to prosao pre par dana.Mislim da je do dolaska proleca i menjanja vremena.A i psiha to odmah pravi 3x gore Pocnu tripovi po glavi.Nadam se da ces biti ok.A bices! Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Krošek Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 novi članak: stopa smrtnosti izracunata 1.4% na osnovu podataka iz vuhana (ne na osnovu potvrdjenih slucajeva, nego procenjenih slucajeva) Quote Estimating clinical severity of COVID-19 from the transmission dynamics in Wuhan, China Gabriel M. Leung A Nature Research Journal Abstract As of 29 February 2020 there were 79,394 confirmed cases and 2,838 deaths from COVID-19 in mainland China. Of these, 48,557 cases and 2,169 deaths occurred in the epicenter, Wuhan. A key public health priority during the emergence of a novel pathogen is estimating clinical severity, which requires properly adjusting for the case ascertainment rate and the delay between symptoms onset and death. Using public and published information, we estimate that the overall symptomatic case fatality risk (the probability of dying after developing symptoms) of COVID-19 in Wuhan was 1.4% (0.9–2.1%), which is substantially lower than both the corresponding crude or naïve confirmed case fatality risk (2,169/48,557 = 4.5%) and the approximator1 of deaths/deaths + recoveries (2,169/2,169 + 17,572 = 11%) as of 29 February 2020. Compared to those aged 30–59 years, those aged below 30 and above 59 years were 0.6 (0.3–1.1) and 5.1 (4.2–6.1) times more likely to die after developing symptoms. The risk of symptomatic infection increased with age (for example, at ~4% per year among adults aged 30–60 years). ... /o tehnici procenjivanja:/ Estimation of true case numbers—necessary to determine the severity per case—is challenging in the setting of an overwhelmed healthcare system that cannot ascertain cases effectively. Therefore, as in our prior work4, our approach has been to use a range of publicly available and recently published data sources (numbered 1 to 8 below) to build a picture of the full number of cases and deaths by age group. Briefly, because the healthcare structure has been overwhelmed in Wuhan and milder cases were unlikely to have been tested, we used the prevalence of infection in travelers (both on commercial flights before 19 January and on charter flights from 29 January to 4 February) to estimate the true prevalence of infection in Wuhan ...
Shaq Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) 31 minutes ago, extragluv said: ja ko za inat poceo da kasljem ko magarac... grebucka me grlo par dana, temp nemam, al se cudno osecam. juce bolela glava i zapusene usi. ja vec par dana suvi kasljalj(mada kasljem preko 10 godina, nekad manje nekad vise), temperaturu nemam, dapache bude mi oko 35,3-36,2 missio sam da je mi onaj zivin topl prso, al i sa digitalnim isto pokazuje.. glava ne boli, a nos mi je ionako hronicno zacepljen.. sto bi se reklo, stanje redovno Edited March 19, 2020 by Shaq
Dankan Ajdaho Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 16 minutes ago, Shaq said: kasljem preko 10 godina, nekad manje nekad vise), temperaturu nemam, dapache bude mi oko 35,3-36,2 glava ne boli, a nos mi je ionako hronicno zacepljen.. sto bi se reklo, stanje redovno
vememah Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) Quote Professional and Home-Made Face Masks Reduce Exposure to Respiratory Infections among the General Population Principal Findings: All types of masks reduced aerosol exposure, relatively stable over time, unaffected by duration of wear or type of activity, but with a high degree of individual variation. Personal respirators were more efficient than surgical masks, which were more efficient than home-made masks. Regardless of mask type, children were less well protected. Outward protection (mask wearing by a mechanical head) was less effective than inward protection (mask wearing by healthy volunteers). Conclusions/Significance: Any type of general mask use is likely to decrease viral exposure and infection risk on a population level, in spite of imperfect fit and imperfect adherence, personal respirators providing most protection. Masks worn by patients may not offer as great a degree of protection against aerosol transmission https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/ Edited March 19, 2020 by vememah
Šumejker-Levi 9 Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 hour ago, extragluv said: ja ko za inat poceo da kasljem ko magarac... grebucka me grlo par dana, temp nemam, al se cudno osecam. juce bolela glava i zapusene usi. I ja slično. No, ne zaboravi da daleko više sedimo u prostorijama sa otvorenim prozorom, na promaji, rashlađenim sobama i slično. I naravno - psiha.
steins Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Šef kineske delegacije Crvenog krsta u Italiji, koja je došla da pomogne u savladavanju krize zbog koronavirusa, rekao je da se Italijani ne drže dovoljno mera izolacije i upozorio da je jedini način da se zaustavi širenje virusa zatvaranje celokupne ekonomske aktivnosti.Sun Šuopeng, izvršni direktor Društva Crvenog krsta Kine, rekao je da je bio šokiran da vidi toliko građana Milana kako šetaju gradom, koriste javni saobraćaj, večeraju u hotelima i ne nose zaštitne maske.Sun je upozorio da je Vuhan, epicentar pandemije, imao vrhunac broja zaraženih tek mesec dana posle strogo sprovedene izolacije.On je ovo izjavio istog dana kada je Vuhan prvi put prijavio da nema novozaraženihOvo je vest od danasПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
Have_Fun Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) 13 minutes ago, ZerrorR said: Ako moze ovo na zaključanu temu Dobar video.. treba pogledati da ljudi skontaju zasto je samoizolacija bitna itd Karikiram sad.. ali.. jbt.. ispade da ako imas jak imuni sistem, on ce reagovati jace i bukvalno krenuti u samoubilacku misiju :S Edited March 19, 2020 by Have_Fun
steins Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Dobar video.. treba pogledati da ljudi skontaju zasto je samoizolacija bitna itd Karikiram sad.. ali.. jbt.. ispade da ako imas jak imuni sistem, on ce reagovati jace i bukvalno krenuti u samoubilacku misiju :S HIV pozitivni se grohotom smiju Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
zgembo Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 6 minutes ago, steins said: HIV pozitivni se grohotom smiju Послато са Mi 9T помоћу Тапатока I ovi što piju imunosupresante.
Recommended Posts