ZerrorR Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 hour ago, radisa said: Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh... Jebeni Džon Meklejn...
Milosh76 Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 25 minutes ago, Frank Pembleton said: Izlomiste me sa ovom pričom o starima, keva mi je u domu, nisam je video nedelju dana, pokušavam da mislim pozitivno, a znam da je vrlo malo u mojim rukama. Čak sam u jednom trenutku, razmišljao da je dovedem kući. Onda mi doktorka rekla: Ne možete biti "manje izloženi od nje tamo".. Ne znam... Kad su me nazvali u vezi lekova, srce mi stalo kad sam video poziv... Za sada prema rečima ljudi u domu, nema promena kod nje... Zamolio bih ljude da "preskoče" te priče "ti stariji su već mrtvi..." Jbga čitanje foruma ipak znači, a ne bih da reagujem oštro... ... Shiit has hit the fan... Bukvalno znam kako ti je, meni je cale u domu... da mu nije bio rodjendan 10.3. ne bi mi dali da ga vidim. Na srecu jos uvek je sve kako treba, a on ima zbirku bolesti od srcane slabosti, preko astme, malignog tumora (imao je 7 operacija tumora na mozgu), skoro je 100% slep... bar moze da nabode telefon da se cujemo svako vece... Svaki put kad vidim poziv iz doma, skrati mi se zivot, bukvalno!
Katikon Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Dršte se vas dvojica i vaši matorci, sa domovima je užasno i bez ovog.
Passcard Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Apropo domova, čuo se sa ortakom pre 2 min, njegova je majka u domu. Odavno su izolovali sve, samo tel razgovor i to je to. 24 h je (barem u ovom gde mu je majka smeštena) prisutan doktor i nekako čini se da su oni u ovom momentu na najbezbednijem mogućem mestu.
Milosh76 Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) U ovom "mom" domu su sve zatvorili za posetedan posle objavljivanja prvog slucaja, 7.3. Juce sam im odneo lovu za naredni mesec, docekala me njihova sefica/organizatorka sta je vec, ispred zgrade uzela pare dala priznanicu, izvinila se, rekla da je cale ok, da mere temperaturu, preslusavaju ga i sl svaki dan ... da ce javiti ako nesto treba... i cao Imala je masku i rukavice. Edited March 19, 2020 by Milosh76
JozoMujica Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 45 minutes ago, Tresko said: Sinoć je Massimo Galli, jedan od najvećih stručnjaka u Italiji na TV-u baš popizdeo i rekao da se prekine više sa tim pričama, jer su apsolutno netačne, i da čak ni u Lombardiji gde su na ivici kolapsa zbog broja obolelih, ne napuštaju stare ljude i ne rade ratnu trijažu gde spasavaju one koji imaju više šanse da prežive a napuštaju one koji nemaju, već da tretiraju SVE pacijente. Da li to znači da su one priče koje su kružile pre nedelju dana, da se rade baš ratne trijaže i odlučuje o životu i smrti - preterane?
Tresko Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Just now, JozoMujica said: Da li to znači da su one priče koje su kružile pre nedelju dana, da se rade baš ratne trijaže i odlučuje o životu i smrti - preterane? Da. Baš to. Tip je popizdeo sinoć baš žešće oko toga, i rekao da se nada da nikad neće doći u tu situaciju. I popizdeo je još i oko onog lekara iz Napulja, i to u live-u sa tipom koji je bio na vezi, a koji je hteo da prisvoji onu ideju o korišćenju onog leka za reumatozni artritis, i javno ga oblatio da kako ga nije sramota a svi znamo da su to pronašli kinezi.
Krošek Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 3 minutes ago, JozoMujica said: Da li to znači da su one priče koje su kružile pre nedelju dana, da se rade baš ratne trijaže i odlučuje o životu i smrti - preterane? pa ja danima pisem da je to fejk njuz, vidi se na kilometar
Passcard Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 @Milosh76 Isti to mi je rekao i ortak. On čak kupuje nešto malo klope, rekli su mu još prošle nedelje da ne kupuje ništa.
Krcun Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 (edited) Veliki efekat bi imalo kad bi uhapsili Luku Jovica i Nikolu Ninkovica, da odjekne vest, sigurno bi vise ljudi postovalo propisanu izolaciju, a i sebi bi smanjili obim posla. promasio sam temu Edited March 19, 2020 by Krcun
napadaj Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Handbook on Covid19 prevention and Treatment from the hospital with 0% fatality
Lo Zingaro Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 6 minutes ago, Tresko said: Da. Baš to. Tip je popizdeo sinoć baš žešće oko toga, i rekao da se nada da nikad neće doći u tu situaciju. I popizdeo je još i oko onog lekara iz Napulja, i to u live-u sa tipom koji je bio na vezi, a koji je hteo da prisvoji onu ideju o korišćenju onog leka za reumatozni artritis, i javno ga oblatio da kako ga nije sramota a svi znamo da su to pronašli kinezi. Galli je i moj idol ali ono sinoc je vise bilo smirivanje situacije i odnosilo se vise na bolnicu Sacco u Milanu gde je on disha. Bilo je iz bolnice u Bergamu ukljucivanje na RAI3 vise puta gde su doktori potvrdjivali da ne idu po teze slucajeve jer nema svrhe da ih dovoze u bolnicu gde nema mesta.
Dankan Ajdaho Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 2 hours ago, radisa said: Kačio je neko ovde istraživanja, o TH17 i TH1 i TH2 ćelijama... Deca nemaju TH17, koji je otprilke terminator, nego se brane sa TH1 i TH2... TH17, ubij, ne pita, i onda napadne i zdrave ćelije, i napravi sranje... TH1 i TH2 su blaži, i ispada da se sistem odbrani sa njima bez problema... Znači, ovde je problem što matori imaju razvijen imuni sistem, sa jakim odbranbenim mehanizmom, i onda organizam umesto da pošalje patrolu da sredi stvar, pošalje specijalce, koji uhapse kriminalca, ali i pola kvarta dignu u vazduh... Ovo je posećanju, znaće onaj koje okačio priču da dopuni... Ko je kačio? Ne bi bilo zgoreg da se ponovi. 1 hour ago, Tresko said: A propos te idiotske priče o starima i tome da su "već mrtvi" jer ih neće lečiti. Sinoć je Massimo Galli, jedan od najvećih stručnjaka u Italiji na TV-u baš popizdeo i rekao da se prekine više sa tim pričama, jer su apsolutno netačne, i da čak ni u Lombardiji gde su na ivici kolapsa zbog broja obolelih, ne napuštaju stare ljude i ne rade ratnu trijažu gde spasavaju one koji imaju više šanse da prežive a napuštaju one koji nemaju, već da tretiraju SVE pacijente. Jedini problem sa starijim pacijentima je taj što dosta puta zbog preopterećenosti, hitna pomoć ne stigne da ih brzo dovede u bolnicu pa zbog velikih komplikacija na putu u bolnicu nažalost umru. Ovo baš ne pije vodu, čini mi se. Postoji ograničen broj uređaja za respiratornu terapiju, čiju ukupnu količinu i raspoloživost prevazilazi broj pacijenata kojima je potrebna. Dakle, sasvim je sigurno da dolazi do situacije gde doktor treba da bira da li će na neku vrstu respiratora priključiti nekog od 35 ili 75 godina. Takođe je i rezultat te odluke razumljiv.
Tresko Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 3 minutes ago, lo zingaro said: Galli je i moj idol ali ono sinoc je vise bilo smirivanje situacije i odnosilo se vise na bolnicu Sacco u Milanu gde je on disha. Bilo je iz bolnice u Bergamu ukljucivanje na RAI3 vise puta gde su doktori potvrdjivali da ne idu po teze slucajeve jer nema svrhe da ih dovoze u bolnicu gde nema mesta. Pa to, problem je dovesti ljude u bolnicu jer ambulanze funkcionišu(shvatljivo) mnogo sporije nego obično. U Bergamu je opet situacija jako specifična zbog ogromne većine starijih ljudi.
Tresko Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 1 minute ago, Dankan Ajdaho said: Ko je kačio? Ne bi bilo zgoreg da se ponovi. Ovo baš ne pije vodu, čini mi se. Postoji ograničen broj uređaja za respiratornu terapiju, čiju ukupnu količinu i raspoloživost prevazilazi broj pacijenata kojima je potrebna. Dakle, sasvim je sigurno da dolazi do situacije gde doktor treba da bira da li će na neku vrstu respiratora priključiti nekog od 35 ili 75 godina. Takođe je i rezultat te odluke razumljiv. Ne radi se uvek o pacijentima kojima trebaju respiratori, aman. I niko ne napušta pacijente zato što su stari, još uvek.
Recommended Posts