cedo Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 dajte bre ljudi ... sta vam je? sad svi na apoteke za taj lek? spustite malo loptu
Amos Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 21 minutes ago, borris_ said: U africi sam cesto pio sveps+dzin. Bitter lemon + Campari
borris_ Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Donald J. Trump @realDonaldTrump · 4h I will be having a news conference today to discuss very important news from the FDA concerning the Chinese Virus!
Baldrick S. Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 U africi sam cesto pio sveps+dzin.Ovo sto sam napisao je vise zajebancija. I ja kad sam isao u tropske krajeve prvo me zajebavao doktor sa infektivne i rekao da pijem sveps zbog kinina a onda me lokalci terali da pijem sto vise svepsa jer "pomaze" kod malarije/denge. Ni jedno ni drugo nema veze Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
borris_ Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Sveps ima mali procenat kinina. Svi smo mi to pili iz zajebancije ali pili. Ja sam ostajao malo duze po ti africkim zemljama i izbjegavao sa da uzimam lijekove protiv malarije jer su toksicni. Imao sam malariju ali ne zbog toga sto nisam pio lijekove, tada sam jedino i pio (jer sam trebao ostati manje od dvije sedmice) ali eto ti lijekovi na bazi kinina nisu bas 100% efikasni protiv malarije jer se parazit adaptirao.
vememah Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) Boldovano se uglavnom ne poštuje u većini zapadnih zemalja zbog čega će zaustavljanje svakako ići sporije nego u Kini jer je laicima dosta teško sprovesti kvalitetnu izolaciju u kući u kojoj živi još nekoliko osoba. Leader of the World Health Organization team that visited China, Dr. Bruce Aylward: Quote Is the virus infecting almost everyone, as you would expect a novel flu to? No — 75 to 80 percent of all clusters are in families. You get the odd ones in hospitals or restaurants or prisons, but the vast majority are in families. And only 5 to 15 percent of your close contacts develop disease. So they try to isolate you from your relatives as quickly as possible, and find everyone you had contact with in 48 hours before that. You said different cities responded differently. How? It depended on whether they had zero cases, sporadic ones, clusters or widespread transmission. First, you have to make sure everyone knows the basics: hand-washing, masks, not shaking hands, what the symptoms are. Then, to find sporadic cases, they do fever checks everywhere, even stopping cars on highways to check everyone. As soon as you find clusters, you shut schools, theaters, restaurants. Only Wuhan and the cities near it went into total lockdown. https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html Edited March 18, 2020 by vememah
Budja Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Ekvador: Sa 111 juce, na 155 danas. Rast uglavnom u Gvajakilu (119 slucajeva), Kito 8 zarazenih. 9 u bolnici, 5 u kriticnom stanju, ostali po kucama.
vememah Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) Quote Keeping the number of deaths from coronavirus to less than 20,000 would be a "good outcome" of the Government strategy to battle the pandemic, the UK's Chief Scientific Adviser has said. https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/17/governments-hopeful-scenario-20000-people-will-die-coronavirus/ Da stavimo stvari u perspektivu, pritom imajući u vidu da su, za razliku od Kineza, imali više nego dovoljno vremena da se pripreme, za Britaniju je dakle dobar scenario oko 130x veća stopa smrtnosti na milion stanovnika nego u Kini. Edited March 18, 2020 by vememah
garmonbozia Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Bill Gates ima AMA na redditu: https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/fksnbf/im_bill_gates_cochair_of_the_bill_melinda_gates/
mlatko Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Italija (fali Campania, do juče je imala 400 slučajeva i 9 preminulih pa je mali procenat ukupne statistike) Ozdravilo 1084 (4.025 ukupno)2648 novih slučajeva (28710)2157 na intenzivnoj475 umrlo Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
vladavsnarod Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 2 hours ago, borris_ said: Uzimanje tog lijeka nije bezazleno. Svi ti lijekovi protiv malarije su dosta toksicni i treba ih uzimati jedino kada doktor prepise. 1 hour ago, Zlurad said: Ovo sto sam napisao je vise zajebancija. I ja kad sam isao u tropske krajeve prvo me zajebavao doktor sa infektivne i rekao da pijem sveps zbog kinina a onda me lokalci terali da pijem sto vise svepsa jer "pomaze" kod malarije/denge. Ni jedno ni drugo nema veze Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Doktori u Evropi prepisuju te lekove cim se spomenes Afriku i safari, a dzin tonik je stari engleski recept (izgovor) protiv komaraca
Caligula Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) 20 minutes ago, vememah said: https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/17/governments-hopeful-scenario-20000-people-will-die-coronavirus/ Da stavimo stvari u perspektivu, pritom imajući u vidu da su, za razliku od Kineza, imali više nego dovoljno vremena da se pripreme, za Britaniju je dakle dobar scenario oko 130x veća stopa smrtnosti na milion stanovnika nego u Kini. Ima tu jedna otežavajuća okolnost, u Kini su imali ograničena žarišta, a u SAD, UK i ostalim zapadnim zemljama imamo raštrkanu epidemiju. Ono što je uradila jedna provincija u Kini (mislim na obim mera i drastičnost) sa druge strane treba da urade čitave države. Neće to sada uspeti, zakasnilo se ozbiljno. Edited March 18, 2020 by Caligula
Recommended Posts