Spooky Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 1 minute ago, renne said: da, mislim zato što je to ustaljena praksa, i većina ljudi odatle ima sr pasoš, i hiljade se leče ovde i plaća se ali nebitno, to je bila samo crtica iz života i ništa više Da je imao SR pasoš, ne bi ga verovatno sprečili (tehnički ne mogu ga po ustavu ni zabraniti da uđe, ali bi mogli minirati bolnički transfer). I da, jeste ustaljena praksa da se za najteži zdravstveni slučajevi u srspkom delu BiH šalju u Beograd, kao što je u HR dijelu to Zagreb... Ne znam zapravo ni kakav je klinički centar u Sarajevu i da li je na nivou Bgd i Zg...
renne Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 kontaktirano je sa ambasadom jedno četiri sata i dobili su negativan odgovor a sve oko zdravstva u tom delu znam jako dobro iz prve ruke
borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 276 pacijenta na reanimaciji u pariškoj regiji. Ostalo je još nešto više od 200 mjesta. Sada je pitanje koliko ljudi ostaju na reanimaciji.
borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Poljska bolnica koju će instalirati ima 30 kreveta za reanimaciju.
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 3 minutes ago, borris_ said: 276 pacijenta na reanimaciji u pariškoj regiji. Ostalo je još nešto više od 200 mjesta. Sada je pitanje koliko ljudi ostaju na reanimaciji. kada kazes pariska regija, koliko je to zitelja ... to mora da je vece od srbije? meni su i dalje highlight nemci ... 2 kriticna, 24 umrli, a preko 9k registrovanih ... danas 2k
borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Kod njemaca umiru nekriticni. Ima neki problem sa njihovim brojkama. U pariškoj regiji imaš 12M stanovnika.
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) 5 novoregistrovanih u makedoniji 4 zdravstvena radnika u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u debru + supruga vec dijgnostifikanovog pacijenta veceras sletio avion iz brisela u skoplje i ima vise putnika na koje se sumnja da imaju simptome ... bice testirani, a rezultate ce cekati na aerodromu, potom ce doneti odluku da li ce na osnovu rasporeda sedenja biti poslati u samoizolaciju ili ce biti u organizovanoj izolaciji (valjda je to kasarna na krivolaku) edit: zdravstveni radnici u debru su davali doprinos svojim radom (tamo je najvece zariste u mk) i zato ce biti poslati lekari iz skoplja na zamenu Edited March 17, 2020 by cedo
Caligula Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 26 minutes ago, borris_ said: Kod njemaca umiru nekriticni. Ima neki problem sa njihovim brojkama. U pariškoj regiji imaš 12M stanovnika. Kako mislis nekriticni?
KennyDalglish Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 U Norveškoj 1466 pozitivno od 21 647 urađenih testova, ali broj je sigurno veći jer se od 13.03 testiraju samo oni sa simptomima i radnici koji su bitni za funkcionisanje društva.Od tog broja pozitivnih, 3 osobe su umrle a 67 je na bolničkom lečenju.E sad ono što je mene zabrinulo i zanima me ima li negde podataka kako je u drugim zemljama?Ovde je zaraženo 94 zdravstvenih radnika i 6424 su karantinu!!! Pre par dana je bio slučaj da je lekar u Oslu testiran pozitivno i zbog toga je 608 radnika moralo da se povuče sa posla u karantin. Tada je bilo oko 2500 zdravstvenih radnika u karantinu, a samo 2-3 dana kasnije preko 6000 radnika u karantinu!
renne Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 2 minutes ago, Caligula said: Kako mislis nekriticni? mladi, jaki, zdravi ko konji
Joe D Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 3 minutes ago, Caligula said: Kako mislis nekriticni? gleda u onu statistiku broja kriticnih slucajeva. mislim da to nije relevantno. za onaj kruzer stoji 15 pitaj boga od kad.
borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 4 minutes ago, Caligula said: Kako mislis nekriticni? Pa danima stoji 2 kritična a ima više od 10 umrlih na dan.
Spooky Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 3 minutes ago, Joe D said: gleda u onu statistiku broja kriticnih slucajeva. mislim da to nije relevantno. za onaj kruzer stoji 15 pitaj boga od kad. 2 minutes ago, borris_ said: Pa danima stoji 2 kritična a ima više od 10 umrlih na dan. Ma to nije relevatno, jer se te informacije mnogo ređe objavljuju i samim tim ne updatuju svakodnevno...
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) 8 minutes ago, renne said: mladi, jaki, zdravi ko konji mislim da je boris mislio na onu tabelu ono sto imam iskustva sa nemcima u poslu jeste da jesu precizni, sve mora da bude kao sto je u requirementima, do zapete, ali zele svakome ugoditi, pa zahtevaju razne dodatne opcije za klijente... za razliku od svajcaraca, koji uglavnom kazu, ovo je tako, tako ce raditi, svi ce se prilagoditi tome tako da ... znam da ne treba generalizovati, ali moguce je da nemci (i pomenuo je netko) ne pisu sve smrtne slucajeve na koronu ne znam Edited March 17, 2020 by cedo
J-♣ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 1 hour ago, InvisibleLight said: Ima jos neki virus sem hiv za koji ne postoji vakcina? hepatitis C
Recommended Posts