Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, mlatko said:

Italija (fali Campania, do juče je imala 400 slučajeva i 9 preminulih pa je mali procenat ukupne statistike)

Ozdravilo 1084 (4.025 ukupno)

2648 novih slučajeva (28710)

2157 na intenzivnoj

475 umrlo

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

ja citam 4207 novih i 475 umrlo ... ne ide ovo dole, jbmu

Posted (edited)
11 minutes ago, mlatko said:

Ozdravilo 1084 (4.025 ukupno)
2648 novih slučajeva (28710)
2157 na intenzivnoj
475 umrlo

28710 je broj trenutno aktivnih slučajeva u Italiji.

Ukupan broj registrovanih zaraženih je 

35713

35713 = 28710 aktivnih + 4025 ozdravljenih + 2978 umrlih.

Italija će sutra po svoj prilici premašiti Kinu po ukupnom broju umrlih, a već sada imaju 21x više umrlih na milion stanovnika.

Dnevni rast broja registrovanih slučajeva u poslednjih 7 dana hronološkim redom:

2651
2547
3497
3590
3233
3526
4207

Izvor je zvanični repozitorijum podataka Civilne zaštite: https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-nazionale/dpc-covid19-ita-andamento-nazionale.csv

Edited by vememah
Posted
2 minutes ago, cedo said:

Tvoje je tacno 

Posted

Katastrofa 

Posted
49 minutes ago, Budja said:

Ekvador:

Sa 111 juce, na 155 danas. Rast uglavnom u Gvajakilu (119 slucajeva), Kito 8 zarazenih. 9 u bolnici, 5 u kriticnom stanju, ostali po kucama.

El vicepresidente Otto Sonnenholzner también informó que otra de las medidas es que ninguna persona podrá salir ni entrar de la provincia del Guayas, habrá total aislamiento.

En Guayas el toque de queda comenzará a las 16:00 de este miércoles de 18 de marzo y se extiende hasta las 05:00. La medida regirá hasta el lunes 23 de marzo y se revisará, según la ministra de Gobierno, María Paula Romo

Gvajakil u izolaciji.

Ne moze da se udje ni izadje iz provincije.

Policijski cas izmedju 4 popodne i 5 ujutru.

Posted (edited)

Od svih pacijenata koji su morali na odeljenja intenzivne nege, oko polovina su mlađi od 50 godina.  (Podaci za Holandiju)

Nije baš potpuno  tačno da je bolest teška samo za starije pacijente.

Od sve dece koja su bila pozitivna na testu, nijedno nije moralo na bolničko lečenje, preležala su lako.

Čitao sam da u Italiji očekuju vrh zaraze baš ovih dana.

..

Edited by Yossarian
Posted (edited)

a bre ... mozemo se nadati ... i ja sam se ponadao kada sam video kolko su testirali poslednjih dana ( a bila stagnacija u broju registrovanih), ali njihove brojke nece poceti padati pre nego sto su pocele kineske

jednostavno, ogranicenje kretanja je jedino sto moze usporiti virus ... kinezi su to, izgleda, odradili kao sto treba i trebalo je dve nedelje ... ne verujem da itko na svetu moze to bolje  da uradi od kineza

edit: i nije broj registrovanih ono zbog cega mi se dize kosa na glavi ... broj umrlih je strasan

znam da su u korelaciji

edit2: ono od cega mi se jos viise muka je sta ce da bude u manje razvijenim zemljama

Edited by cedo
Posted

da, loše sam ispratio +2.648 (+475+1084)
izvinjavam se

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Ja sve više počinjem da verujem da je Evropa svesno gurnula u vatru svoje ljude. To Nemačko žongliranje  (od pre par dana UK i danas Holandija) mi uopšte ne pije vodu. Pustili su da se ljudi u jeku Lombardije zaraze, ubedjujući ih da je imunitet jedino što im preostaje. Pre samo 3 dana Stereophonics ulazi valjda u istoriju koncertom u Cardifu a mi svi ovde dobijamo temperaturu oko 18 h očekujući pad mrtvih u Italiji. 

Posted

Zašto Holandija?

Uvedene mere su strožije nego u mnogim drugim državama.

Nema kafana i kafića 24 sata na dan, zatvoreni vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, svi koji mogu rade od kuće... nema sportskih klubova, okupljanja, ne radi nijedan muzej, galerija ili bioskop, ulice su puste kao u "Zoni sumraka". Radi se o jednoj od najgušće naseljenih regija na planeti, a nigde nikoga, svi u kući.

Samousluge "Jumbo" i "Albert Heijn" uvele panele od pleksiglasa za zaštitu kasirki...

Osim u radnju ni nemaš kuda da odeš.

Posted (edited)

Da li se u Italiji smanjuje broj zarazenih po danu?

Edited by pasha