Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, renne said:

mladi, jaki, zdravi ko konji

16 minutes ago, borris_ said:

Pa danima stoji 2 kritična a ima više od 10 umrlih na dan.

To znaci da ne azuriraju. Niko nije umro od korone za pokeraskim stolom jbg, prvo su valjda bili kriticni.

Posted
6 minutes ago, J-♣ said:

hepatitis C

Koliko sam cuo ni za SARS ne postoji vakcina.

Posted

tako je, čim je prošla epidemija a nije se više vraćala, stali su sa radom na vakcini

Posted
1 minute ago, bejzbolka said:

Koliko sam cuo ni za SARS ne postoji vakcina.

Ma da. Nekoj poznanici cale na jesen umro od tipa svinjskog/pticijeg gripa

60 i nesto, uhvatio grip, 10 dana se lecio kuci, onda bolnica

Iznenadio sam se da su ti virusi jos u opticaju

Posted
Just now, Ravanelli said:

Ma da. Nekoj poznanici cale na jesen umro od tipa svinjskog/pticijeg gripa

60 i nesto, uhvatio grip, 10 dana se lecio kuci, onda bolnica

Iznenadio sam se da su ti virusi jos u opticaju

Kon je pricao pre neko vece bas o SARS-u da za sve ove godine koliko je aktivan nisu nasli vakcinu.

Posted

Mislim da je variola major jedini iskorenjeni virus.

Posted
8 hours ago, maharaja said:

EU ne postoji više.

Na terenu svaka zemlja ima karantin za sebe. Vize ionako više nisu bitne. I da si Nemac i da si Britanac, recimo, u Češku više ne možeš osim ako nemaš češko državljanstvo ili dugoročnu boravišnu dozvolu u Češkoj (registrovan residence card).

Eh, kod nas je ukinut medjugradski saobracaj.

Sa 58 juce, danas smo na 111. Gvajakil najvise - 81 slucaj u provinciji Guyas. U Kitu osam slucajeva.

La secretaria de Gestión de Riesgos, Alexandra Ocles, indicó este martes que hay 111 casos positivos de coronavirus COVID-19 en Ecuador. La mayoría está en Guayas (61 en Guayaquil, 10 en Samborondón -parroquia La Puntilla-, 4 en Daule, 4 en Durán, 1 en Empalme, 1 en Milagro).

También dijo que hay casos en Manabí (1 en Manta), Santa Elena (3 en Salinas), Pichincha (8 en Quito), Sucumbíos (1 en Lago Agrio), Los Ríos (9 en Babahoyo, 1 en Urdaneta), Morona Santiago (1 en Gualaquiza), Azuay (5 en Cuenca) y El Oro (1 en Machala).

Zabranjena voznja, osim uz dozvolu nadleznog organa. Saobracaj danas kao da je prvi januar.

Kolumbija zatvorila granicu i a teretni saobracaj. Za hranu nece biti frka, ali za neke druge prozivode koji se uvoze iz Kolumbije (pelene, na primer) mozda hoce.

Posted (edited)

158447818005716323370.jpg

Ovo se u Marseilles-u radilo

Edited by borris_
Posted
37 minutes ago, KennyDalglish said:

U Norveškoj 1466 pozitivno od 21 647 urađenih testova, ali broj je sigurno veći jer se od 13.03 testiraju samo oni sa simptomima i radnici koji su bitni za funkcionisanje društva.
Od tog broja pozitivnih, 3 osobe su umrle a 67 je na bolničkom lečenju.
E sad ono što je mene zabrinulo i zanima me ima li negde podataka kako je u drugim zemljama?

Ovde je zaraženo 94 zdravstvenih radnika i 6424 su karantinu!!!

Pre par dana je bio slučaj da je lekar u Oslu testiran pozitivno i zbog toga je 608 radnika moralo da se povuče sa posla u karantin. Tada je bilo oko 2500 zdravstvenih radnika u karantinu, a samo 2-3 dana kasnije preko 6000 radnika u karantinu!

Gde si nasao koliko je uradjeno testova, majke ti? 

Posted
7 hours ago, lo zingaro said:

Iz Milana izvestaj u prepunom metrou (ljudi nabijeni jedni na druge) jer su idioti redukovali linije zbog manjeg broja putnika. :isuse:

Mi smo jednostavno ukinuli gradski saobracaj a zabranjena je i voznja kolima od sutra, osim uz dozvolu nadleznog organa. Samo taksiji, dostavni kamioni, i sl.

Posted
12 minutes ago, bejzbolka said:

Kon je pricao pre neko vece bas o SARS-u da za sve ove godine koliko je aktivan nisu nasli vakcinu.

Firma Moderna inc najdalje otišla, tvrdili da su razvili vakcinu ali nisu bili zadovoljni skroz zbog straha od neželjenih posledica.

Pre neki dan izašli sa tvrdnjom da vrše prvi test na dobrovoljcu za covid19.

Posted (edited)

makedonija zamrzava cene hleba, soli, ulja, mleka i mlecnih proizvoda, jaja, brasna, mesa, testenina, lekova i sredstava za dezinfekciju

na cene koje su vazile 11. marta, kada je SZO proglasila pandemiju

edit: osim ako prodavci dokazu da imaju vece ulazne fakture

Edited by cedo
Posted

trebalo bi da se nabavi i ECMO (ekstrakorporalna membranozna oksigenacija), taj uredjaj služi kada ne funkcionišu ni srce ni pluća (više srce), tek tih aparata nemamo. Respiratora imamo u izobilju u odnosu na ECMO.

ne mogu ni da pišem, kao da će nešto pa da se promeni od mog razmišljanja naglas.