Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, NevenMan said:

ne vidim nikakav update, stoji 175 mrtvih od juce?

Sada javise na tv-u

Oko 1900 novih zaraženih

Oko 90 mrtvih

Baš kao italija prije 7 dana odprilike

Posted

Greška 1404 novih zaraženih.

Testirali su ukupno 40k. Čini mi se da je to rekao.

Posted

Kako onolika Indija ima samo 134 slučaja? I kako bre, Turkmenistan i Tadžikistan imaju 0 slučajeva?

Posted

Kada ne testiras, situacija se sama od sebe resava

Posted
13 minutes ago, Arkadija said:

Kako onolika Indija ima samo 134 slučaja? I kako bre, Turkmenistan i Tadžikistan imaju 0 slučajeva?

inače turkmenistan ima temeljno devastirano i napola ukinuto zdravstvo, kratak životni vek, padaju ko pokošeni od respiratornih bolesti u redovno vreme...

Posted

jel' bilo ovo ?

https://www.ilmessaggero.it/salute/ricerca/coronavirus_farmaco_tocilizumab_sperimentazione_ultime_notizie_16_marzo_2020-5114954.html?fbclid=IwAR3sfqXpmDSg22uoPFZ4oVZhPBArlD1Xi5DUCPFZPX11qW9BxVEBCguz_CA

izgleda ima neke nade, napisala mi drugarica ovako

''Ukratko, pocela druga faza studije gde ce u kontrolisanim uslovima 330 obolelih primiti ovaj lek. Pacijenti jako dobro reaguju i vraca im se respiratorna funkcija za 24-48 sati. Sada ce posle ove druge faze studije definitivno znati koliko je ucinkovit, ali direktor Italijanske agencije sa lekove kaze da su preliminarni podaci obecavajuci.''

Posted
3 minutes ago, dùda said:

jel' bilo ovo ?

https://www.ilmessaggero.it/salute/ricerca/coronavirus_farmaco_tocilizumab_sperimentazione_ultime_notizie_16_marzo_2020-5114954.html?fbclid=IwAR3sfqXpmDSg22uoPFZ4oVZhPBArlD1Xi5DUCPFZPX11qW9BxVEBCguz_CA

izgleda ima neke nade, napisala mi drugarica ovako

''Ukratko, pocela druga faza studije gde ce u kontrolisanim uslovima 330 obolelih primiti ovaj lek. Pacijenti jako dobro reaguju i vraca im se respiratorna funkcija za 24-48 sati. Sada ce posle ove druge faze studije definitivno znati koliko je ucinkovit, ali direktor Italijanske agencije sa lekove kaze da su preliminarni podaci obecavajuci.''

Aj valjda ce nesto da proradi

Ne bi bilo dobro da civilizacija pauzira do jeseni

Posted (edited)

Pre dve nedelje, 4.3. odnos između ozdravljenih i umrlih u Italiji bio je 2,6 : 1 u korist ozdravljenih. Sada je daleko gori, 1,35 : 1.

Edited by vememah
Posted

Cini mi se da to ima veze s ogromnih brojem zarazenih koji nisu testirani jos

Posted
5 minutes ago, vememah said:

Pre dve nedelje, 4.3. odnos između ozdravljenih i umrlih u Italiji bio je 2,6 : 1 u korist ozdravljenih. Sada je daleko gori, 1,35 : 1.

Brt :sad:

Posted
7 minutes ago, Tsai said:

Cini mi se da to ima veze s ogromnih brojem zarazenih koji nisu testirani jos

Da, to je.

Ima I jedna pozitivna nota u danasnjim horor brojkama. Broj zarazenih u Lombardiji je poceo da pada. Ukupna cifra je povecana jer se prosirilo po celoj zemlji ali ipak tamo ide mnogo sporije jer su mere karantina vec u toku.

Posted (edited)

Ne znam koliko je tacno...ako moze neko da potvrdi ili demantuje, ako ima info

"Stigla nam Corona u Mostar , srednjovječni idiot bio u Italiji na skijanju , dobio upalu pluća , hospitaliziran u bolnici , prošvercovao ga kum doktor kao običnog pacijenta , a znao da je bio u Italiji ..
Od jutros još dvoje potvrđeno s kojima je imao kontakt u bolnici , a imao ih je još masu ..panika opšta u glavnoj mostarskoj bolnici.
Nas će ubiti naš primitivizam bez obzira na završene škole, akademije i fakultete ... "

Izgleda da je tacno...

https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/siri-se-korona-virus-u-bih-u-mostaru-zarazena-porodilja-u-toku-testiranje/fzvsbzk

Edited by Milosh76