Frile Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 10 hours ago, shiki said: Jel pravio neko tecnost za dezinfekciju sa domestosom? Procitao sam negde da treba par zatvaraca na 2l vode, a na drugom mestu da idu 1/3 domestosa i 2/3 vode. Pa nisam siguran bas koliko da stavim sinoć smo pričali o ovome, u međuvremenu se pojavio link koji daje odgovore na neka pitanja (uključujući i domestos) Hemijom protiv virusa Covid 19. Najefikasniji u prevenciji sapun i 70% etanol ukratko, po pitanju razblaživanja domestosa, za pranje površina se preporučuje duplo veća konačna koncentracija od onog što smo spominjali (preporučuje se 0.1%) , a razblažen rastvor ima rok trajanja 1 dan
omiljeni Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 11 minutes ago, napadaj said: https://www.sciencealert.com/who-recommends-to-avoid-taking-ibuprofen-for-covid-19-symptoms/amp WHO Now Officially Recommends to Avoid Taking Ibuprofen For COVID-19 Symptoms ja to ne mogu da pronađem na WHO sajtu
Kampokei Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 9 minutes ago, InvisibleLight said: A jel videste fake news tragac nije opovrgao (al ni potvrdio) da su najvise ugrozeni s krvnom grupom A ( moja cela porodica ) Ako smo citali isti clanak, cini mi se da je grupa A medju obolelima bila tek nesto malo vise zastupljena nego u opstoj populaciji. Ne bih se opterecivao time za sada.
Djuro Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) Madjarska Narodna Banka je trazila od vlade da uvede moratorium na isplacivanje kredita stanovnistva - do kraja 2020. p.s. mogao bi Vucic da iskopira drugara Orbana i u ovome, ne samo u budalastinama. Edited March 18, 2020 by Djuro
iDemo Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 27 minutes ago, omiljeni said: ja to ne mogu da pronađem na WHO sajtu Evo zasto: https://www.sciencealert.com/who-recommends-to-avoid-taking-ibuprofen-for-covid-19-symptoms/amp Quote Asked about the study, WHO spokesman Christian Lindmeier told reporters in Geneva the UN health agency's experts were "looking into this to give further guidance."
Gojko & Stojko Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 1 hour ago, iDemo said: Pretpostavljam da imaju generator na dizel negde u podrumu, ne? Ne znam, možda imaju solarne panele na krovu i bateriju za skladištenje sa strane kuće - imaju neku svoju logiku, kao i kupci toalet papira ... SaE
iDemo Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Solarni paneli su dobra ideja. Istina, nista od toga ne moze #realno da se stavi u pick-up kad krene bežanija™ u brda.
Yossarian Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) Holandija se ocigledno opredelila za dobijanje na vremenu razvlacenjem krive. Sve je zatvoreno. Obdaništa, vrtici, osnovne i srednje škole, fakulteti. Fakulteti od prošle nedelje, ostalo od ponedeljka ove nedelje. Nema više kafica ni restorana, sve je pozatvarano 24h na dan do daljnjeg. Sportski klubovi za sve uzraste, takode pozatvarani. Isto tako i muzeji, galerije, bioskopi. Baš sve. Prekjuce sam morao sa skoknem do firme. U vozu sam bio prvo sam, a usput je ušlo oko 5 - 6 putnika, i to u špicu, kada je voz obicno dupke pun. Stanice, koje su obicno krcate ljudima, bile su skoro prazne. Od juce radim od kuce, kao i svi koji mogu da rade preko interneta. U firmi u kojoj radim svi cim udu peru ruke k'o blesavi i špricaju ih rastvorom za dezinfekciju. Mogu da Dolaze uglavnom samo kolege koji i inace blizu stanuju i dolaze bajsom - i koji moraju da se tu nadu. Škole vec pocinju nastavu on-line. Za decu roditelja koji se bave esencijalno bitnim zanimanjima (zdravstvo, policija, vatrogasna služba) škole organizuju prihvat preko dana. Okupljanja od preko 100 ljudi su zabranjena još prošle nedelje. Zaista drakonske mere, sve izgleda avetinjski pusto. Ljudi koje znam izbegavaju da izadu iz kuce koliko mogu i izbegavaju posete starijim poznanicima i clanovima porodice. Kao što Rutte rece, nije lock-down jer nisu zatvoriliu granice, nije policijski cas, nema vojske na ulicama, ali za sada ni ne treba, jer se ljudi i sami cuvaju i ozbiljno shvataju krizu. Ovde imate odlican clanak iz Washington Posta, u kome su cetiri kompjuterske simulacije širenja virusa. 1 - kada se ništa ne preduzme 2 - blokada i izolacija regije u kojoj je zaraza 3 - samoizolacija, 3/4 ne mrda a 1/4 landara uokolo 4 - samoizolacija, kada 4/5 ne mrda a samo 1/5 švrlja https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/ Edited March 18, 2020 by Yossarian edit nikako da ubodem pravu velicinu fonta :(
Have_Fun Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Madjarska Narodna Banka je trazila od vlade da uvede moratorium na isplacivanje kredita stanovnistva - do kraja 2020. p.s. mogao bi Vucic da iskopira drugara Orbana i u ovome, ne samo u budalastinama.Meni se cini da sam video ovu vest juce na b92Ali me nemoj drzati za rec, nisam se udubio basMislim da mi je takav neki naslov zapao za okoSent from my SM-G950F using Tapatalk
InvisibleLight Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) Aj i ovde, sori, cekam da neko odgovori da idem u nabavku: jel bezbedno mleveno meso(zbog dodira)? Sad kad razmislim, dodiruju svako meso kad seku Al generalno, jel termicka obrada(przenje) ubija ovaj virus? Edited March 18, 2020 by InvisibleLight
Skyhighatrist Posted March 18, 2020 Author Posted March 18, 2020 1 minute ago, InvisibleLight said: jel termicka obrada(przenje) ubija ovaj virus? Ubiva.
gone fishing Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 sestra John preporučuje da se ne uzimaju lekove za obaranje temperature, kaže to je zdrav odgovor tela u borbi protivu infekcije, ćuti i trpi filozofija - po francuzima treba izbegavati nesteroidne antiinflamatorne lekove kao što su aspirin, brufen ili diklofenak a ako ste baš pekmezi onda može panadol ali uz konsultacije sa lekarom, tj pažljivo čitanje uputsva kako bi primenili bezbednu dozu zbog toksičnosti paracetamola
Recommended Posts