Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Čitate li ovo o japanskom wonder drug iz 2016 koji uklanja covid-19 za četiri dana umesto za dve nedelje?

Zhang Xinmin, an official at China’s science and technology ministry, said favipiravir, developed by a subsidiary of Fujifilm, had produced encouraging outcomes in clinical trials in Wuhan and Shenzhen involving 340 patients.

“It has a high degree of safety and is clearly effective in treatment,” Zhang told reporters on Tuesday.

Patients who were given the medicine in Shenzhen turned negative for the virus after a median of 4 days after becoming positive, compared with a median of 11 days for those who were not treated with the drug, public broadcaster NHK said.

Mene izrazito nervira što se ovakve vesti puštaju kroz prizmu kretanja akcija firme proizvođača (Fujifilm Toyama Chemical 14% up woo :isuse: 

Posted

U francuskoj su poceli na veliko da testiraju onaj lijek protiv malarije.

Testiran je prvo u Marseille-u na 24 pacijenta i izgleda da se pokazao odlicno (poslije 4 dana bolesti pacijenti ozdrave) na 90% pacijenata.

Hajde da vidimo i to iako ne vjerujem da ce to biti cudo od lijeka.

Posted
Just now, borris_ said:

U francuskoj su poceli na veliko da testiraju onaj lijek protiv malarije.

Testiran je prvo u Marseille-u na 24 pacijenta i izgleda da se pokazao odlicno (poslije 4 dana bolesti pacijenti ozdrave) na 90% pacijenata.

Hajde da vidimo i to iako ne vjerujem da ce to biti cudo od lijeka.

kinin?

Posted

hlorokvin, samo što se sad pojavljiuje priča da je bolji hiroksihlorokvin nego hlorokvin fosfat što je bulja jer je ovaj drugi dostupniji i jeftiniji :( 

Posted

Nekada davno kada sam cesto isao u afriku, imao sam tih lijekova na bacanje. Kupovao sam ih ali i rijetko kada uzimao.

Posted

meni je to lepa vest i mislim da cu da se radujem do kraja dana da ima nade :)

Posted

Ne treba se previse nadati ali i ovo malo je super.

Posted
4 hours ago, InvisibleLight said:

A jel videste fake news tragac nije opovrgao (al ni potvrdio) da su najvise ugrozeni s krvnom grupom A ( moja cela porodica :D )

Kakve to uopste moze da ima veze.?

3 hours ago, Kampokei said:

Ako smo citali isti clanak, cini mi se da je grupa A medju obolelima bila tek nesto malo vise zastupljena nego u opstoj populaciji. Ne bih se opterecivao time za sada.

59 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ovo mi je promaklo, imaju li krvne grupe veze sa postotkom obolelih? Je li neko radio to istraživanje?

55 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

jesu kinezi. najviše je a, pa b, pa 0, pa ab

al kapiram da je tako neki odnos i u opštoj populaciji

svakako da ima razlika izmedju krvnih grupa kao takve, fun fact je da je nekih 10k godina izmedju nastanka™ svake nove grupe, al to je za drugu tematiku.. :happy:

najstarija je 0+ pa a+(like me), pa samim tim ove dve grupe i ima njaveci broj ljudi na svetu..

sad je pitanje dal je istrazivanje radjeno kao generalni broj, ili u odnosu na zastupljenost krvnih grupa..

Posted

Ovo je profesor koji je vrsio testove u Marseille sa hloroklinom (testovi se vode i u drugim zemljama).

Bilo bi kul da je u pravu. Samo da napomenem da ima i dosta kriticara ovog lijeka ali valjda vrijedi testirati.

le-professeur-francais-didier-raoult-dans-son-bureau-le_5107357_676x338p.jpg

Posted

Znaci ipak nisam toliko lud sto sam popio 20 litra svepsa poslednjih 10 dana :vikleri:

Posted

Prva asocijacija na kinin mi je Henrik Sjenkjevic "Kroz pustinju i prasumu"

Posted

u indoneziji najvise smrtnih slucajeva medju zemljama jugoistocne azije, 19. dakle uzelo maha u cetvrtoj najumnogoljudnijoj zemlji na svetu (svega 20% manje stanovnika od SAD), koja je pritom na samom ekvatoru i to vecim delom na juznoj hemisferi.