Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

To sokocalo je spashavalo zivote po Kini.

Posted

Slušam YT random i naiđem na N1 Novi Dan Sarajevo (17/3). 

3 uključenja (Milano, Barselona, Dizeldorf). Na pitanje postavljeno Dr iz Dizeldorfa (koja je iz BIH poreklom) kakva je zaštita med. osoblja, dr kaže da oni još uvek nemaju nikakvu zaštitnu opremu i za sada samo slede uputstva komore. Voditeljke u studiju zbunjene. Moguće da Dizeldorf još nije potkačen, nemam objašnjenje. 

https://www.youtube.com/watch?v=lYF8iyq-to4

Posted
1 minute ago, Passcard said:

3 uključenja (Milano, Barselona, Dizeldorf). Na pitanje postavljeno Dr iz Dizeldorfa (koja je iz BIH poreklom) kakva je zaštita med. osoblja, dr kaže da oni još uvek nemaju nikakvu zaštitnu opremu i za sada samo slede uputstva komore. Voditeljke u studiju zbunjene. Moguće da Dizeldorf još nije potkačen, nemam objašnjenje. 

Moja mama u psihijatrijskoj bolnici pored ciriha mi javlja da im nestaje svega, dobijaju obične hirurške maske koje dizinfikuju na kraju smene, pa ostave da se suši za sledeći dan... Dezinfikcionih sredstava sve manje i zamenili su im sredstvo na bazi alkohola sa nečim drugim (nema ni ona pojma šta je, nema label, ali kaže smrdi na benzin i skida lak)...

Posted

Broj testova (plavo) i pozitivni slučajevi (crveno) dan za danoma3f2a2711985ec8467b26466c691790a.jpg

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Offtopik:

Bilo bi lepo da forumaši koji se na ovoj temi javljaju iz inostranstva napišu svaki put ili stave u potpis ili kako već žele o kom delu sveta pišu, ne mogu više da vas pohvatam ko je odakle, a i verovatno ima novih članova koji to nisu do sada ni imali prilike da pročitaju...

Posted

Jel pravio neko tecnost za dezinfekciju sa domestosom? Procitao sam negde da treba par zatvaraca na 2l vode, a na drugom mestu da idu 1/3 domestosa i 2/3 vode. Pa nisam siguran bas koliko da stavim :)

Posted
12 minutes ago, Passcard said:

Kiezi azu da je navecagreska evropskih doktora jet se ne stite, prenose, razboljevaju i neki umiru (oko 50 nedicinara je umrlo u wuhanu) 

Posted
5 minutes ago, shiki said:

Jel pravio neko tecnost za dezinfekciju sa domestosom? Procitao sam negde da treba par zatvaraca na 2l vode, a na drugom mestu da idu 1/3 domestosa i 2/3 vode. Pa nisam siguran bas koliko da stavim :)

Imas drugu temu za ove savete ali evo odgovoraČ
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK214356/

Procitas na domestusu koliko sadrzi sodium hipohlorita (nemam pojma kako se kaze na srpskom) pa racunas prema ovim preporucenim koncentracijama. Inace, nije dobar za kontakte sa kozom i slicno, znaci moze samo za ciscenje tipa ciscenja podova i slicno...

Posted
4 minutes ago, Spooky said:

Imas drugu temu za ove savete ali evo odgovoraČ
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK214356/

Procitas na domestusu koliko sadrzi sodium hipohlorita (nemam pojma kako se kaze na srpskom) pa racunas prema ovim preporucenim koncentracijama. Inace, nije dobar za kontakte sa kozom i slicno, znaci moze samo za ciscenje tipa ciscenja podova i slicno...

Hvala!!! Za to sam i planirao.. podove, kvake, i sl.

Posted
1 minute ago, shiki said:

Šta piše na deklaraciji, koja je aktivna komponenta kod domestosa, i u kojoj koncentraciji?

Ja sam pravio sa varikinom, u kojoj po deklaraciji ima 4% natrijum hipohlorita (ne mora biti isto kod svakog proizvođača). 10 ml takve varikine  sam razblaživao sa 740 ml vode da bih dobio 0.05% rastvor  (zašto baš 0.05% piše ovde i ovde)

Posted
Gde si nasao koliko je uradjeno testova, majke ti? 
FHI zvanična strana 091471a50ad53ab1d12332ca21437058.jpg
Posted
Just now, KennyDalglish said:

FHI zvanična strana 091471a50ad53ab1d12332ca21437058.jpg

Jesam slepac. Hvala ti!

Posted
3 minutes ago, Frile said:

Šta piše na deklaraciji, koja je aktivna komponenta kod domestosa, i u kojoj koncentraciji?

Ja sam pravio sa varikinom, u kojoj po deklaraciji ima 4% natrijum hipohlorita (ne mora biti isto kod svakog proizvođača). 10 ml takve varikine  sam razblaživao sa 740 ml vode da bih dobio 0.05% rastvor  (zašto baš 0.05% piše ovde i ovde)

Natrijum hipohlorit 4.5g na 100g

Posted
1 minute ago, shiki said:

Natrijum hipohlorit 4.5g na 100g

E sad ne znam koliki je zatvarač na domestosu, ja sam merio špricem a posle video da 2 zatvarača moje varikine imaju otprilike 10 ml.

U slučaju tog domestosa, dovoljno je otprilike 10 ml na litar vode za razblaživanje na približno 0.05% .

Posted
1 minute ago, Frile said:

E sad ne znam koliki je zatvarač na domestosu, ja sam merio špricem a posle video da 2 zatvarača moje varikine imaju otprilike 10 ml.

U slučaju tog domestosa, dovoljno je otprilike 10 ml na litar vode za razblaživanje na približno 0.05% .

Da da.. tako nesto. Hvala za info!!!