Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
Just now, mlatko said:

da skoro 11.000 u zadnjih 24h

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

to znaci da testiraju ... jer se poslednjih dana pricalo/dobio se utisak da to ne cine dovoljno

dobro je to

Posted

Gledajući registrovane slučajeve deluje mi da precizne podatke sigurno imaju J.Koreja, Slovenija, Austrija, Norveška, Švajcarska, Danska, Finska, Singapur. 

Italija deluje da ima minimum 7,8 puta (ako ne i više) više zaraženih na osnovu broja umrlih. 

Posted
3 minutes ago, cedo said:

ali, zivot se poceo vracati, ide se na posao, fabrike??

da li rade objekti osim apoteka i trgovina ?

ne dozvoljavaju da se ukljuci grejanje u poslovnim zgradama, ali vise ljudi dolazi u kanc jer je toplije.  dozvoljeno je max troje u kancelariji. nas je 6, tako da nije problem. svakako smo ispali iz forme i nikome se ne radi. otvoreno vise prodavnica, primetio sam da rade frizeraji. juce smo bili jedini gosti u restoranu, to mi je bio prvi rucak van kuce od januara. 

Posted (edited)

Da li se zna kada je u Italiji bilo stanje kao danas u Srbiji? Pre mesec dana otprilike ili manje? Da se spremim psihološki...

Edited by BlackGeorge
Posted
1 minute ago, BlackGeorge said:

Da li se zna kada je u Italiji bilo stanje kao danas u Srbiji? Pre mesec dana otprilike ili manje? Da se spremim psihološki...

pre tri nedelje.

Posted (edited)

Hvala obojici.

Edited by BlackGeorge
Posted

21/02

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
4 minutes ago, banecare1 said:

ne dozvoljavaju da se ukljuci grejanje u poslovnim zgradama, ali vise ljudi dolazi u kanc jer je toplije.  dozvoljeno je max troje u kancelariji. nas je 6, tako da nije problem. svakako smo ispali iz forme i nikome se ne radi. otvoreno vise prodavnica, primetio sam da rade frizeraji. juce smo bili jedini gosti u restoranu, to mi je bio prvi rucak van kuce od januara. 

zašto ne dozvoljavaju grejanje ?

Posted
1 hour ago, Have_Fun said:

U supermarketu ovde nije strasno.

Nema puno ljudi. Pre uzimanja korpi stoje strcaljke one, da ljudi plaknu ruke, a i na kasi.
Mesa ima, piva ima, vocki i povrcki ima, mleka ima, kefira ima, mada majke im ga, i kad je normalno stanje svi otimaju jedan sto volEm pa se uvek iznerviram kad nemam bar 2 u steku. Ne mogu svaki cas da izlazim po kefir -.-

Jbg, za t.papir ne znam, to imam :D

Nema bas nekog izbora konzervisane hrane.. rio mare tnjevine nema, i slabo ima pirinca i tako toga sto moze da stoji X godina (ipak se nadam da ce ovo proci za par meseci, da ne moramo da bezimo u bunkere i nosimo konzerve).

Generalno, nije strasno uopste i ne ceka se na kasi po celu vecnost jer nema guzve.

Gde je "ovde"?

Posted (edited)

Tad je bio prvi zarazeni. Znaci, verovatno manje od tri nedelje zapravo.

edit @mlatko

Edited by Joe D
Posted

ne 22 feb su imali 75 zaraženih

Posted (edited)
9 minutes ago, Facundo Orellana said:

Gledajući registrovane slučajeve deluje mi da precizne podatke sigurno imaju J.Koreja, Slovenija, Austrija, Norveška, Švajcarska, Danska, Finska, Singapur. 

Italija deluje da ima minimum 7,8 puta (ako ne i više) više zaraženih na osnovu broja umrlih. 

ne mislim da je bas tako ... umrli se mogu duziti nespremnosti za uvodjenje mera ogranicavanja kretanja, starosti stanovnistva, nedovoljnim kapacitetima

mene hrabri podatak da su za 24 sata testirali 3 puta vise ljudi od sto registruju (poslednja 3 dana imaju oko 3.5k registrovanih) sto znaci da nije da samo beleze obolele

moze ovo potrajati ovako u italiji jos nedelju dana max i trebalo bi da vidimo pad, ali ne verujem da ce biti nagli

broj mrtvih ce verovatno rasti i posle pada broja registrovanih otprilike kao sto je bilo i u kini

stvarno me hrabri da testiraju i da 2/3 nisu pozitivni

Edited by cedo
Posted (edited)

Poređenje nedeljnog širenja na istoku, zapadu i u okruženju - dužina linije odgovara nedeljnom faktoru uvećanja registrovanog broja zaraženih, a velika tačka je trenutno stanje. Srbija uopšte ne stoji sjajno. Pokažite ovo svima kad ih ubeđujete da treba da se što više izoluju.

SL4icxw.png

KllMmTC.png

bfcCA6t.png

https://hrvoje.simic.digital/a/covid-utrka

Edited by vememah
Posted
6 minutes ago, dùda said:

zašto ne dozvoljavaju grejanje ?

tako resila partija, nije nase da postavljamo pitanja :D.

verovatno da se spreci sirenje cirkulisanjem toplog vazduha iz klime. da li ima veze, mozda i ne, ali to je naredba, kao i provetravanje 2 puta dnevno po pola sata min. ima dosta uputa sta kupiti i kako se ponasati, kacio sam prosle nedelje na ovoj temi