borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 U italiji koliko god da su danasnje brojke visoke ipak se izgleda vidi vrh. Sledecih dana nadam se da će početi lagani pad.
borris_ Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Od sutra će u evropi biti više zaraženih i mrtvih nego u kini
Desmond Bojčinski Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Neproveren info: Druga hirurška klinika u kliničkom u BG kaput. Dva vaskularna hirurga pozitivna, ostatak kadra karantiniran
banecare1 Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 sudeci po informacijama koje mi javljaju, pocinje rusija da se zahuktava. obicno izbegavam telefonske razgovore, ali danas su me bombardovali sa pozivima. deo firmi salje ljude kuci, ocekuju zatvaranje moskve na karantin, krenuli su sa nabavkom zaliha i kako to vec ide ovih dana
Spooky Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) To je vec nekoliko dana. Sama italija je presisala kinu i po broju aktivnih slucajeva (ali ne i po broju istorijskih slucajeva), a i po broju smrti https://www.worldometers.info/coronavirus/ Edited March 17, 2020 by Spooky
vememah Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Quote https://twitter.com/doctor_oxford/status/1239908972456534019 Rachel Clarke @doctor_oxford THREAD/ I am sharing this testimony at the request of an A&E doctor in the north of England, who writes: “It is absolute carnage in A&E. Utter chaos. We don’t have any proper PPE [protective gear]. We are being given crappy paper masks, not the FFP3 masks we need.” (1/n) “And not everyone even gets those. Literally the doctors seeing the sickest patients, the ones with suspected heart attacks, PEs, sepsis – all they have to protect themselves is a bit of paper across their mouth as if that would ever do anything to protect them.” (2/n) “There are all the Covid patients but then there are also all the other severely sick patients. People aren’t stopping having RTAs and heart attacks and strokes and broken hips, are they? It’s all here and it’s utter carnage.” (3/n) “I am in shock. I feel like we are being thrown to the wolves here. Some of us are going to die. We know some will die. And the government just clearly doesn’t give a s*** about us, do they? I mean, we’ve known since January this was coming. WE ALL KNEW IT.” (4/n) “But the herd immunity plan was always going to end up with 1000s of sick, infectious people swamping the hospitals. Did no-one actually think about the doctors and nurses who are going to die because of this plan? Did no-one think to start stockpiling PPE in January?” (5/n) “Matt Hancock is totally deluded if he thinks ventilators are what’s key here. What’s the point of ventilators if the doctors and nurses who need to use him are already dead? How can they not be protecting the very people they are asking to look after the patients?” (6/n) “I mean even if they don’t give a s*** about NHS staff – and clearly they don’t – don’t they actually want a healthy workforce to care for the patients? Who looks after the patients when the doctors start dying?” (7/n) “I feel betrayed, I feel scared, I feel like we are basically lambs to the slaughter. Paper masks and plastic aprons. What a f***** betrayal.” (8/8)
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Just now, banecare1 said: sudeci po informacijama koje mi javljaju, pocinje rusija da se zahuktava. obicno izbegavam telefonske razgovore, ali danas su me bombardovali sa pozivima. deo firmi salje ljude kuci, ocekuju zatvaranje moskve na karantin, krenuli su sa nabavkom zaliha i kako to vec ide ovih dana bas sam mislio da te cimnem daj napisi nesto kako je u kini ... planovi znam da su valjda danas imali samo jedan domicilni slucaj koliko dugo nema registrovanih van hubeia, i da li se tamo zivot vraca u normalu ?
Kampokei Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 U Francuskoj karantin od podneva. Ali ne znam koliko se postuje, ja sam malopre za 2 minuta izbrojao 12oro, najvise pesaka, i nesto trkaca i biciklista. Pesaci nogu pred nogu, nije izgledalo da idu u kupovinu. Kazna je za pocetak simbolicnih 35 evra, mozda ce to morati vise.
Ivo Petović Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 8 minutes ago, banecare1 said: sudeci po informacijama koje mi javljaju, pocinje rusija da se zahuktava. obicno izbegavam telefonske razgovore, ali danas su me bombardovali sa pozivima. deo firmi salje ljude kuci, ocekuju zatvaranje moskve na karantin, krenuli su sa nabavkom zaliha i kako to vec ide ovih dana U Piteru krenuli sa radom od kuće u nekim većim firmama.
vememah Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Još jednom: Quote Cuomo says state will need 55,000-110,000 hospital beds and 18,600-37,200 ICU beds at projected peak, and that state currently has 53,000 hospital beds and 3,000 ICU beds. Procenjene potrebe 6-12x veće od raspoloživih kapaciteta. Edited March 17, 2020 by vememah
Ivo Petović Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 (edited) Kuomo je car. Slušao sam ga danas, svaku cifru je nacrtao i objasnio, rekao svim Njujorčanima da je on odgovoran što je zatvorio kafiće i restorane i samo njemu da se žale. Pre neki dan je reklamirao novo sredstvo za dezinfekciju ruku koje je Država Njujork, uz pomoć zatvorenika, napravila i prodavaće po nekim smešnim cenama Edited March 17, 2020 by Ivo Petović
banecare1 Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Just now, cedo said: bas sam mislio da te cimnem daj napisi nesto kako je u kini ... planovi znam da su valjda danas imali samo jedan domicilni slucaj koliko dugo nema registrovanih van hubeia, i da li se tamo zivot vraca u normalu ? ne popustaju sa kontrolom, cak su zategli. uveli su neku novu aplikaciju sa skeniranjem kodova da udjes u vece objekte i obavezni karantin za sve koji dolete u peking. do pre par dana je drzava placala troskove karantina, sada te smestaju u hotel o tvom trosku. stiglo je prolece, ljudi su vedriji, i dalje svi sa maskama po ulicama. ne znam ti reci za druge provincije, slabo pratim
mlatko Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 ok, ali, da li ima negde brojeva nesto kao link ovdeda, skoro 11.000 u zadnjih 24h što i nije mnogo pored 30.000 potvrđenih
Ivo Petović Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 btw, Kuomo je predložio i angažovanje vojske bilo kroz pravljenje poljskih bolnica bilo kroz ustupanje drugih objekata. Vidim danas da je bivši Njujorčanin koji ne plaća poreze u WH to izgleda prihvatio.
cedo Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Just now, banecare1 said: ne popustaju sa kontrolom, cak su zategli. uveli su neku novu aplikaciju sa skeniranjem kodova da udjes u vece objekte i obavezni karantin za sve koji dolete u peking. do pre par dana je drzava placala troskove karantina, sada te smestaju u hotel o tvom trosku. stiglo je prolece, ljudi su vedriji, i dalje svi sa maskama po ulicama. ne znam ti reci za druge provincije, slabo pratim ali, zivot se poceo vracati, ide se na posao, fabrike?? da li rade objekti osim apoteka i trgovina ?
Recommended Posts