cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Just now, mlatko said: da skoro 11.000 u zadnjih 24h Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk to znaci da testiraju ... jer se poslednjih dana pricalo/dobio se utisak da to ne cine dovoljno dobro je to
Facundo Orellana Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Gledajući registrovane slučajeve deluje mi da precizne podatke sigurno imaju J.Koreja, Slovenija, Austrija, Norveška, Švajcarska, Danska, Finska, Singapur. Italija deluje da ima minimum 7,8 puta (ako ne i više) više zaraženih na osnovu broja umrlih.
banecare1 Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 3 minutes ago, cedo said: ali, zivot se poceo vracati, ide se na posao, fabrike?? da li rade objekti osim apoteka i trgovina ? ne dozvoljavaju da se ukljuci grejanje u poslovnim zgradama, ali vise ljudi dolazi u kanc jer je toplije. dozvoljeno je max troje u kancelariji. nas je 6, tako da nije problem. svakako smo ispali iz forme i nikome se ne radi. otvoreno vise prodavnica, primetio sam da rade frizeraji. juce smo bili jedini gosti u restoranu, to mi je bio prvi rucak van kuce od januara.
Kreator Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Da li se zna kada je u Italiji bilo stanje kao danas u Srbiji? Pre mesec dana otprilike ili manje? Da se spremim psihološki... Edited March 17, 2020 by BlackGeorge
Joe D Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 1 minute ago, BlackGeorge said: Da li se zna kada je u Italiji bilo stanje kao danas u Srbiji? Pre mesec dana otprilike ili manje? Da se spremim psihološki... pre tri nedelje.
Kreator Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Hvala obojici. Edited March 17, 2020 by BlackGeorge
mlatko Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 21/02Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
duda Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 4 minutes ago, banecare1 said: ne dozvoljavaju da se ukljuci grejanje u poslovnim zgradama, ali vise ljudi dolazi u kanc jer je toplije. dozvoljeno je max troje u kancelariji. nas je 6, tako da nije problem. svakako smo ispali iz forme i nikome se ne radi. otvoreno vise prodavnica, primetio sam da rade frizeraji. juce smo bili jedini gosti u restoranu, to mi je bio prvi rucak van kuce od januara. zašto ne dozvoljavaju grejanje ?
NevenMan Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 1 hour ago, Have_Fun said: U supermarketu ovde nije strasno. Nema puno ljudi. Pre uzimanja korpi stoje strcaljke one, da ljudi plaknu ruke, a i na kasi. Mesa ima, piva ima, vocki i povrcki ima, mleka ima, kefira ima, mada majke im ga, i kad je normalno stanje svi otimaju jedan sto volEm pa se uvek iznerviram kad nemam bar 2 u steku. Ne mogu svaki cas da izlazim po kefir -.- Jbg, za t.papir ne znam, to imam Nema bas nekog izbora konzervisane hrane.. rio mare tnjevine nema, i slabo ima pirinca i tako toga sto moze da stoji X godina (ipak se nadam da ce ovo proci za par meseci, da ne moramo da bezimo u bunkere i nosimo konzerve). Generalno, nije strasno uopste i ne ceka se na kasi po celu vecnost jer nema guzve. Gde je "ovde"?
Joe D Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Tad je bio prvi zarazeni. Znaci, verovatno manje od tri nedelje zapravo. edit @mlatko Edited March 17, 2020 by Joe D
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) 9 minutes ago, Facundo Orellana said: Gledajući registrovane slučajeve deluje mi da precizne podatke sigurno imaju J.Koreja, Slovenija, Austrija, Norveška, Švajcarska, Danska, Finska, Singapur. Italija deluje da ima minimum 7,8 puta (ako ne i više) više zaraženih na osnovu broja umrlih. ne mislim da je bas tako ... umrli se mogu duziti nespremnosti za uvodjenje mera ogranicavanja kretanja, starosti stanovnistva, nedovoljnim kapacitetima mene hrabri podatak da su za 24 sata testirali 3 puta vise ljudi od sto registruju (poslednja 3 dana imaju oko 3.5k registrovanih) sto znaci da nije da samo beleze obolele moze ovo potrajati ovako u italiji jos nedelju dana max i trebalo bi da vidimo pad, ali ne verujem da ce biti nagli broj mrtvih ce verovatno rasti i posle pada broja registrovanih otprilike kao sto je bilo i u kini stvarno me hrabri da testiraju i da 2/3 nisu pozitivni Edited March 17, 2020 by cedo
Orle Zmajević Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/ dvadeset drugog su imali 79 ...kod njih je bas buknulo Edited March 17, 2020 by Orle Zmajević
vememah Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Poređenje nedeljnog širenja na istoku, zapadu i u okruženju - dužina linije odgovara nedeljnom faktoru uvećanja registrovanog broja zaraženih, a velika tačka je trenutno stanje. Srbija uopšte ne stoji sjajno. Pokažite ovo svima kad ih ubeđujete da treba da se što više izoluju. https://hrvoje.simic.digital/a/covid-utrka Edited March 17, 2020 by vememah
banecare1 Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 6 minutes ago, dùda said: zašto ne dozvoljavaju grejanje ? tako resila partija, nije nase da postavljamo pitanja . verovatno da se spreci sirenje cirkulisanjem toplog vazduha iz klime. da li ima veze, mozda i ne, ali to je naredba, kao i provetravanje 2 puta dnevno po pola sata min. ima dosta uputa sta kupiti i kako se ponasati, kacio sam prosle nedelje na ovoj temi
Recommended Posts