Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Malezija ima corona bum, a vezano za upraznjavanjem verskih obicaja

Malaysia confirms 77 cases from mosque event in KL

The Tabligh group held a mass gathering at Masjid Jamek Sri Petaling on the outskirts of Kuala Lumpur between Feb 27 and March 1, involving some 16,000 people.

The ministry has said that 14,500 of these were believed to be Malaysians, and another 1,500 were from other countries.

Members of the Muslim group typically travel from mosque to mosque, sometimes in small bands, preaching to local Muslim communities, and at least once a year hold a mass gathering in one or more countries.

Posted

The number of UK infections of coronavirus has risen by 232 to 1,372, the Department of Health has announced.

Fourteen more people have now died in the UK after testing positive for the virus, bringing the total to 35.

It comes after Nick Matthews was named as the youngest coronavirus victim yet, having died at the age of 59 on Saturday morning. He was being treated at the Bristol Royal Infirmary and had underlying health conditions. 

People aged over 70 will be asked in the coming weeks to self-isolate for up to four months in order to protect them from the coronavirus, Health Secretary Matt Hancock says.

Posted

@lo zingaro, to je tamo stvarno užas :ph34r:

cifre izgledaju potpuno poražavajuće, naročito onaj odnos zaraženih i onih u bolnici, ali to ili znači da je virus prosto nekako postao ubitačniji, ili je broj zaraženih mnogostruko puta veći

ipak se nadam da je ovo drugo :sad:

Posted
1 minute ago, dùda said:

@lo zingaro, to je tamo stvarno užas :ph34r:

cifre izgledaju potpuno poražavajuće, naročito onaj odnos zaraženih i onih u bolnici, ali to ili znači da je virus prosto nekako postao ubitačniji, ili je broj zaraženih mnogostruko puta veći

ipak se nadam da je ovo drugo :sad:

Virolozi kazu ovo drugo jer se ne testira ko nije vec najebao u bolnici (isljucujem naravno politicare i ostale VIP dupelisce). Kazu takodje da vrhunac jos nije blizu.

Posted
2 minutes ago, lo zingaro said:

Virolozi kazu ovo drugo jer se ne testira ko nije vec najebao u bolnici (isljucujem naravno politicare i ostale VIP dupelisce). Kazu takodje da vrhunac jos nije blizu.

:ph34r:

o jbt. a ja stalno gledam italiju i sve se nadam da će se usporiti konačno

Posted
Just now, dùda said:

:ph34r:

o jbt. a ja stalno gledam italiju i sve se nadam da će se usporiti konačno

Konkretno se najvise strepi za sam grad Milano gde zive milioni i iz nepoznatih razloga nije buknulo kao u ostatku regije. Tu su presudni rezultati sledecih dana.

Posted
49 minutes ago, Nikodije said:

:blink: jujuju

Jebeni Boris

U nekom drugom univerzumu su Corbyn i Sanders dobili izbore i svet je manje, vise normalan

Posted
2 hours ago, placenik said:

Za nas laike- ko prelezi Koronu, jel imunitet trajan kao na boginje, ili...

to tek treba da se utvrdi

1 hour ago, cedo said:

receno je da britanija ide putem opste imunizacije stanovnistva ... po koju cenu, videcemo

to bi pretpostavljalo na neki nacin izolaciju svih rizicnih

1 hour ago, Niveamen said:

Mislim da je to bolja taktika,ovim merama se ionako neće ništa zaustaviti.Mislim da i Turska ide kao i Britanija.Sve radi normalno.Videćete da će nakon 10 tak dana sve zemlje krenuti da ukidaju karantine.Nije ovo komunjarski Hubej,ovo je kapitalizam.

pa ako se ima dovoljan broj zdravstvenih radnika i respiratora, onda da.. samo to nema ni jedna drzava.. pa onda nije tesko zakljuciti po koju cenu ce to biti..

Posted

Bosna lepo organizovala školu preko TV-a

A niti Hrvatska ne zaostaje

Posted

u mojoj firmi od sutra svi u home office

Posted

Jako dobar podcast briljantnog Sama Harrisa sa ekspertom sa Johns Hopkinsa. Neke umirujuće stvari, mada su cifre ipak solidno kataklizimčne...Vredi poslušati, i onako se verovatno dosadjujete.

Moderacija nek šibne na onaj topik, ako želi...

Posted

Epidemiolog iz Torontu,  izgleda kao da nije spavao dva dana. Govoti o kanadi ali vrijidei za sve. Ukratko poruka je treba uraditi sto vise da ne bude kao italija, ne mora biti savršeno ali mora se pokušati.

Posted

Ćerkina firma (arhitektura, dizajn) od sutra ili prekosutra prelazi na rad od kuće. Najveći problem - svi programi su licencirani, rešavanje daljinskog pristupa...

Posted

Anydesk je odlicna opcija za daljinski pristup, bolje radi od teamviewera... bar meni :D

Posted (edited)

Nadam se da će ovde(Italija), političari konačno shvatiti da ne mogu da seku i smanjuju sredstva za zdravstvo(iako poznajući političare ovde nada mi je vrlo slaba), jer sad gledajući ove ljude, lekare i medicinske sestre, sa ranama na licima od zaštitnih naočara i maski koje ne skidaju po 40 sati, sa ranama na rukama od potparene kože ispod zaštitnih rukavica, koji spavaju po podu i gde stignu, ne znaju kad su zadnji put jeli, pili ili išli u WC, koji vode herojski rat protiv bolesti, valjda su shvatili koliko su oni važni i kakav posao rade.

Neka ovo političare zapamte kad budu ponovo razmišljali koliko će para da dodele za plate, sredstva i usavršavanje lekarima koji rade u javnom zdravstvu, umesto što pune džepove raznim mešetarima iz privatnog sektora(koje su sada morali na silu, dekretom da prinude da pomognu) i raznim trgovcima.

Edited by Tresko