Redoran Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 2 hours ago, Anonymous said: Raspalo se usrtojsvo čitave planete (brižljivo građene generacijama) zbog jebenog virusa. Nešto je tu opako trulo. Mislim da objašnjenje nije previše komplikovano: globalna ekonomija, a u dobroj meri i političko uređenje koje je prati, radi posao kada je stanje redovnotm. Što je stanje neredovnije, to globalna ekonomija više štuca a u ekstremno vanrednim okolnostima kakve sada imamo pokazuje tendenciju da se spektakularno raspadne. Sad, koliko je moguće napraviti održivu globalnu ekonomiju koja ima ugrađene "amortizere" za ovakve i slične šokove, to je pitanje za poveću debatu i neki drugi topik. Ovde ću samo da napomenem da sve dok imamo ustrojstvo u kojem se čitav svet ujutro budi i prvo u panici proverava neke besmislene i imaginarne indekse od kojih sve zavisi, imaćemo i trulež da nam smrdi.
NevenMan Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 6 hours ago, Ivo Petović said: Ameri strelovito jure ka vrhu. Danas im je prirast već na nivou španskog, a kasne nedelju dana sigurno. Urnisaće ih babun i njegovi ravnozemljaši. Brojevi su cista zajebancija. Ja sedim kuci od Feb 27og ne idem na psao jer kasljem kao manijak. Nemam druge simptome i ne kvalifikujem se za pregled (San Francisco). Ubedjen sam da ovde broj zarazenih davno presao 100K. Uz psihopatu na celu Srbije ovo je valjda najveci debil koji danas vlada nekom drzavom.
jezovuk Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 45 minutes ago, Redoran said: Mislim da objašnjenje nije previše komplikovano: globalna ekonomija, a u dobroj meri i političko uređenje koje je prati, radi posao kada je stanje redovnotm. Što je stanje neredovnije, to globalna ekonomija više štuca a u ekstremno vanrednim okolnostima kakve sada imamo pokazuje tendenciju da se spektakularno raspadne. Sad, koliko je moguće napraviti održivu globalnu ekonomiju koja ima ugrađene "amortizere" za ovakve i slične šokove, to je pitanje za poveću debatu i neki drugi topik. Ovde ću samo da napomenem da sve dok imamo ustrojstvo u kojem se čitav svet ujutro budi i prvo u panici proverava neke besmislene i imaginarne indekse od kojih sve zavisi, imaćemo i trulež da nam smrdi. Hej, što tako o naprednim NBA statsima
Lo Zingaro Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 7 hours ago, Spooky said: Snimak iz italijanske bolnice. Ovo je cini mi se u Bresci I radi se o laksim slucajevima parkiranim po hodnicima, kancelarijama prostorija hitne pomoci.
iDemo Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 "The untapped potential of virtual game worlds to shed light on real world epidemics" Eric T Lofgren, Nina H Feff erman https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(07)70212-8/fulltext pdf: https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S1473-3099(07)70212-8 PC Gamer na tu temu: 2020 https://www.extremetech.com/gaming/307717-researchers-wow-corrupted-blood-plague-to-understand-coronavirus-infections 2019 https://www.pcgamer.com/au/how-blizzard-coped-with-world-of-warcrafts-blood-plague-and-other-early-disasters/
iDemo Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 3 hours ago, Gojko & Stojko said: pokupovani svi zamrzivači Pretpostavljam da imaju generator na dizel negde u podrumu, ne?
eumeswil Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 2 hours ago, Redoran said: Ovde ću samo da napomenem da sve dok imamo ustrojstvo u kojem se čitav svet ujutro budi i prvo u panici proverava neke besmislene i imaginarne indekse od kojih sve zavisi, imaćemo i trulež da nam smrdi. Virus napao parazite!
borris_ Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 2 hours ago, NevenMan said: Brojevi su cista zajebancija. Ja sedim kuci od Feb 27og ne idem na psao jer kasljem kao manijak. Nemam druge simptome i ne kvalifikujem se za pregled (San Francisco). Ubedjen sam da ovde broj zarazenih davno presao 100K. Uz psihopatu na celu Srbije ovo je valjda najveci debil koji danas vlada nekom drzavom. Drži se. Je li ti imalo bolje od 27. ili kašalj isti?
napadaj Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 https://www.sciencealert.com/who-recommends-to-avoid-taking-ibuprofen-for-covid-19-symptoms/amp WHO Now Officially Recommends to Avoid Taking Ibuprofen For COVID-19 Symptoms
InvisibleLight Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 2 minutes ago, goofs said: Sad dosao da okacim to. Sta je ibuprofen kod nas? Pa brufen, pricali o tom
InvisibleLight Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 (edited) A jel videste fake news tragac nije opovrgao (al ni potvrdio) da su najvise ugrozeni s krvnom grupom A ( moja cela porodica ) Kakve to uopste moze da ima veze.? Edited March 18, 2020 by InvisibleLight
renne Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 7 hours ago, MiddleClass said: Koliki je period od razboljevanja do izljecenja u prosjeku? tri nedelje
InvisibleLight Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Just now, renne said: tri nedelje Za mild? Postoje asimptomatski, mild i severe, jel?
Recommended Posts